Gönderen Konu: (1998 corolla sw xei ) hidrolik direksiyon ötüyor  (Okunma sayısı 4279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
(1998 corolla sw xei ) hidrolik direksiyon ötüyor
« : Aralık 22, 2010, 23:53:31 »
selam arkadaşlar corollam son 3-4 gündür direksiyonu çevirirken ötüyor ama sorun daimi değil
  malum havalar bir kaçgündür soğuk sabah çalıştırıyorum direksiyonu çevirirken ötme yapıyor yaklaşık 500 metre gidiyorum stop edip tekrar çalıştırdığımda sorun ortadan kalkıyor.sağa tam kırdığımda direksiyonu sısss diye bi ses geliyor sanki hava çıkıyomuş gibi sola çevirdiğimde yok tabi bu direksiyonda ötme olsada olmasada bu ses geliyor 3-4 güne kadar böyle bir sorunlarım olmamıştı  cevaplarınız için teşekkürler

Toyota Club Türkiye

(1998 corolla sw xei ) hidrolik direksiyon ötüyor
« : Aralık 22, 2010, 23:53:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: (1998 corolla sw xei ) hidrolik direksiyon ötüyor
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2010, 09:09:03 »
ae101'in kronik sorunu sanırım bu :) Bu konuyla ilgili birkaç konuya rastladım forumda ;) Bir aratmanızı tavsiye ederim. Ama ayrıca işiniz olduğunda uğramayın foruma, sürekli bekliyoruz ve tüm konularada katılım yapmalısınız !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • izgiotomotiv@hotmail.com
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2010, 09:15:07 »
direksiyonun tam sol ve tam sağ dönüş turlarını bitirim zorladıgınız cıkan ınce ses standart bir sesdir.bu ses tur bıtımınde standart olan bır sesdır.arac bu sesı her donuste daha yuksek sesle yapıyorsa power bozulmuştur.
burdan tespıt her ne kadar yanlış olsada aracı tespıt ıcın gormemız sarttır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2010, 09:59:39 »
atf 3 yağ ile sistemdeki yağı değiştirip oluşan havayı almak işe yarayabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2010, 18:17:09 »
teşekkürler
 sık kullanınlanlara ekledim siteyi ben arabayı kurban bayramı arifesinde aldım o günden beri bilgisayarı açtığımda mutlaka ilgilenirdim ama ben birkaç soru yazmıştım daha önce kimse ilgilenmedi bu sorunumda da belki ilgilenen olabilir düşüncesi ile yazdım.ama şunu belirteyim bu sitede ciddi sorunlara değil saçma sapan şeyler daha çok ilgi görüyor.kimse darılmasın kimse gocunmasın ama gerçekler acıdır.
bu sorunumda yardımlarınız oldu ve en kısa sürede çözeceğim ben iş kazası geçirdim sol kolum çalışmıyor tamirci konusundada hala istirahatli olduğum için maddi nedenlerle şuan düşünemiyorum az çok elim yatkın olduğundan bir arkadaş yardımı ile bu işin üstünden gelebirim
  herkese teşekkür ederim tekrar...Allah kimeye kaza bela vermesin !..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2010, 21:17:26 »
öncelikle çok çok geçmiş olsun, acil şifalar,,
diğer yandan sorulara verilen yanıtlar konusunda biraz sanki önyargılıymışsınız gibi geldi; çünkü her türlü soruya aynı ciddiyetle yanıt verildiğini gördüm, ortam da gerçekten çok ciddi ama bir okadar da samimi, bence,,
sadece daha sık görmek isteriz demek istemiş olabilir metin bey,,
neyse sorunuza gelince, o ses genellikle direksiyon sona dayandığında geliyor, benim aracım da sizinkiyle aynı 98 sw, sona dayanınca sanki bir hava pompası basar gibi, ama çok hafif bir ses oluyor, önceki aracımda da olurdu, direksiyon sonuna kadar dayanınca oluşan basıncı dengeleme amaçlı birşey olduğunu düşünüyorum, ama çok yoğun  rahatsız edici düzeyde bir ses ise direksiyon kutusuna hidroliğine baktırmanızda fayda var,,
bu arada yeri gelmişken tüm arkadaşlara daha önce yaptığım tavsiyeyi tekrar etmek isterim;
arkadaşlar sakın ha sakın direksiyonu sonuna kadar çevirip tak diye vurdurmayın, direksiyon kutusu ve pompası patlıyor, başıma geldi, çok masraf yapıyor, bir de park edince tekerler düz olacak şekilde bırakın, 2 ayrı servisten yapılan tavsiye bu yönde, hidrolik pompası basınçlı kalıp patlamaya neden oluyormuş, bilgilerinize. (ne kadar uzun yazdım yahu :D )
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2010, 00:03:53 »
sayın alp kan
park pozisyonunu  dediğin iyi oldu tabi servisin tavsiyesi ne kadar doğru  bilmiyorum.ben dediğim gibi arabayı alalı 6 hafta  oldu.ben bu süre zarfında garajım olmadığı için hafif meğilli yola park ediyorum lastiklerde tabiki kaldırıma tam kırma şeklinde bırakıyorum belkide bu sorunlar onun için başlamış olabilir.
samimi davarnışlara bir şey demiyorum mesela sizin cevabınızdaki samimilik bir örnektir.saçma konulara daha çok ilgi var    örnek vermek istemiyorum.foruma dikkatlice göz gezdirirseniz görürsünüz zaten.
bizim sahibi olduğumuz sw kasa araçtanmı kaynaklanıyor yoksa gibi aklıma sorular geliyor.mesela arabayı aldığımda bagaj yan camı kırıktı buraya yazdım belki biri bulabileceğim bir yeri önerebilir telefonunu falan verir yok nereye kimseden çıt çıkmıyor başkası diyorki beyaz mavi vs ampul taktıracam nerden bulurum 200 kişi cevap yazıyor utanmasalar alıp gönderecekler neyse bende uzattım biraz kusura bakmayın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2010, 11:21:10 »
evet evet, hem ford hem toyota servisinden o şekilde bir tavsiye/uyarı aldım, dikkat etmek lazım.
diğer konuya gelince; işte o şekilde ufak tefek, önemsiz gibi görünen şeyler daha kolay bulunuyor, aynı dediğiniz gibi bagaj yan camını arayan başka bir arkadaş daha vardı, ona bulmak için de baya uğraşmıştık, ben hatta izmirden cam üretim/servis bile aradım kendim, hatta o arkadaş (yani siz de olabilirsiniz, yanlış hatrlıyor olabilirim) istanbuldan buldum diyince konu kapandı. ayrıca bir de dediğiniz gibi bizim araçların kullanıcısı çok fazla olmayınca, sadece bizde olan parçaların bulunması ve çözümü konusu nispeten daha uzun zaman alıyor. yoksa yani benim şahsi fikrim daha önemli konulara daha az ilgi gibi birşey pek gelmedi bana.
ve inanın bir de renault'nun forumuna bir bakın derim; burada belki üyeleri vardır ama sizi temin ederim inanın buradaki ciddiyetin ve samimiyetin 10da 1i orada yok.
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • izgiotomotiv@hotmail.com
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2010, 11:25:07 »
ıhtıyacı oldugunuz sw parcalarını ozelden atarsanız yardımcı olmaya calısırız...allah kaza bela vermesın.