Gönderen Konu: 2011 corolla comfort ekstra dizel düz vites aracımda beni bekleyenler nelerdir?  (Okunma sayısı 3704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
sizlerin tecrubesinden faydalanmak isterim.bu konuda aslında bir çok topik var ama bana dağınık gibi geldi.ocak ayında arabamı teslim alacağım.Karşılacağım sorunları bilirsem servislerle mücadele etmek daha kolay olacaktır.Tecrubelerinizi ve varsa çözüm önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Cihat bey, öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Aynı aracı ben de geçen hafta teslim aldım Kayseri'den. Comfort extra dizel manuel. Aracı aldığım gün üye olmuş olsam da 2 yıldır da burayı takip ettiğimden depodan gelen çalkantı sesi, balataların ötmesi, ön konsoldan gelen tıkırtılar gibi problemlerini biliyordum. Karşılaştırılabilecek araçlar değil gerçi ama bir önceki aracım Peugeot 206 dizeldi ve ses gelmeyen yeri yoktu, konfor sıfır. 6 gündür Corolla'yı kullanıyorum henüz yukarıda bahsettiğim sorunlarla karşılaşmadım ama 206'dakilerden sonra vız gelir. 206'dan sonra çok konforlu geldi, kullanımı oldukça yumuşak, yormuyor. Yol tutuşu da çok daha iyi bence, bazı virajlara 206 ile girdiğimden daha hızlı girmeme rağmen araç çizgisini çok güzel korudu, VSC'yi devreye sokmayı başaramadım (yeni olduğundan çok da zorlamadım gerçi).
Gönül rahatlığıyla kullanılabilecek araçlar diye düşünüyorum, umarım pişman olmayız.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Cihat bey, öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Aynı aracı ben de geçen hafta teslim aldım Kayseri'den. Comfort extra dizel manuel. Aracı aldığım gün üye olmuş olsam da 2 yıldır da burayı takip ettiğimden depodan gelen çalkantı sesi, balataların ötmesi, ön konsoldan gelen tıkırtılar gibi problemlerini biliyordum. Karşılaştırılabilecek araçlar değil gerçi ama bir önceki aracım Peugeot 206 dizeldi ve ses gelmeyen yeri yoktu, konfor sıfır. 6 gündür Corolla'yı kullanıyorum henüz yukarıda bahsettiğim sorunlarla karşılaşmadım ama 206'dakilerden sonra vız gelir. 206'dan sonra çok konforlu geldi, kullanımı oldukça yumuşak, yormuyor. Yol tutuşu da çok daha iyi bence, bazı virajlara 206 ile girdiğimden daha hızlı girmeme rağmen araç çizgisini çok güzel korudu, VSC'yi devreye sokmayı başaramadım (yeni olduğundan çok da zorlamadım gerçi).
Gönül rahatlığıyla kullanılabilecek araçlar diye düşünüyorum, umarım pişman olmayız.
Emre abi bahsettiğin problemler 2009 corollamda mevcuttu ama çokta kafaya takılacak birşey dil depo çalkalanma sesi zaten depo ful olduğunda geliyordu bu yakıt fiyatlarıyla zaten kimse depoyu fullemez. :)
2010 makyajlı korollada ise bu problemlerin çoğu giderilmiş . Yalnız biraz tıkırtı var ama bu tüm araçlarda vardır diye düşünüyorum.
Özellikle depo çalkalanma sesi 2009 aracımda depo ful ken ve geri geri gittiğim zaman geliyordu sırf ona bakmak için bir kaç kez yeni arabamda depoyu fulledim ama ses duymadım.
sizlerin tecrubesinden faydalanmak isterim.bu konuda aslında bir çok topik var ama bana dağınık gibi geldi.ocak ayında arabamı teslim alacağım.Karşılacağım sorunları bilirsem servislerle mücadele etmek daha kolay olacaktır.Tecrubelerinizi ve varsa çözüm önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Cihat abi öncelikler aracın şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
Yeni aracımda eski aracıma göre lastik sesi biraz fazla fakat bu araçtan dil lastikten eski aracımda michelin lastik vardı yenisinde dunlop aracınızı teslim almadan önce lastikleri michelinle değiştirmelerini söyleyin gerçi değiştireceklerini sanmıyorum ama siz yinede deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
teşekkürler.bundan önceki iki arabam da megane olduğundan seslere alışığım .arkadaşımda 2010 corolla var.bu arabadaki seslere ben ses demiyorum.:))serviste eminimki izolasyon yapacaklardır garanti kapsamında.

araştırdığım kadarıyla turbo dan kaynaklı yağ eksiltme olayı var.umarım yaşamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
Emre abi bahsettiğin problemler 2009 corollamda mevcuttu ama çokta kafaya takılacak birşey dil depo çalkalanma sesi zaten depo ful olduğunda geliyordu bu yakıt fiyatlarıyla zaten kimse depoyu fullemez. :)
2010 makyajlı korollada ise bu problemlerin çoğu giderilmiş . Yalnız biraz tıkırtı var ama bu tüm araçlarda vardır diye düşünüyorum.
Özellikle depo çalkalanma sesi 2009 aracımda depo ful ken ve geri geri gittiğim zaman geliyordu sırf ona bakmak için bir kaç kez yeni arabamda depoyu fulledim ama ses duymadım.

Cihat abi öncelikler aracın şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Yeni aracımda eski aracıma göre lastik sesi biraz fazla fakat bu araçtan dil lastikten eski aracımda michelin lastik vardı yenisinde dunlop aracınızı teslim almadan önce lastikleri michelinle değiştirmelerini söyleyin gerçi değiştireceklerini sanmıyorum ama siz yinede deneyin.

Teşekkürler Mahmut kardeş, dediğim gibi daha duymadım bu sesleri ama duysam da çok problem değil, eskisinden alışığız.

Lastik olayını da teslim almadan önce özellikle belirttim Michelin lastiklerle istiyorum diye, görevli arkadaş tamam bakarız mümkün olursa değiştirtirim dedi ama bende de dunlop vardı. Ertesi gün kışlık lastik aldım gerçi, onlar da dunlop.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Teşekkürler Mahmut kardeş, dediğim gibi daha duymadım bu sesleri ama duysam da çok problem değil, eskisinden alışığız.

Lastik olayını da teslim almadan önce özellikle belirttim Michelin lastiklerle istiyorum diye, görevli arkadaş tamam bakarız mümkün olursa değiştirtirim dedi ama bende de dunlop vardı. Ertesi gün kışlık lastik aldım gerçi, onlar da dunlop.
Emre abi seninde aracın hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Ben lastikleri almadan önce aslında belirttim michelin olsun diye ama satıcı dunlopta iyi birşey olmaz deyince ısrar etmedim hiç bukadar fark olacağı aklıma gelmemişti ama nezaman lastik alırsam michelin alacam yol tutuş olsun sessizlik olsun çok güzel bir lastik
Bu arada yazdıklarım normal lastik için kışlık lastik hiç kullanmadığımdan bir öneride bulunmam yanlış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Emre abi seninde aracın hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Ben lastikleri almadan önce aslında belirttim michelin olsun diye ama satıcı dunlopta iyi birşey olmaz deyince ısrar etmedim hiç bukadar fark olacağı aklıma gelmemişti ama nezaman lastik alırsam michelin alacam yol tutuş olsun sessizlik olsun çok güzel bir lastik
Bu arada yazdıklarım normal lastik için kışlık lastik hiç kullanmadığımdan bir öneride bulunmam yanlış olur.
normal lastik için michelin çok güzel bir marka ama sathi kaplama asvaltlarda çabuk parçalanıyor.ben size hem yumuşak hem dayanıklı olabilecek continentali öneriyorum.eski aracımda hem michelin hemde continental kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
normal lastik için michelin çok güzel bir marka ama sathi kaplama asvaltlarda çabuk parçalanıyor.ben size hem yumuşak hem dayanıklı olabilecek continentali öneriyorum.eski aracımda hem michelin hemde continental kullandım.
Cihat abi continantelde dediğin gibi güzel lastik bilgilendirdiğin için teşekkürler ama ben yinede bunlar çürüsün michelin düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah.

benım aracımda  yokohama lastikler var sıfır aldım ben hepsinde böyledir diye düşünüyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah.

benım aracımda  yokohama lastikler var sıfır aldım ben hepsinde böyledir diye düşünüyordum.

iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim.
magazada gezdiğim araçlarda da yokohama vardı.muhtemelen benimkinde de yokohama gelecektir.bu lastikte ses yapıyormuş.Neyseki aracın motoru sessiz.:) toplam ses seviyesi megane dan daha düşük olacağına eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
yaşayacağım tüm sorunlar bu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
İnşallah bunları da görmezsiniz, görmeyiz hiçbirimiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
öncelikle hayırlı uğurlu olsun.rabbim kazsız belasız kullanmayı nasip etsin.ben aracımı 9 ağustosta teslim alanlardanım,comfort dizel..aracınıza huzur içinde binin derim 0 olduğu için elbette bazı sesler gelebilir bu oldukca doğaldır..keyfini sürün aracınızın unutmayalımki aldığımız araçlar sınıfının en iyi araçları tadını çıkartmakta fayda var,şu yada bu gibi sorunlarla kendimizi huzursuz etmeye gerek yok diye düşünüyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar;
Merhaba
2010 Dizel MMT Elegance toyota sahibiyim. Arabam şu an 18600 km. Sadece 17000 de 2 sefer "düşük yağ seviye " ikazı yandı. Şaşkınlık içinde her yeri aradım. Hatta Toyota merkezi de bu durumdan haberdar ettim. Aslında konu bu kadar büyütülecek bir konu değil. Zira internette araştırdığınızda volksvagen grup tada TDI modellerde ve diğer bütün dizellerde bu sıkıntı var. Toyota da servis Müdürü arkadaşım var. Oturdu bana her detayı anlattı. Şimdi durum şu; turbo ile güçlendirilen Dizel araçların her modelinde yağ yakma demiyelim azaltma oluyor olacak. Zira, turbo yağlamasını direk motordan alıyor. Turbolar çok yüksek devirde dönüyor ve siz gaza daha agresif ve ani bastığınız zamanlarda da bu dönüde kendine olan yağ ihtiyacını gene motordan karşılıyor ve yüksek devirlerde aldığı yağın fazlasınıda eksozdan atıyor anı gaz vermede ekozdan gördüğünüz siyah duman aslında motorun yağı. Bu nedenle de yağ eksiltme oluyor. Bu noktada standart olarak Toyota larda her bakım sonrasındaki 7.000 km de 1,4 lt yağ yakmasını fabrika verileri olarak normal karşılıyorlar. Tabiki Toyota da bu arada boş durmuyor. Onlarda turbo sistemindeki bu yağ yakmayı 0,4 lt çekme çalışmalarına hızla devam ediyor. Şu anda ise yetkili servisler; halen mevcut garanti deki araçlardan bu tür şikayetlerde yetkili servisler yeni geliştirilen "geliştirilmiş turbo" ile değiştiriyorlar. Ancak bu değişimde çok zor. Zira bu değişim sadece kullanıcı kusuru (Kullanıcı kusuru:El kitabında da yazdığı üzere araç stop etme sürelerine uymamanız sonucu Turbo nun ses yapması, çalışmaması, aracın gaza basmanıza rağmen bu nedenle 50 km üzerine çıkmaması) olması durumunda değişiklik yapıyorlar.Ama ısracı olursanız değişikliğe de gidebiliyorlar. Genede TOYOTA güzel arabadır. Bu hafta yaklaşık 1500 km yol yaptım. Bütün arkadaşlar MMT den dizel çekişinden şikayetciler. Ben çok titiz ve meraklı bir kullanıcıyım. Ben sorun yaşamıyorum. MMT ye alıştım kuralları var uydunuz mu sorun yok zaten. Yokuşlarda manuel, Uzun yolda otomatik aldınızmı harika, yakıt 4,4-4,6/100km. Bir depo ile çoğu uzun yol olmak üzere 1100 km gittim. Kazasız günler dilerim. 
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Mehmet bey, paylaştığınız bilgilerden ötürü teşekkür ederim.Çok faydalıydı.
2009 model sonrası Megane 2 dizel araçlarda bakım km si 15000km de bir.2009 öncesi 10000km de bir bakıma çağrılıyor.Muhtemelen renault bu turbo geliştirme çalışmalarını 2009 yılında halletmiş ki bakım km sini uzatabilmiş.
Umarım ocakta teslim alacağım aracımda yağ eksiltme fazla olurda yeni geliştirilmiş turboyu taktırabiliriz :(