Gönderen Konu: 2011 model dizel araçta yüksek viteste motordan gelen şırıltı sesi normalmıdır.  (Okunma sayısı 3232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar merhaba.ilk kez dizel araç kullanıyorum.bu şır şır sesi normal bir ses olabilirmi.bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa çok sevinirim.aracım corolla comfort extra dizel 130 km de.birde şu an şehir içi 6.5 gösteriyor yakıt tüketimi,daha sonra düşermi acaba.
2011 toyota corolla comfort extra

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
hayırlı uğurlu olsun rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
nasıl bir şırıltı olduğunu anlamadım ama benim araçta bahsettiğin gibi bir ses yok ister 6. vites ister 1. vites farketmiyor öyle bir ses duymuyorum???
yakıt 10000km den sonra hatta okadarı bile bulmadan kendiliğinden düşecektir şimdi öyle göstermesi çok normal.aracı zorlamayın 2000-2500 d/d aralığında vites değiştirmeye özen gösterin,kontağı kapatmadan önce ortaama 2dk motoru boşta çalıştırarak kapatmaya gayret edin gerisini zaten form içerinse bulabilrsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
arkadaşlar merhaba.ilk kez dizel araç kullanıyorum.bu şır şır sesi normal bir ses olabilirmi.bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa çok sevinirim.aracım corolla comfort extra dizel 130 km de.birde şu an şehir içi 6.5 gösteriyor yakıt tüketimi,daha sonra düşermi acaba.
Ufuk bey öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın.
Ses konusunu anlamadım ama benim yakıtım aracı ilk aldığımda 6.8-7.00 lt civarındaydı şimdi 5.5-5.8 lt civarında aracım 5500 km de.

İlk kez dizel kullanıyorum yazmışsınız madem öyle aşağıda linke bir göz atın derim

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/turbo-dizel-araclari-kullanirken-dikkat-edilmesi-gereken-noktalar/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
mahmut bey iyi akşamlar.vermişolduğunuz bilgi için teşekkür ederim.aracımda ki ses vites yükselteceğim zaman zırıltı şeklinde oluyor gazdan ayağımı çekince kesiliyor.
2011 toyota corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
mahmut bey iyi akşamlar.vermişolduğunuz bilgi için teşekkür ederim.aracımda ki ses vites yükselteceğim zaman zırıltı şeklinde oluyor gazdan ayağımı çekince kesiliyor.

vites geçişlerinde bahsettiğiniz ses benim araçta gelmiyor servise götürmenizin faydası olabilir diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
vites geçişlerinde bahsettiğiniz ses benim araçta gelmiyor servise götürmenizin faydası olabilir diye düşünüyorum
+1
Bendede öyle bir ses yok servise göstermenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Acaba bahsettiğiniz ses motorun sesi olabilir mi? Bende de 3. viteste en çok hissediliyor tatlı bir motor sesi geliyor su sesi gibi öyle bir şey mi acaba?

Not: Bu ses sadece motor ilk defa çalışıp 3. viteste hafif zorlayınca geliyor...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Selam arkadaşlar. Benim aracımda 2011  d-4d comfort extra aracım 9750 km de. Bende ki sorunmu deyilmi bilemiyorum ama sabahları motoru çalıştırdığımda aracın motorundan V kayışının oldugu taraftan bır şıkırtı sesi geliyor bu ses rolantide soğuk motorda net anlaşiliyor motor ısındıkca ses azalıyor ama motor sıcak ikende bu ses çok azalıyor lakin yinede dikkat edilince ses duyuluyor benım kafama takılan acaba bu ses tiriger zincirinden mi geliyor yoksa ne olabilirmi normalmi ?
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.