Gönderen Konu: Cumartesi arabamı muayene ettirdim....  (Okunma sayısı 2170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Cumartesi arabamı muayene ettirdim....
« : Aralık 20, 2010, 11:14:20 »
Merhaba Arkadaşlar,
18 Aralık Cumartesi TUV-Esenyurt'ta 15:30-16:00 saatleri arasında muayene randevum vardı. Saat 15 civarında 1554 nolu sırayı aldım. 15:50 gibi anons ettiler 16:00 gibi de muayene bitmişti. Beklerken biraz milleti seyrettim. İnsanlarımız çok akıllı. Bazı insanlar arabasını bekeleme yerine çekip anonsu bekleyenlerin neden orada beklediklerini algılayamıyorlar. Bu akıllı insanlar içeri girer girmez araçlarını kanalın önüne çekiyorlar gidip işlemlerini yapıyorlar. Anons edilen araçta o GERİZEKALILAR yüzünden kanala giramiyor. Adamı ara bul arabasını çeksinde vatandaş muayene olsun. Ne kadar saygısız bencil insanlarımız var. Sürekli de anons yapılıyor. "Lütfen plakanız yada isminiz anons edilmeden araçlarınızı kanal önüne çekmeyin" Bu anonsu insanlar için yapıyorlar. Bir vatandaş tartıştı zaten. Neyseki beni anons ettiklerinde 3 numaralı kanalın önü boştu. Eğer birisi olsaydı çıngar çıkararaktım :).
Terslik olmasın diye, Sinyaller sarı yansın diye arka stoplardaki kırmızı filmleri çokardım, ledli park lambalarını felan değiştirdim. Aracımda 2 tane hafif kusur çıktı.
- El Freni: Aniden etki veriyor.
- Spoyler : onaysız monte edilmiş.
2 sene önceki muayenede spoyler ile ilgili birşey yoktu. Spoyleri için hiç onal alan oldu  mu acaba? Nereden onay alınır? TüvTürk'den mi?

Sıramı beklerken.

BU da uyanıkları seyredekren,

Kanaldayken,

ve bitti.

Bu da sonuç:

Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Toyota Club Türkiye

Cumartesi arabamı muayene ettirdim....
« : Aralık 20, 2010, 11:14:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Cumartesi arabamı muayene ettirdim....
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2010, 11:24:25 »
hasan abi hadi geçmiş olsun :)))
muayeneyi  5 ay önce yaptırdım fakat uygunsuz yapımla alakalı olarak bir kusur yazılmamıştı... acaba  ruhsat üzerinde spoiler yazısımı istiyorlar,onumu kasteddiler.... uçuk uçuk spoiler yaptıranlardan dolayı spoiller kontrolleride yapılmaya başlanmış demekki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2010, 11:28:14 »
heh bi o eksikti... bende de var tutup bi laf ederlerse dalarım adamlara...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2010, 11:32:30 »
Sağolasın Muhammet. 2 sene önce Hadımköyde muayene yaptırmıştım orada spoyler ile ilgili birsorun çıkmamıştı hatta stoplarda kırmızı filmler bile vardı. Sinyal, geri lambası ne yaksan kırmızı yanıyordu. Ona da birşey dememişlerdi. Esenyurt'taki muayene istasyonunun diraz daha detaycı olduğunu duymuştum. Hafif kusur olarak geçiyor zaten problem değil. :) Tek kusrumuz spoyler olsun :)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2010, 11:34:06 »
heh bi o eksikti... bende de var tutup bi laf ederlerse dalarım adamlara...
Sormayın Hande hanım, hergün yeni birşey çıkıyor. Spoyler, cam filmi olmaya araba pek yok gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2010, 12:05:56 »
ben de geçtiğimiz günlerde girdim muayeneye.. aracı bildiğiniz şekilde girdim, sadece angel eye farları söküp orjinal farları taktım, bir de kış geldiği için kışlık jant-lastik takımım vardı üstünde..tek seferde sıkıntısız geçtim..imzamda yazan her şey aracın üstündeydi..yaylar, şerit, cam filmi vs dahil.. sadece cam filmi ve lpg yapıştırmalarını yapıştırmamam hafif kusur olarak yazıldı, o kadar

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2010, 12:59:14 »
el freni ile ilgili husus dikkatimi çekti.

opel vectralarda da aynı durum var, el freni ne yaparsanız yapın arka tekeri kilitliyor. Bende sorun olmamıştı geçen muayenede, hafif kusurum bile yoktu. Galiba farklı araçlarda farklı standartlar arıyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler