0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5.5-6lt/100km yakarsınız tahminen çok zorlamassanız.[/quote]yaman kardeş verdiğin bilgiler şehir içimi bileşik mi şu an araç 300 km de ve yol bilgisayarı 7 gösteriyo fazla değilmi.Bu arada bahsettiğim meganın ön kaputtan ses geliyodu araçı servisine götürdüm hem ön sağ ve sol amartisörleri değiştirdiler ses gene de kesilmedi meğer arıza klıma borusunun yerinden çıkıp titreşimle ses çıkarmasıymış küçük bi lastikle yerine bağladılar ve yanlış tespit için sağ ve sol amartisörleri değişmiş olduk var mı böle şey ya
1.4 dizel aracla şehir içinde 10 litre şehir dışında 7 litre yakmayı nasıl basarıyonuz ben biliyorum bende 2006 corolla var 1.6 sol şehir içi 8 litre şehir dışı 5,7 litre yakıyorumbukadar cok yakması tamamen kullanıcı ve gaza basma şekli ile alakalı ve kötü vites seçimleri gaza sadece cok tatlı bi şekilde bascaksın 1.2.3 vitesleri hemen gecceksin ve gaza hiçbizaman abanmadan yuksek vites düşük devir de gidersen katolok değerlerinin altına inersin şimdi arac boğulur falan diyenler cıkar arac 70 km 5 vites düz yolda cok rahat gider zorlanmadan ama gaza banırsan bolur bu durumda 4 atar hızlanır gene 5. atarsın bu aracların bu kadar cok yakmasının sebebi kullanıclardır[/quote]arkadaşın 10 lt yaktığı araç 1.4 dizel değilki,benzinli. 2004 model 1.4 terra diyor. ayrıca yüksek vites düşük devir ekonomik bir kullanım için ideal değil.vitesi hemen atmak doğru değil,araç devrine doyacak kendini toparlayacak ki vitesi yükseltebilesin.her vites için ideal devir lazım.fabrika verileri,ekonomik kullanım için en verimli ortamlarda yapılan testler sonucunda ortaya çıkıyor.bu katalog verilerinin altına inmek mümkün değil zaten.indim diyen de bir şekilde yanlş hesap yapmıştır.