Gönderen Konu: 24 Kasım Öğretmenler Günü  (Okunma sayısı 1263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
24 Kasım Öğretmenler Günü
« : Kasım 23, 2007, 18:31:19 »
Yarın 24 Kasım Öğretmenler günü. Baş Öğretmen Ulu Önderimiz Atatürk' de olmasa bu konuyu hiç açacak değil, açanlarada yorum yazacak değildim. Sistemin içinde olan 8 yıldır bu işe gönül verip gereğini bütün özverilerle yerine getirdiğime inanan bir eğitmci, bir öğretmen olarak,

Atama Saygımdan dolayı tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum.

Bizlere bu güne özel mesajlar ve kutlamalar ileten devlet büyüklerimize, mesleğimizin gerekli saygı ve itibarı görmesini engelledikleri için, mesleğin halkın gözünde basitleştirilip devlete sırtını dayama mesleği (memurluk) olarak halka benimsettikleri için, bu mesleği seçmemde pişman olmamı sağladıkları için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Amaç devlete sırtını dayamaksa işçi olun. Üniversite bile okuyup masrafa girmeyin. Lise bitirin, ortaokul bitirin bi kamu kuruluşuna işçi olarak girinki bu ülkenin geleceğini yetiştirmek gibi ağır bir sorumluluk altına girip, evimi nasıl geçindireceğim düşünceleri ile işinize gidip gelmeyin. Diceksinizki geçim sıkıntısından zırlıyorsun altında 30 milyarlık toyota var. Var, çünkü ailemden kaynaklanan imkanlarım var. İmkanı olmayan milyonlarca meslektaşım var. Milletin çocukları ile uğraşmaktan kendi çocuklarının ilgisizlikten yakındığı, öğrencilerin velileri ile tatlı tatlı konuşurken eşini küçük sebeplerden azarladığı, ramazda zekatını verebileceğiniz, açlık sınırı ve fakirlik sınırı altında el memleketlerinde yaşamaya çalışan bir çok arkadaşımız var.

Verilen sözler var ama yapılan hiç bir icraat yok. Aksine bakanlarımız tarafından aşağılama ve küçük düşürülme, itibar sarsıcı, mesleği hiçe sayan söylemler var. Yazıklar olsun. Sadece yazıklar olsun. Benim günümü filan kutlamayın. Benim günüm bir öğrencimin beni muayene ettiği, bir öğrencimin resmimi yaptığı, bir öğrencimin başarılı bir spor hayatı olduğu, bir öğrencimin idareci, b,r öğrencimin vali, bir öğrencimin bakan, bir öğrencimin başbakan hatta cumhurbaşkanı olduğunu ve elimi öpüp, teşekkür ettiği gündür.

Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen bir peygamberin ümmeti olarak yaşadığımız ülkede bulunduğumuz duruma yazıklar olsun. Sadece yazıklar olsun.

Teşekkürler Atatürk, Teşekkürler Atam...

"Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır." diyerek bize sahip çıkan tek sendin.
"Beni türk hekimlerine emanet ediniz."  diyerek özünde yine bize sahip çıkan sendin.

Bu ülkenin bütün insanlarını yetiştiren öğretmenlere sahip çıkan kimse yok artık. Üzgünüm Atam. Ama merak etme, biz herşeye rağmen yeni nesillerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz, edeceğizde.

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 23, 2007, 18:31:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2007, 18:53:54 »
 İçimi kararttın be İsmail uşağum.
Öğretmenliği bırakasım geldi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2007, 14:45:44 »
Tüm öğretmenlerin gününü kutluyor, ellerinden öpüyorum  (Dağhan hariç)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2007, 16:57:58 »
bende pişman oldum öğretmenliğime şimdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2007, 01:54:13 »
Hepinizin Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum. Öğretmenlik kadar kutsal hiçbir meslek tanımıyorum ben! Türkiyemiz de hangi mesleğin değeri yeterince veriliyor ki? Ümidiniz, şevkiniz kırılmasın lütfen!
Bir bireyin yeterince yetişebilmesi, kişiliğini oluşturabilmesi yani insan olabilmesi başta aile daha sonra da öğretmenlerimiz sayesindedir.Bunu unutmayınız.
Bugün taktir edilmediğinizi sanırsınız ama yetiştirdiğiniz talebeleriniz yıllar sonra dahi eğer iyi bir eğitim verdiyseniz, onların benliğinde yer ettiyseniz kulağınızı çınlatacaktır.
Bu mesleği bir aralar bende yaptım, iyi bilirim

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2007, 14:41:24 »
Acınası durumda olduktan sonra neden pişman olmayalımki? Nede olsa bi aralar yapılabilecek bi meslek. Fazla uğraşılacak türden değil. Kim kendi çocuklarıyla başkalarının çocuklarıyla uğraştığı kadar uğraşıyo ki bi meslekte. 4 mesajla zaten dikkati belli olmuyomu? Oda beklenen kişiler tarafından yazılmış.    Komik işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2007, 03:37:38 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Hepinizin Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum. Öğretmenlik kadar kutsal hiçbir meslek tanımıyorum ben! Türkiyemiz de hangi mesleğin değeri yeterince veriliyor ki? Ümidiniz, şevkiniz kırılmasın lütfen!
Bir bireyin yeterince yetişebilmesi, kişiliğini oluşturabilmesi yani insan olabilmesi başta aile daha sonra da öğretmenlerimiz sayesindedir.Bunu unutmayınız.
Bugün taktir edilmediğinizi sanırsınız ama yetiştirdiğiniz talebeleriniz yıllar sonra dahi eğer iyi bir eğitim verdiyseniz, onların benliğinde yer ettiyseniz kulağınızı çınlatacaktır.
Bu mesleği bir aralar bende yaptım, iyi bilirim
[/quote]
neden devam etmedin öğretmenliğe?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2007, 11:21:14 »
Korktu...  

Veletlerle uğraşmak mesledir, sıkıntıdır. Korktu kaçtı Yasemin hanım.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2007, 23:21:10 »
Alıntı yapılan: Kemal Aksüyek
neden devam etmedin öğretmenliğe?
[/quote]
[quote=İsmail H. Timurcioğlu]
Korktu...  
Veletlerle uğraşmak mesledir, sıkıntıdır. Korktu kaçtı Yasemin hanım.  
[/quote]
Toptan cevap vereyim bari...    
Keşke çoçuklarla olsaydı, çocuklarla diyoloğum çok iyidir, ben çoçukları çok severim. Halk eğitimde yaşları 15 ile 50 yaşlarında kimi cahil, kimi bilgili, kimi bilgisiz kadınlarla uğraşmak, laf anlatmak, söz dinletmek, çok başka, karşındaki çoçuk olsa gider velisiyle konuşursun o zamanlar daha 20 yaşında bir genç kızdım. Zoru gördü kaçtı demişsin! Aslında zoru seven bir insanım. Mücadeleymiş, maceraymış tam benlik ama o zaman şartlarında olmadı, istesem yine yaparım, hele ki şimdiki bilgi birikimlerimle bu sadece Biçki-Dikişle de kalmaz, Çiçek, kumaş boyama, ahşap, vitray, soğuk seramik, Ah ah ama zaman yok! Meşgaleler çok!