Gönderen Konu: 1.3 terra benzın tüketimi?  (Okunma sayısı 8180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
1.3 terra benzın tüketimi?
« : Aralık 22, 2010, 23:03:20 »
yapılan km 120 km sehır ici yakıt sarfıyatı 12.340lt  ve daha sonra yapılan km 100 sehır içi yapıldı alınan benzın 9.69  bu arac  yakıtı normalmıdır??????
e11

Toyota Club Türkiye

1.3 terra benzın tüketimi?
« : Aralık 22, 2010, 23:03:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.3 terra benzın tüketimi?
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2010, 23:21:46 »
 >:(
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2010, 23:48:41 »
Uğur bey iyi akşamlar, öncelikle aracı nasıl kullandığınıza baglı yakıt tüketimi, aracın çok yakma nedenleri bellidir, devirsiz kullanma, gaza fazla yüklenme, hız limitlerini aşma, patlak eksoz vs. vs. böyle devam eder, kış şartlarında aracınızın 9 lt. yakması bence normal gibi gözüküyor, tabi aracı nasıl kullandığınızı bilemiyeceğim ama, sakin bir kullanımda aracın fabrika değerlerine yakın yakıt harcayacağı düşüncesindeyim... eğer 1.33 auris yakıt testi konulu başlığımı okursanız az çok size fikir verebilir, saygılarımla...
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2010, 23:53:11 »
ayrıca aşağıdaki siteyi ziyaret ederseniz, aracın yakıtından nasıl tasaruf edilebileceği hakkında fikir edinebilirsiniz.
 http://arabasitesi.blogcu.com/az-benzin-yakmak-araclarda-yakittan-tasarruf/6707434

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2010, 00:46:32 »
tesekkurler verdıgını bılıgılere aracı genelde sakın kullanırım 3000 devırde vıtes degıstırırım.eksoz yenı degıstı dıger bakımlarıda ıyı durumda.
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2010, 00:49:22 »
Umarım faydası olmuştur, kazasız belasız sürüşler dilerim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2010, 09:05:27 »
Gayet normal değerler bence. Zaten aracınızın kullanım kılavuzu halen varsa bakın teknik tüketim değerleri ile arasında çok fark yok gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2011, 22:27:19 »
merhaba .bende 1 ay kadar önce 99 1.3 terra aldım.daha tam olarak hesaplayamadım ama 50 tl ile 115 km gidiyor.biraz devirli kullandım ilk başlarda bu kadar yakacağını düşünmeyerek.biraz daha sakin kullanırsam sizinki gibi yakar sanırım.benim aracımda 1 den 2 ye takınca biraz çekiş problemim oluyor araç titreyip zor hızlanıyor devri yükseltip 2 ye takıyorum mecburen.normalmidir sizdede oluyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2011, 22:47:41 »
kadir kardeşim ölçümünde bi yanlışlık olmasın senin verdiğin veriler göre 50 tl = 115 km = 434 krş yakmış oluyosun hemde 1.3 motor sen ölçümünü deponu taşana kadar fullet daha sonra 100-200 km sonra tekrar taşana kadar fullet o şekilde ölçüm yap eğerki benim dediğim şekilde bir ölçüm yapmışsan ve 434 krş çıkıyorsa kesinlikle sorun var demektir servis yolu görünmüştür.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2011, 17:29:53 »
tmm.dediğin gibi yapıcam en kısa zamanda ama 0.40 kuruştan aşağı düşmeyecek gibi gelio bana.eğer öyle olursa servise gidicem.siz çekiş konusunda yukarıda bahsettiğim problem sizdede oluyormu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2011, 23:52:23 »
kadir kardeşim aynı aracı kullanmıyoruz benim araç 96 xei bende çekiş problemi yok senin aracının aynısından kullananlarla kıyaslama yapman lazım yağını yağ filtreni hava filtreni bujileri ne zaman değiştin ?
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /