Gönderen Konu: 2011 1,33 AURİS YAKIT TESTİ YAPTIM  (Okunma sayısı 4634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
2011 1,33 AURİS YAKIT TESTİ YAPTIM
« : Aralık 21, 2010, 23:03:44 »
Arkadaşlar herkese iyi forumlar, testler bölümünden tct resmi toyota auris testi bölümünde aracımın yakıt değerlerini görebilirsiniz, herkese iyi akşamlar....
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Toyota Club Türkiye

2011 1,33 AURİS YAKIT TESTİ YAPTIM
« : Aralık 21, 2010, 23:03:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 1,33 AURİS YAKIT TESTİ YAPTIM
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2010, 01:05:01 »
Ya Sadık bey keşke burda da paylaşsa idiniz....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2010, 09:33:59 »
Mustafa Bey, isteğiniz üzerine buraya da bir kopyasını çıkardım, iyi günler

Araç: 2011 model 1,33 auris
Aracın kullanım değerleri, kitapçıkta şu şekilde  ş.içi : 7,5  ş.dışı :5,1 Ort: 6,0

Kendi aracıma ait değerleri belirteyim, yakıt 3,84 tl. ortalama depo 51 lt. alıyor, tabi içinde birazcık vardır muhtemelen, yaklaşık 200 tl. civarı depo doluyor, yol bilgisayarı değerlerine göre 640 km. yol alabileceğini belirtiyor, depoyu doldurup 100 km. yol aldıktan sonra yol b.sayarı 7,9 lt. tam olarak ölçüyor, depoyu tekrar full ettiğimde 7,9 değerini görüyorsunuz, yani yol b.sayarı ile depo dolum değerleri aynı, 100 km. yi 30 tl.'ye gezdiriyor, üstelik sadece şehir içi kullanımında bu neticeyi aldım, uzun yolda da muhtemelen aynı değerlere ulaşabileceğini düşünüyorum, üstelik aracın yeni olmasına rağmen fabrika değerlerine yakın gitmesi beni de sevindirdi, ama şu benzin fiyatları birazcık düşüverse de herkes rahat rahat aracına binebilse, değilmi arkadaşlar, ayrıca aracım şu an 590 km..de, hiç bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar, inşallah ta sıkıntı yaşatmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2010, 10:23:36 »
Sadık bey paylaşım için teşekkürler parmaklarınıza sağlık.100 km de 30 tl bence gayet iyi bir rakam ki araba bide daha 590 km'de valla bu 1.33 motorlar yakıt konusunda bayağı bi cimri çıktılar nediyelim güle güle kullanın kazasız belasız sürüşler
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2010, 23:37:57 »
Yağız bey teşekkür ediyorum, yeni araç çok yakar dediler ama fabrika değerlerine çok yakın bir netice aldım, bir de şu var, aracı henüz yormadım, zaten ağresif araç kullanmak bana göre değil, eğer aracın vites göstergelerine riayet ederseniz çok uygun, değilse anlık yakıt tüketimi çok fazla oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2010, 23:39:16 »
Alkış yokmuuuuuu :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2010, 13:07:12 »
Var ilki de benden ....
+ 1
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2010, 20:15:17 »
Sağolun efendim :) bir alkışta benden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2011, 14:52:18 »
sadık bey merabalar bende aurıs aldım 3 hafta oluyor alalı depoyu fulledıgımde yol bilgisayarı 640 gosterıyordu şuan 450 km yaptım kalan km 57 gösteriyor hıc bişe anlamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2011, 00:33:53 »
Kadir bey iyi akşamlar, benim de ilk depo doldurduğumda araç 640 civarı idi, sonraları 470-480 arası göstermeye başladı, sebebini bende merak edip, toyota da çalışan arkadaşıma sordum, şehir içi ve şehir dışı farkından olduğunu söyledi. Bir kez uzun yol yapma fırsatım oldu, depo 460 gösterirken, 300 km. kadar yol gitmişken tabiki 90 km. hızla depo göstergesinin 510 km.ye çıktığını gördüm. yani yaklaşık 800 km. falan gidebiliyor, bu da 100 km. 6 lt.'ye tekabül ediyor, ancak bu yöndemi şehir içinde uyguladığında ortalama 8,5 gibi yakıyor şu an aracım, sanırım kış şartlarından. bu da 50 lt.lik bir depoda 8,5x50=425 lt. gibi bir sonuç doğuruyor, neticede gösterge doğruyu gösteriyor. Sonuç olarak tamamıyla şoförün kullanımına bağlı olarak bilgisayar yorum yapıyor kendince. Benim değerlendirmem bu şekilde. İlk aldığımda 7,9 lt.yi 100 km. yakmıştım. Herhalde havaların soğuk gitmesi, motorun ısınmadan varacağın yere erkenden gitmen, trafikte ki dur-kalk karmaşası vb. etkenler sonucu aracın fazla yakması km. değerlerini düşük bırakıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir, Saygılarımla....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2011, 12:37:32 »
sadık bey merabalar bende aurıs aldım 3 hafta oluyor alalı depoyu fulledıgımde yol bilgisayarı 640 gosterıyordu şuan 450 km yaptım kalan km 57 gösteriyor hıc bişe anlamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Şöyle yardımcı olmaya çalışayım ben, araca ilk aldığınız benzin öncesindeki tüketime göre bir gidilecek km belirlemiş.Sonrasında da o tüketimin üstünde ortalama yakıt tüketmişsiniz, böyle olunca gidilecek yolda otomatik yeniden ayarlanıyor,yani az yaktığında da diyelim gidilecek yol 100 km gösteriyor,siz 130 km filan gidebilirsiniz,biraz tüketimle orantılı yani.
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2011, 12:46:31 »

yakıt 3,84 tl.

işte şu an içim acıdı resmen...
yalnızca 3 ay önce ve arada %10'lık bir fiyat farkı var...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Mart 22, 2011, 00:38:56 »
Sadık bey çok teşekkür ederim bende de aynı o söledikleriniz oluyo ama böyle nasıl baş edicem bilmiyorum çok yakıyo valla daha yeni diye avutuyorum kendimi inşallah düşer  420 tl yakıyor gözüküyo şuan :( 10.7 lt gösteriyor bilgisayar
:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2011, 00:19:54 »
Vallahi Kadir Bey arkadaşım, 10,7 lt. çok fazla, aracın vites değişim göstergelerine göre hareket edip, hız limitini ideal ölçülere çekersen, (50-90 km.) değerlerinin aşağı düşeceğini düşünüyorum, Ama limit üstü çıkarsan bu değerler normal, yok eğer ben normal kullanıyorum diyorsan o zaman çok fazla yakıyor. Benim aracımda en çok 8,6'yı gördüm 100 km.de, sonra sakin kullanıma devam ettim, şu an için 100 km. tam 8 lt. yakıyor şehir içinde. 4,06x8=32,48 tl. para yakıyor. Sanırım biraz gençlik var, herhalde hızı seviyorsun :) Ama tavsiyem yavaş giden çok gidermiş derler, bence sakin sürersen fabrika değerlerine yaklaşırsın. Hayırlı akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 07, 2011, 18:55:43 »
benzini almış olduğunuz fiyatları görünce resmen gelen zam karşısında dehşete düştüm benzln şuan 4.40 TL
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 07, 2011, 19:17:28 »
Ben ilk Auris 1.33 aldığımda ilk 2000 km de çok yaktı . yada benim sürüş alışkanlığımdan . Şimdi ise sizin verdiğiniz değerlerden de az yakmakta...
Yaptığım en son ölçümde ort 5,5 lt , şehir dışında 4.78 lt yaktı... Ancak bu motorlarda genel kural sakin kullanmak ve yokuş aşağı inerken ayağını gaz pedalından çekip, 0.0 anlık yakıt tüketiminde gitmektir...
Hakikaten performansı pek tatminkar olmasada yakıt konusunda çok çok güzel durumda....