0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çok güzel bir yazı teşekkürler yasemin hanım[/quote]Rica ederim Erdem Bey, Beğendiğinize sevindim.
Ellerine sağlık. Sağlılklı yaşamlar diliyorum. Ama bu mevsimde şeftali, üzüm biraz zor be abla Diğerlerini her akşam yiyorum ama yine 20 gün arayla 2 kez grip oldum. Meyve evden eksik olmaz. O olmadımı kendimi eksik hissederim. Portakal, elma, armut, yerli mandalina (rize), çikolatalı hurma(Elma gibi ama portakal renginde, içi kahverengi), muz arada da nar meyvelikde yenilmeye hazır beklerler. Ama yine grip yine grip.Bağışıklık sistemini güçlendiren çocuklar ve yetişkinler için tamamen doğal ve kurumların ödemediği yani parayla satın aldığınız ilaçlar var. Ekmek mayasından mı ne yapılıyomuş. Oğluma onu kullanıyoruz. 1 kaç firma var. Allah'a şükür henüz daha burnu bile akmadı havalar soğuyalı (burda 15 ekimden itibaren soğudu). Önceki yıllarda çoktan tıkanmıştı. Bunuda özel hastanede bir doktor tavsiye etti ve 3 ay boyunca kullanıyosunuz. İlk 10 gün aç karnına sonrasın da tok karnına 3 ay devamlı kullanıyosunuz. Ve çocuğunuz hasta filan olmuyo. kutusunda aylık yani 30 tablet var. Bende şimdi yetişkinler için olanından alıp eşimle kullanmayı düşünüyorum.[/quote]İsmail Bey bende size sağlıklı, ve güzel bir yaşam geçirmenizi diliyorum. Meyveyi seviyorsunuz demek! Afiyet olsun! Meyve ve sebzenin vucüda bir çok yararları var. Ben inanıyorum ki; Allah hiç bir şeyi boş yere yaratmamış. Zehirli diye bildiğimiz ve uzak durduğumuz atkestanesinin bile ne kadar yararları var biliyor musunuz? Ama bilinçli kullanmak şartıyla! Pahalı pahalı bayanların aldığı kırışık giderici kremlerin, varis haplarının ve romatizma ilaçlarının içinde etken madde hep atkestanesi! Duyunca ben bile hayretler içinde kaldım! Her şeyin azı karar çoğu zarar. Azar azar ama bütün yiyecek guruplarından yemeliyiz bence.Hurma denilen meyve, kabak tatlısını andıran şeyse burada da satılıyor. Güzel fena değil! İmmul sistemi güçlendiren ve ekmek mayasından elde edilen bu ürün hakikaten çok güzel bende bir ara kullandım, kızıma da verdim. Hakikaten sonuç veriyor. Yanlız dikkat edin kilo yapıyor Şeftali+Nektarin geçtiğimiz haftaya kadar manavlarda vardı, üzüm ise hala var İstanbul'da! Aslında eylül -ekim sonları üzümü çokça alır ve aralarına gazete kağıdı sererek buzdolabımın en alt rafında ocak ayına kadar saklarım. Bu şekilde siz de uzun süre üzümden mahrum olmazsınız. Bir daha ki sefere deneyin derim. Bizim anadoluda hevenk asarlarmış kilerlerde üzümler uzun bir sopa her tarafında çapraz çiviler olan bu çivilere de üzümler salkımlar halinde asılırmış. Kavunlar karpuzlar saplarından iplerle tavana asılırmış. Anneannem rahmetlinin böyle bir kileri vardı. O kilerler tabiki kalmadı artık, bizde kendi ürettiğimiz akıllarla o günleri yad ediyoruz birazcık. Bende kuzeye bakan kapalı balkonuma asıyorum biraz nostaljik oluyor, kızıma da çok ilginç geliyor. İnsan özünden kopmamalı! Minikleri öpün benim için, saygılarımla...
Saolun teşekkürler. Öperim tabi büyük bi zevkle. Yazdıklarınız ilginç. Her yerde vardır tabi bizdede kurutma işleri çoktur. O dediğim hurmayı bile kuruturlar. Ve süper yenir kurusu. Meyveyi sevmemek bana göre saçmalık. Ha bazı meyveleri bazılarına tercih edersin o ayrı. Üzümlerden en çok kokulu üzümü severim. Eşimin evlerinin bahçesinde kendi dikip büyüttüğü bi tane var. Her yaz toplar yeriz. Rizelilerde ondan muhallebi gibi bir şey yaparlar. Adınada Pepeçiro diyolar. Ben pek sevmedim ama rengi çok hoş gözüküyo. Lila Mor arası bir şey. Üzümle o kadar aram yoktur. Marul, roka, domates, turp, havuç, maydonoz, kara lahana ile yapılan salatalara bayılırım. aslında muhteşem üçlüm vardır. Kara lahana, roka ve domates li salata. Limonlu ve hakiki zeytinyağlı. Saolsun eşim ilk oğlumuza gebeyken alıştırdı. Kendi sadece laz elması dediğimiz kıpkırmızı hatta bordaya çalan ekişi ve mayhoş elma ile sadece salata yerdi. Midesi kaldırmazdı başka bir şeyi. Hafta sonları sabah kahvaltılarında o muhteşem üçlülü salatam olmazsa olmaz. Ama bünyem zayıf. İyi gıda tüketmeye rağmen hiç farkında olmadan pat diye kendimi grip olarak yatakda bulabiliyorum.[/quote]Pazar kahvaltılarında, bende soframda domates, biber, roka, tere, yeşil soğan, nane, maydanoz ve kıvırcık salatalı üzeri hafif tuz serpilmiş ekmek arası dürüm almayı çok severim. Büyük bir kupa demli çayla enfes!!! Evden yeşillik türü salata malzemelerim hiç eksik olmaz. Hatta saksıda çeri domates, biber, yeşil soğan, roka, fesleğen ve nane yetiştiririm. Ama sizin de yazdıklarınız çok ilginç geldi, o üçlü salata dediğinizi denemek istiyorum çok ilginç! Değişik yörelerimizin mutfak kültürleri çok hoşuma gidiyor ve severek deniyorum. Karalahana dolmanız muhteşem oluyor bu kaçınılmaz bir şey bu konuda bir iki başarılı denemem oldu. Tadı hakikaten nefis! Ama şu koku problemi olmasa, hergün yaparım Birde marul, havuç, sivribiber ve ince halka doğranmış soğan, sıvı yağ ve limon karışımıyla muhteşem bir salata oluyor, denemenizi tavsiye ederim. Gerçi grip olmaktan korkmayın diyorlar ama ne derece doğru bilemiyorum. Yine de kendinize dikkat edin! Hastalanmayın!
Hasta olmamaya çalışıyoruz saolun. Zaten hasta olmıyımda eşime yardımcı olıyım diye dua ediyorum. Ama bünye işte 20 gün arayla iki kez grip oldum şimdilik. Bünye yorgun, halsiz, ateş, burun tıkalı; olmuyo tabi. Bi de sinir oluyorum ama ne yaparsın. Allah büyük rahatsızlıklar vermesin cümlemize.[/quote]Allah beterinden saklasın! Amin. Aynı durum bende de şu an hat safhada! Demekki Türkiye genelinde bir salgın söz konusu! Okullar açıldığından beri bu ikinci grip vakam! Bir türlü geçecek gibi de durmuyor. İstirahat etmedikten sonra geçmez, onada zaman yok inanın. Bütün günüm ayakta geçiyor, bütün işler bana bakıyor. Nerde dinleneceksin?
Yasemin Hanım Merhaba epeydir görüşemiyoruz konu bahane bir selam veriim dedim [/quote]Merhaba Serkan Bey, Hakikaten öyle oldu, Selamınız başım gözüm üstüne, Aleyküm selam Nasılsınız?[quote=Kemal Aksüyek]grip olunca doktora gitmezsen 7 günde gidersen 1 haftada iyileşisin[/quote]Merhaba Kemal Bey, Kocaman bir taş atmışsınız! Kafam ağrıdı Valla istediğin kadar doktora git yatıp evde, istirahat etmedikçe, grip asla geçmiyor. İlaç kullanmayı hiç sevmiyorum. Başım çatlasa ağrıdan kolay kolay içmem! Onun yerine papatya, ıhlamur, adaçayı, melisa vs vs. Zaten ilaçların içindekilerde farklı bir şey değil! Yeterince her yönden yiyecek, içecek, soluduğumuz hava, aldığımız radyosyonlar, hiçbiri sıhhi değil! yeterince zehirleniyoruz zaten. Birde hap kullanarak bünyeyi mahvetmek bence en büyük tehlike! Bu benim değer yargım yanlış veya doğru çok zorda kalmadıkça ilaca hayır! Görmüyor musunuz? geçenlerde, günü geçmiş ilaçları, yeniden paketleyenleri!!!
Dedin dedin hasta ettin kendini. Demekki cuvaldızı kendine batırmamışsın. Neyse çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar nasip etsin. Dediğin gibi dinlenmeyince şöyle 2-3 gün adam akıllı terlemeyince geçmiyor bu melet. Bende çektim 2 kez, şükür iyiyim şimdi. Bakalım ne zaman yakalayacak. Ama tedbiri alıyorum. Ekmek mayasından yapılan baışıklık sistemi güçlendiricilerden aldım. Her gün 1 tane. Sağlıklı olacağız ki işler yürüsün, çocuklara bakalım.Eşimin dün boynu tutuldu. Bu gece hem ona hem bebeğe baktım. Allah'ım çekilirgibi değil bu çile. Kadın harap, çocuk perişan yardım ediiiiin. Çıldıracam valla.[/quote] Geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum.
Dedin dedin hasta ettin kendini. Demekki cuvaldızı kendine batırmamışsın. Neyse çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar nasip etsin. Dediğin gibi dinlenmeyince şöyle 2-3 gün adam akıllı terlemeyince geçmiyor bu melet. Bende çektim 2 kez, şükür iyiyim şimdi. Bakalım ne zaman yakalayacak. Ama tedbiri alıyorum. Ekmek mayasından yapılan baışıklık sistemi güçlendiricilerden aldım. Her gün 1 tane. Sağlıklı olacağız ki işler yürüsün, çocuklara bakalım.Eşimin dün boynu tutuldu. Bu gece hem ona hem bebeğe baktım. Allah'ım çekilirgibi değil bu çile. Kadın harap, çocuk perişan yardım ediiiiin. Çıldıracam valla.[/quote]Çuvaldız zaten battı vaktinde, okullar açıldı besmeleyi çektik. Bu ikinci kez grip oluşum. Tam geçiyor derken tekrar başlıyor. Habire sağlık sitelerini dolaşıyorum, bu arada hoşuma gidenleri de sizinle paylaşıyorum. Allah büyüktür, buda geçer bakalım, neler geçmedi ki ? Biraz annenizden yada kayınvalidenizden yardım alsanız, hiç olmazsa biraz dinlenirdiniz! Allah yar ve yardımcınız olsun...
Nerde o günleeer. Herkesin kendi evi düzeni var. Kayınvalidem için kızlarının çocukları o kdar önemli değildir. Varsa yoksa oğulları. Zaten aynı evde oturuyolar altlı üstlü 2 kayınço ve birinin evinde kayınvalide. Annem deseniz kendini hastalıklardan ve gezmelerden kurtaramaz. Mecbur uğraşıyoruz işte. Bakalım hayırlısı.
hepinize acil şifalar diliyorum arkadaşlar, kendinize iyi bakın, tanrı sizleri korusun[/quote]Kemal Bey kendi adıma çok teşekkür ediyorum, Amin! Allah hepimizi korusun! sağlık, sihhat versin!