Gönderen Konu: LPG Kit ile Eski YolBilgisayarsız Araçlara (Ae101) Yol Bilgisayarı Yapma  (Okunma sayısı 3508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar aracıma brc marka kit taktırdım ve aklımda senelerdir yapmak istediğim yol bilgisayarı var hala
daha önce benzinde kullanırken obd kablosunu bulamadığım için yapamamıştım
şimdi brc taktırınca elimden geleni yapmak istiyorum fakat yardımınıza ihtiyacım var
brc nin kablosunu ve rs232 çeviriciyi aldım bağladım sorun yok

şimdi ilk yapmak istediğim ufak çağlı %100 doğru olmayacak ama şu bilgileri göstermek istiyorum

depodaki gaz miktarını % olarak ve Lt olarak görebilmek
buradaki bilgiden deponun full dolu iken (ortalama 37lt ye doluyor ve 300km ş.içi gidiyor)
bende bunu tanımlayıp depo seviyesini 10a bölerek atıyorum %90 doluyken yada lt olarak 34lt dolu iken 260km daha gider gibi programlayarak
ş.içi ve ş.dışı bilgileri ufak bir lcd ekranda göstermek istiyorum
ayrıca ekranda altta 2 adet sensör ile araç içi ve dış sıcaklığı görebilmek şuan benim için yeterli olacaktır
sanırım bunun içinde kabloya bile gerek kalmadan sadece şamadıradan kendi led ekranına gelen değerlden okuyabilirim diye düşünüyorum
tabii bunun için nereden nasıl hangi devre ile bu bilgiyi lcd ekrana aktarabilirim bilenlerin yardımcı olmasını istiyorum
kendim yazılımcıyım visual basic kullanıyorum onunla olursa onunla olmaz ise mecburen pic programlamaya girişeceğim...

daha sonra bunları yapabilirsem kablo bağlantısınıda ekleyerek enjeksiyon süresi ile aracın km sayacınada bağlanıp anlık yakıt tüketimini görebilirsem ne mutlu ama tabii bu çok çok zor bişey gibi görünüyor..

şimdilik diğer dediklerimi yapmak süper olacak ama teknik ve elektronik bilgiye ihtiyacım var..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür edildi
c++ de program yazmak gerekirse yapabilirim :D Gerisinden anlamam :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
güzel bir düşünce Ama normal yol bilgisayarları (benim düşüncem) Pistonlara giden benzini hesaplayarak bir kaç hesap olşuturuyor diye düşünüyorum . Tabi ne kadar kaldığınıda şamandıradaki benzin miktarına ve kullandıgın 100km nin ortalama kaç lt yakmışın onunla orantılı yapıyordur . :) olabilir
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
c++ de program yazmak gerekirse yapabilirim :D Gerisinden anlamam :D

tabii ya aldın sıfır corollayı yol bilgisayarı neyi herşey var kefin yerinde :D

şaka bi yana oğuz programlama geri benim için en kolayı olacak heralde bana şuan depo bilgisini görebilmek bunu % ve lt ye çevirebilmek ve devresini hazırlayabilmek yetecektir. programlamayı bi şekilde yaparım diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
güzel bir düşünce Ama normal yol bilgisayarları (benim düşüncem) Pistonlara giden benzini hesaplayarak bir kaç hesap olşuturuyor diye düşünüyorum . Tabi ne kadar kaldığınıda şamandıradaki benzin miktarına ve kullandıgın 100km nin ortalama kaç lt yakmışın onunla orantılı yapıyordur . :) olabilir

tabii tabii onu ortamala olarak hesaplatmak kolay ilk okuldaki gibi 37lt ile 300km gidiyorsa X lt ile şu kadar gider :D olay bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
bende de deli gibi yol bilgisayarı yapma isteği var ae101e... bir ürün var bu işe yarayan ancak obdII kullanan cihazlarda bir sürü veri verirken obdI kullanan cihazlarda bir işe yaramıyor nerdeyse... brcnin soketlerini incelemedim obd II ise ciddi anlamda işimize yarayabilir..
ürünün adını unuttum ama ya :( hatırlayınca mutlaka yazcam..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
bende de deli gibi yol bilgisayarı yapma isteği var ae101e... bir ürün var bu işe yarayan ancak obdII kullanan cihazlarda bir sürü veri verirken obdI kullanan cihazlarda bir işe yaramıyor nerdeyse... brcnin soketlerini incelemedim obd II ise ciddi anlamda işimize yarayabilir..
türkay abi lazımsın o zaman bize :D Nasıl hatırlattırabiliriz sana
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi

Türkay biliyorum diagnosis araştırmalarını bende aynı dönemlerde çok baktım ama odbI bişeye yaramıyor zaten kablosuda yok piyasada brc kablosu aynı odb2 gibi birçok bilgi mevcut kiii ben şimdilik istediğim bilgiler kite bile gerek duymuyor sadece biraz elektronik ve pic programlama ile yapılacak bişey elektronik kısmını halletsem programlamayı bi şekilde yaparım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
Hatta al sana hemde ae101 e dediğim şeyin yapılmış olanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
hatırlaım ürünü... scangauge... hatta ikinci versiyonu var, scangaugeII diye...obdI üzerinden bilgi geliyorsa işe yarayabilir aslında.. brcnin obdII çıkışı ise ondan alabiliriz bütün veriyi, bugün lpg çok yakıyor diye göstermeye gittim mavi denizlere, orda bağladılar çok aşırı fazla bilgi vardı ekranda.. devir, sıcaklık gibi scangauge denen ürünün vadettiği bütün bilgiler mevcuttu.. brcnin çıkışını yarın biraz inceleyim, obdII ise onu sipariş vereyim. yok değilse, corollanın obdI çıkışı eğer bu verileri veriyorsa bir şekilde bir çözüm bulunur bence :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
hatırlaım ürünü... scangauge... hatta ikinci versiyonu var, scangaugeII diye...obdI üzerinden bilgi geliyorsa işe yarayabilir aslında.. brcnin obdII çıkışı ise ondan alabiliriz bütün veriyi, bugün lpg çok yakıyor diye göstermeye gittim mavi denizlere, orda bağladılar çok aşırı fazla bilgi vardı ekranda.. devir, sıcaklık gibi scangauge denen ürünün vadettiği bütün bilgiler mevcuttu.. brcnin çıkışını yarın biraz inceleyim, obdII ise onu sipariş vereyim. yok değilse, corollanın obdI çıkışı eğer bu verileri veriyorsa bir şekilde bir çözüm bulunur bence :(

siparişe gerek yok buluşalım bi ara beraber sanada alalım ayrıca plug&driver yazılımı ve onu kurunca ayar yapman gerekli ayrıca rs232 çevirici alman gerekli hepsini ben yaptım laptopa bağladım onu ayarlarız ;)