0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cihat bey, öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.Aynı aracı ben de geçen hafta teslim aldım Kayseri'den. Comfort extra dizel manuel. Aracı aldığım gün üye olmuş olsam da 2 yıldır da burayı takip ettiğimden depodan gelen çalkantı sesi, balataların ötmesi, ön konsoldan gelen tıkırtılar gibi problemlerini biliyordum. Karşılaştırılabilecek araçlar değil gerçi ama bir önceki aracım Peugeot 206 dizeldi ve ses gelmeyen yeri yoktu, konfor sıfır. 6 gündür Corolla'yı kullanıyorum henüz yukarıda bahsettiğim sorunlarla karşılaşmadım ama 206'dakilerden sonra vız gelir. 206'dan sonra çok konforlu geldi, kullanımı oldukça yumuşak, yormuyor. Yol tutuşu da çok daha iyi bence, bazı virajlara 206 ile girdiğimden daha hızlı girmeme rağmen araç çizgisini çok güzel korudu, VSC'yi devreye sokmayı başaramadım (yeni olduğundan çok da zorlamadım gerçi). Gönül rahatlığıyla kullanılabilecek araçlar diye düşünüyorum, umarım pişman olmayız.
sizlerin tecrubesinden faydalanmak isterim.bu konuda aslında bir çok topik var ama bana dağınık gibi geldi.ocak ayında arabamı teslim alacağım.Karşılacağım sorunları bilirsem servislerle mücadele etmek daha kolay olacaktır.Tecrubelerinizi ve varsa çözüm önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Emre abi bahsettiğin problemler 2009 corollamda mevcuttu ama çokta kafaya takılacak birşey dil depo çalkalanma sesi zaten depo ful olduğunda geliyordu bu yakıt fiyatlarıyla zaten kimse depoyu fullemez. 2010 makyajlı korollada ise bu problemlerin çoğu giderilmiş . Yalnız biraz tıkırtı var ama bu tüm araçlarda vardır diye düşünüyorum.Özellikle depo çalkalanma sesi 2009 aracımda depo ful ken ve geri geri gittiğim zaman geliyordu sırf ona bakmak için bir kaç kez yeni arabamda depoyu fulledim ama ses duymadım.Cihat abi öncelikler aracın şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.Yeni aracımda eski aracıma göre lastik sesi biraz fazla fakat bu araçtan dil lastikten eski aracımda michelin lastik vardı yenisinde dunlop aracınızı teslim almadan önce lastikleri michelinle değiştirmelerini söyleyin gerçi değiştireceklerini sanmıyorum ama siz yinede deneyin.
Teşekkürler Mahmut kardeş, dediğim gibi daha duymadım bu sesleri ama duysam da çok problem değil, eskisinden alışığız.Lastik olayını da teslim almadan önce özellikle belirttim Michelin lastiklerle istiyorum diye, görevli arkadaş tamam bakarız mümkün olursa değiştirtirim dedi ama bende de dunlop vardı. Ertesi gün kışlık lastik aldım gerçi, onlar da dunlop.
Emre abi seninde aracın hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.Ben lastikleri almadan önce aslında belirttim michelin olsun diye ama satıcı dunlopta iyi birşey olmaz deyince ısrar etmedim hiç bukadar fark olacağı aklıma gelmemişti ama nezaman lastik alırsam michelin alacam yol tutuş olsun sessizlik olsun çok güzel bir lastikBu arada yazdıklarım normal lastik için kışlık lastik hiç kullanmadığımdan bir öneride bulunmam yanlış olur.
normal lastik için michelin çok güzel bir marka ama sathi kaplama asvaltlarda çabuk parçalanıyor.ben size hem yumuşak hem dayanıklı olabilecek continentali öneriyorum.eski aracımda hem michelin hemde continental kullandım.
aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah.benım aracımda yokohama lastikler var sıfır aldım ben hepsinde böyledir diye düşünüyordum.