0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hepinizin Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum. Öğretmenlik kadar kutsal hiçbir meslek tanımıyorum ben! Türkiyemiz de hangi mesleğin değeri yeterince veriliyor ki? Ümidiniz, şevkiniz kırılmasın lütfen!Bir bireyin yeterince yetişebilmesi, kişiliğini oluşturabilmesi yani insan olabilmesi başta aile daha sonra da öğretmenlerimiz sayesindedir.Bunu unutmayınız. Bugün taktir edilmediğinizi sanırsınız ama yetiştirdiğiniz talebeleriniz yıllar sonra dahi eğer iyi bir eğitim verdiyseniz, onların benliğinde yer ettiyseniz kulağınızı çınlatacaktır. Bu mesleği bir aralar bende yaptım, iyi bilirim [/quote]neden devam etmedin öğretmenliğe?
neden devam etmedin öğretmenliğe?[/quote][quote=İsmail H. Timurcioğlu]Korktu... Veletlerle uğraşmak mesledir, sıkıntıdır. Korktu kaçtı Yasemin hanım. [/quote]Toptan cevap vereyim bari... Keşke çoçuklarla olsaydı, çocuklarla diyoloğum çok iyidir, ben çoçukları çok severim. Halk eğitimde yaşları 15 ile 50 yaşlarında kimi cahil, kimi bilgili, kimi bilgisiz kadınlarla uğraşmak, laf anlatmak, söz dinletmek, çok başka, karşındaki çoçuk olsa gider velisiyle konuşursun o zamanlar daha 20 yaşında bir genç kızdım. Zoru gördü kaçtı demişsin! Aslında zoru seven bir insanım. Mücadeleymiş, maceraymış tam benlik ama o zaman şartlarında olmadı, istesem yine yaparım, hele ki şimdiki bilgi birikimlerimle bu sadece Biçki-Dikişle de kalmaz, Çiçek, kumaş boyama, ahşap, vitray, soğuk seramik, Ah ah ama zaman yok! Meşgaleler çok!