Gönderen Konu: Dizel Motor Rodaj Dönemi Yardım  (Okunma sayısı 8989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Dizel Motor Rodaj Dönemi Yardım
« Yanıtla #20 : Aralık 23, 2010, 12:43:06 »
Alper abi Aracın hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

Ben lafı fazla uzatmayayim aşağıdaki konuda dizel araç kullanıcılarının işine yarayacak bilgiler mevcut göz atman senin ve aracının yararına olacaktır.

Konunun bulunduğu link:http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/turbo-dizel-araclari-kullanirken-dikkat-edilmesi-gereken-noktalar/

Mahmut Bey, çok yararlı bir paylaşım yapmışsınız, yazdıklarınız çok hora geçti.
İyi dilekleriniz içim de çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 23, 2010, 12:43:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Aralık 23, 2010, 12:46:16 »
anladığım kadarı ile daha önce dizel araç kullanmmışsınız....şunu iyi bilelimki dizel araçlar şöför seçen araçlardır benzinli gibi değildir...kullanımı dahhasiyet ister ama bunları okurkende gözünüzde büyütüde korkutmayın:)
aracınızı 10,000km den önce zorlamamnızı uzun üre sabit hız  ve devirde kullanmamanızı tavisye ederim,araçlarımız eski teknoloji ürünü araçlar olmadığı için genel olarak servislerde motor açma diye bişey olmadığını ifade ederler,ilk başlarda aracınızdaki fazla yakıt tüketimi km yaptıkca azaldığını ve ortalamanını düştüğünü göreceksiniz:) aracınızı alır almaz ilk işiniz lastik havalarının kontrolünü yaptırmanız olmasıdır ben aracımı aldığımda lastik havaları 32 yerine 37 bar hava basılı idi ne lastikleri nede aracı zorlamaya gerek yok...hayırlı ve keyifli sürüşler:)) ha bu arada aklıma gelmişken ortalama olarak 2000d/d de kullanmaya dikkat edin uygun devir uygun vites :)))

Seydi Bey çok teşekkür ederim değerli tecrübenizi paylaştınız.

-lastik havalarının kontrolünü
-2000 devir.
bunaları yazıyorum notlarıma

saygılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #22 : Aralık 23, 2010, 12:52:46 »
ilk bin km 3000 deviri geçmeden sakin hızlanın. İlk 10 bin de yağınada ara sıra göz atmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 23, 2010, 12:59:57 »
ilk bin km 3000 deviri geçmeden sakin hızlanın. İlk 10 bin de yağınada ara sıra göz atmak gerekir.

2011 Elegance D-4D alalı 5 ay oldu araba 6000 km yaptı ama abim yüksek devirli kullanıyor ama harika bir makine :D birde şehir içi ortalama 7.0 yakıyor
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 23, 2010, 15:50:24 »
Mahmut Bey, çok yararlı bir paylaşım yapmışsınız, yazdıklarınız çok hora geçti.
İyi dilekleriniz içim de çok teşekkür ederim.
Alper abi ben teşekkür ederim.
Aracını uzun yıllar sorunsuz kullanman dileğiyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 23, 2010, 16:13:11 »
Alper Bey, tekrardan hayırlı olsun. Forumlardan öğrendiğim bir bilgide ben ekleyeyim.
     Aracınızı çalıştırmak için bekliyorsunuz ya aynı işlemi aracınızı stop ederkende yapmanı gerekmektedir. Turbo olan araçlarda aracınıza gaz verdiğiniz sürece turbu (tribün) dönmektedir, bu yüzden aracınızı durdurmadan önce 1-1.5 dkk kadar rölantide çalıştırıp o şekilde kontağı kapatmanız aracınızın sağlığına olacaktır.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Aralık 23, 2010, 16:17:47 »
Alper Bey, tekrardan hayırlı olsun. Forumlardan öğrendiğim bir bilgide ben ekleyeyim.
     Aracınızı çalıştırmak için bekliyorsunuz ya aynı işlemi aracınızı stop ederkende yapmanı gerekmektedir. Turbo olan araçlarda aracınıza gaz verdiğiniz sürece turbu (tribün) dönmektedir, bu yüzden aracınızı durdurmadan önce 1-1.5 dkk kadar rölantide çalıştırıp o şekilde kontağı kapatmanız aracınızın sağlığına olacaktır.
Teşekkür ederim Güven bey.

Çok doğru, zira stop etmeden önce beklemenin nedeni (araştırmalarıma göre);

-turbodaki havanın boşalması
-turbo milinin iyice yağlanması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 23, 2010, 16:26:42 »
:) evet tam olarak öyle lakin ben aracı almadan önce araştırdığım zamanlardan kalma bilgi olduğu için sizin kadar net ifade edemedim. Sanırım aynı yerleri okumuşuz:)
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 23, 2010, 20:23:28 »

çok önemli bir husus güven hatırlattığın üyü oldu emeğine sağlık:)

bu arada önemli değil alper bey rabibm kazasız belasız keyifli sürüşler nasip etisn:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Aralık 23, 2010, 20:34:19 »
çok önemli bir husus güven hatırlattığın üyü oldu emeğine sağlık:)
bu arada önemli değil alper bey rabibm kazasız belasız keyifli sürüşler nasip etisn:)
Amin Seydi Bey, teşekkür ederim. :)

Eğer çok uzun yoldan gelmişsek, stop etmedenki rölantide bekleme süresinin 3-4 dakika diye tavsiye edildiğini okudum.

Burada daha arabayı teslim almadan bir sürü yararlı şey öğrendim,
TCT'nin değerli üyelerine teşekkür ediyorum yardımsever ve saygılı oldukları için. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 23, 2010, 20:49:47 »
Bu foruma ilk yazdığım mesajlarda da belirttim buradaki ortam diğer forumlarda nadir bulunur bir değerdir. Bu değeri korumak için herkes kendine düşeni yaparsa, saygı ve sevgiyi eksik etmez isek bir çok insan yararlanabilir.
Honda Jazz / 2012