0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar şimdi benim anlıyamadığım bir konu var araçlarda bu anlık yakıt tüketimi nasıl oluyor.Forumda buna benzer konuları araştırdığımda bir çok kişi değerler vermiş.Mesela bir arkadaşımız 100 Km de 3.8 lt. yakıt tükettim demiş veya buna benzer yorumlar yapılıp farklı farklı değerler ortaya atılmış. Bahsedilen bu anlık yakıt tüketimi benim gördüğüm kadarıyla; yol durumu,hız durumu,sürücünün kullanımına göre anlık değerler değişebiliyor. Peki bunun haricinde 100 km de toplam kaç litre yakıt yakıldığını gösteriyormu bu yol bilgisayarı.
Yol bilgisayarı enjektörlere giden yakıt miktarını alıyor direk olarak, yani tüm değişkenleri hesaba katarak verdiği bir hesaplamadır.Yakıt tüketiminini litre olarak verebiliyorsa Yaris bilgisayarı sıfırlayıp 100km gidip bu değeri okuyarak da 100km'de ne kadar tükettiğinizi öğrenebilirsiniz. Ortalama tüketime çok yakın bir değer elde edersiniz zaten.
Her depoda 3-5 litrenin hesabını yapsaydık LPG'ye geçerdik
Metin abi bundan sonra yapacağız heralde 3-5 lt benzin 12-20 lira ediyor sıvı altın gibi.
biliyorum mahmut baksana dil dışarda mesajımın son kelimesinden sonra
Gördüm Metin abi benzin derken bugün mazotta 3.30 tl olmuş bakalım nereye kadar zam yapacaklar.
Basınçlı havayla çalışan otomobil gelene kadar LPG'yi erteledim
Abi Bahane de hemen hazır