Ramazan bey Land vites resmi için teşekkürler. Corolladan (P-R-N-D-2-L) biraz farklı gibi. Otomatik şanzımanların teknolojisine oldum olası hayranım. (hele hele 7 ileri dsg şanzımanlara) Dediğiniz gibi vitesler belirli devir oranlarına göre geçiş yapıyor bir koruma faktörü de olabilir. Sizin şanzımanda 4D-3-2L olaması zaten D'den bağımsız bir 3. vites dişli oranının olduğunu gösteriyor. Bu corollada yok. Dolayısıyle benim araçta D'den 2'ye çekildiğinde 3.vitesi görmez diye düşünüyorum. Tabii bu sadece düşüncede. Ama uygulamayı da düşünmüyorum.
Otomatik şanzımanda aracı durdurmak için anladıklarımı özetlersem,
Yüksek hızda frensiz durmak için (yada frenin olmadığı kötü bir anda..) Vites topuzundaki OverDrive tuşuna basılarak OverDrive Off'a getirilir. Bu durumda araç devri yükselecek ve motor bir miktar kompresyon yapacak aracın hızı biraz azalacak. Hız 90km altına düştüğünde (Burada durmanın mecburiyeti göz önüne alırsak - yoksa 60km altında 2 ye çekilmeli

) vites 2'ye çekilmeli. Olumlu düşünerek şanzımana herhangi bir zarar gelmediğini varsayıyorum, aracın hızı 50km altına inecektir. 40km'nın altında rahatlıkla L'ye çekilip aracın hızı daha da düşürülecektir. Vitesler düşürülürken el freni azar azar çekilebilir. L'de hız iyice azalacaktır araç artık el freni ile durdurulabilir.
Yukarıda anlatılanlar sakin kafa ile yazdıklarım, Allah kimsenin başına vermesin o vakit soğuk kanlılığımı koruyabilirmiyim bilemiyorum.