0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
“MUSTAFA KEMAL'İ SEVMEYEN BİR ADAMLA AHBAPLIK EDEMEM"Konserde sık sık, Türkiye'nin güzelliklerinden, yedi bölgesi ve yedi iklimiyle içinde yasayan herkesin yurdu olduğundan söz eden Konak, “Biz Türkiye'nin içindekileri de sevdik, insanıyla, otuyla, akarsuyuyla, kayan yıldızlarıyla. Ama sunu da söyleyeyim, bestelerimi beğenmezseniz size kırılmam, sizle ahbaplık edebilirim. Tuttuğum takımdan hoşlanmayabilirsiniz, sizle ahbaplık edebilirim, bir masada yemek yiyebilirim. Sevdiğim ya da çıktığım bir kadından hoşlanmayabilirsiniz, sizle ahbaplık kurabilirim. Ama, Mustafa Kemal'i sevmeyen bir adamla ahbaplık edemem, onun dostu olamam. Çünkü, Mustafa Kemal uygarlıktır, çağdaşlıktır" diyerek, Türkiye konserlerindeki mesajını, New York'ta da dile getirdi. Volkan Konak'ın bu sözleri, izleyiciler tarafından çok yoğun alkış topladı.
Biz
Siz kimsiniz Maksut Bey?
Belki ben de SİZim Maksut bey ama nedense bu siz-biz kelimesi bana itici geliyor....Onlar kullandığında rahatsız oluyorsak BİZ de kullanmamaya özen gösterelim diyorum..... Volkan Konak bu yorumu tv programında da yapmıştı.... hatta ben Volkan Konak'a o gün hayran olmuştum...çünkü benimde her zaman söylediğim sözdü bu....
Atatürk'e Atam denmesi bence başlı başına bi tabulaştırma. Zaten kendisi de hoşlanmaz imiş.
silinebilir
''Mustafa Kemal uygarlıktır, çağdaşlıktır"Anlaşılmayan nokta burası sanırım. Biz Mustafa Kemal'den tabu yaratmak istemiyoruz. Adı için değil, yaptıkları için minnettarız Ona. Onu kutsal bir varlık gibi göstermeye çalışmıyoruz. Öngördüğü çağdaş ve uygar toplumu kurmak istiyoruz sadece. Ama kuyruk acısı olan, eskiye özlem duyan bazıları, inatla bunu tabuya dönüştürmek için çabalıyor. Amaç bunu malzeme olarak kullanıp, Atamızı hakettiği değerden mahrum bırakmak. Atamızı her zaman saygıyla anacağız. Onun gösterdiği yolda, çağın gereklilikleri doğrultusunda ilerlemeye devam.