Gönderen Konu: Volkan Konak yorumunu takdir ediyorum....  (Okunma sayısı 1222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Volkan Konak yorumunu takdir ediyorum....
« : Aralık 20, 2010, 16:02:48 »

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/16580457.asp?gid=222

Alıntı
“MUSTAFA KEMAL'İ SEVMEYEN BİR ADAMLA AHBAPLIK EDEMEM"

Konserde sık sık, Türkiye'nin güzelliklerinden, yedi bölgesi ve yedi iklimiyle içinde yasayan herkesin yurdu olduğundan söz eden Konak, “Biz Türkiye'nin içindekileri de sevdik, insanıyla, otuyla, akarsuyuyla, kayan yıldızlarıyla. Ama sunu da söyleyeyim, bestelerimi beğenmezseniz size kırılmam, sizle ahbaplık edebilirim. Tuttuğum takımdan hoşlanmayabilirsiniz, sizle ahbaplık edebilirim, bir masada yemek yiyebilirim. Sevdiğim ya da çıktığım bir kadından hoşlanmayabilirsiniz, sizle ahbaplık kurabilirim. Ama, Mustafa Kemal'i sevmeyen bir adamla ahbaplık edemem, onun dostu olamam. Çünkü, Mustafa Kemal uygarlıktır, çağdaşlıktır" diyerek, Türkiye konserlerindeki mesajını, New York'ta da dile getirdi. Volkan Konak'ın bu sözleri, izleyiciler tarafından çok yoğun alkış topladı.

Toyota Club Türkiye

Volkan Konak yorumunu takdir ediyorum....
« : Aralık 20, 2010, 16:02:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
Ynt: Volkan Konak yorumunu takdir ediyorum....
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2010, 16:48:32 »
''Mustafa Kemal uygarlıktır, çağdaşlıktır"
Anlaşılmayan nokta burası sanırım. Biz Mustafa Kemal'den tabu yaratmak istemiyoruz. Adı için değil, yaptıkları için minnettarız Ona. Onu kutsal bir varlık gibi göstermeye çalışmıyoruz. Öngördüğü çağdaş ve uygar toplumu kurmak istiyoruz sadece. Ama kuyruk acısı olan, eskiye özlem duyan bazıları, inatla bunu tabuya dönüştürmek için çabalıyor. Amaç bunu malzeme olarak kullanıp, Atamızı hakettiği değerden mahrum bırakmak. Atamızı her zaman saygıyla anacağız. Onun gösterdiği yolda, çağın gereklilikleri doğrultusunda ilerlemeye devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2010, 18:49:13 »
Güzel bir yorum. Dogru konusup, egri oturalim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2010, 14:56:22 »
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2010, 19:25:52 »
Siz kimsiniz Maksut Bey?
Benim gibi düşünenler!!! Siz bizimle aynı fikirde olmayabilirsiniz. İllaki isim istiyorsanız; Ahmet, Ferda, Selma, Maksut, Gönül... Uzar gider.

http://tdkterim.gov.tr/bts/
biz   
(I) zm. 1. Çokluk birinci kişiyi gösteren söz: Biz, Türkler, bütün tarihî hayatımızca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz! -Atatürk.
2. Bazen teklik birinci kişi zamiri (ben) yerine kullanılan bir söz: Biz kendisini aldığımız zaman vücudu pek ince idi. -H. R. Gürpınar

Ben benimle aynı görüşü paylaşan insanlar olduğuna inanmak istiyorum. Siz buna inanmıyorsanız 2. anlamda kullandığımı varsayın.
Daha da olmaz diyorsanız hatalı kullandığımı varsayın.

Ekşi sözlükte güzel bir yorum var Bizle ilgili:
10. bireysellik takintisi olanlarda fobi yaratir.     (6 45, 16.07.2001 21:18)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2010, 10:41:19 »
Belki ben de SİZim Maksut bey ama nedense bu siz-biz kelimesi bana itici geliyor....Onlar kullandığında rahatsız oluyorsak BİZ de kullanmamaya özen gösterelim diyorum..... :)

Volkan Konak bu yorumu tv programında da yapmıştı.... hatta ben Volkan Konak'a o gün hayran olmuştum...

çünkü benimde her zaman söylediğim sözdü bu....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2010, 10:57:33 »
Atatürk'e Atam denmesi bence başlı başına bi tabulaştırma. Zaten kendisi de hoşlanmaz imiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2010, 16:24:54 »
Belki ben de SİZim Maksut bey ama nedense bu siz-biz kelimesi bana itici geliyor....Onlar kullandığında rahatsız oluyorsak BİZ de kullanmamaya özen gösterelim diyorum..... :)

Volkan Konak bu yorumu tv programında da yapmıştı.... hatta ben Volkan Konak'a o gün hayran olmuştum...

çünkü benimde her zaman söylediğim sözdü bu....

:)

Atatürk'e Atam denmesi bence başlı başına bi tabulaştırma. Zaten kendisi de hoşlanmaz imiş.

Ata-Türk yani Türklerin atası.
Benim bahsettiğim, tam olarak, sizin şu anda yaptığınız şey. Atam demek bir sevgi, saygı, içtenlik göstergesi benim için. Ama öyle bir hale getiriliyorki, birileri çıkıp ''Atam demek tabulaştırmaktır'' diyebiliyor.
Siz eşinize(eğer varsa) sevgilim, canım, aşkım dediğinizde onu tabulaştırıyormusunuz? Bu bir sevgi göstergesidir. Ama geldiğimiz noktada atam demek tabulaştırmak olmuş. Atatürkü sevmemiz, saygı duymamız istenmiyor. Mesele atam meselesi değil. Yarın önderim dersin biri çıkar tabu der, büyük insan dersin biri çıkar tabu der. Amaç belli; Bir şekilde hakettiği değerden mahrum bırakmak. Dikkat çekmek istediğim noktada burası.
Bu tabulaştırma meselesinde Atatürkçü kesiminde rolü var. Daha fazla yazmayı düşünmüyorum. Çünkü konu dağılacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2010, 10:26:50 »
silinebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2010, 17:43:58 »
Levent kardeş,
Paylaştığın için çok teşekkürler....
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
« Yanıtla #10 : Aralık 23, 2010, 21:07:02 »
silinebilir

Levent Bey, size özel mesajla ulaşmaya çalıştım. Sanırım özel mesajı kapatmışsınız. Rica etsem bana özelden ulaşabilirmisiniz. Ya da siz özel mesajı açın ben size yazayım.
Bugün bana alkışla birlikte birisi şöyle bir mesaj yazmış;  ''Atatürk sevgisi olmayan insan alkış haketmez.'' Bunun siz olduğunuzu düşünerek özelden ulaşmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Onun içinde buraya yazmıyacağımı belirtmeme rağmen yazmak zorunda kaldım.
Merak ettiğim konu, bana bu mesajı gönderen kişi, yazdıklarımdan nasıl oldu da Atatürkü sevmediğim anlamını çıkardı.
Kendisinden bu konuda bir cevap rica ediyorum. Ve mümkünse özelden yazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2010, 09:01:22 »
''Mustafa Kemal uygarlıktır, çağdaşlıktır"
Anlaşılmayan nokta burası sanırım. Biz Mustafa Kemal'den tabu yaratmak istemiyoruz. Adı için değil, yaptıkları için minnettarız Ona. Onu kutsal bir varlık gibi göstermeye çalışmıyoruz. Öngördüğü çağdaş ve uygar toplumu kurmak istiyoruz sadece. Ama kuyruk acısı olan, eskiye özlem duyan bazıları, inatla bunu tabuya dönüştürmek için çabalıyor. Amaç bunu malzeme olarak kullanıp, Atamızı hakettiği değerden mahrum bırakmak. Atamızı her zaman saygıyla anacağız. Onun gösterdiği yolda, çağın gereklilikleri doğrultusunda ilerlemeye devam.
Maksut bey, yazınızı ilk başta yanlış yorumladım. Bir yanlış anlaşılma oldu.
Kusura bakmayın.