0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkür ederim Kaya, tam da kışa denk gelmesi aslında dezavantaj ama napalım açıcaz bi şekilde TCT'den fazla ses cıkmayınca ben de sağdan soldan araştırdım, 3 önemli madde öğrendim.1. Vites değişimi 2000-2200 devirde yapılması2. Arabayı ilk çalıştırmada hareketten önce 30-60 saniye civarında boşta çalıştırıp motoru ve turboyu yağladıktan sonra hareket edilmesi3. Çeyrek deponun altına inmeden deponun fullenmesi (mazot pompasının zamanla yanmaması için.)
eyvallah hocam sen motorun gene ısınmasını bekle özellikle rödajda iken.biz seni en güzeli küçükyalı sahlep organizasyonlarına davet edelim hocam. orada uzun uzun anlatırız artı bir tavsiyem, 420tl karşılığında garantimi 5 seneye uzatmıştım. uzun süreli kullanım düşünüyor isen sende yaptır.
Önerilerin için çok teşekkür ederim Kaya,garantiyi uzatsam iyi olacak sanırım.ve tabiki organizasyonlara gelmekten mutluluk duyarım, sahlepe de bayılırım
Yeni aracınız hayırlı olsun Alper Bey. Dizelle ilgili kullanımda belli noktalar var. Zaten sizde araştırmışsınız cevap alamayınca. Çalıştırdıktan sonra 30 sn, yüksek hızlarda uzun yolculuklardan sonra 1-2 dk rölantide çalıştırmak. İlk hareketten sonra bir süre gaza fazla basmamak, eurodisl yakıt kullanmak(çeşitli şirketlerde ismi değişiyor), bakımlarını aksatmamak.Rodaj içinde motor açılarak geliyor, rodaja gerek yok diyenlerde var ama siz 1000km boyunca ani kalkış ve duraklamalardan kaçının ve 1000 km bakımını geçirmeyin. Uzun süre aynı hızda gitmeyin. Ben ilk aldığımda çevreden duyduklarım, okuduklarım doğrultusunda bunları yapmıştım. Şu anda aracım 30 Bin km de ve sorunsuz çalışmaya devam ediyor.Bana servis çalışanları çeyrek depo altına düşürme, zamanla oluşan tortu, pislik arızaya sebep olur demişti. Bişey olmaz diyenlerde var ama ben önlem olarak en az çeyrek depoda kullanıyorum.
bugun aracı teslim alırken sordum rodaj süresini. O artık eskide kaldı. Motorlar artık açılmış gelio dilediğin gib kullan dediler
Çok teşekkür ederim Maksut,Uzun yoldan gelince daha fazla beklemek gerekliymiş senin de belirttiğin gibi.Ayrıca bir madde daha buldum-yaklaşık 10.000 km.de bir depoya kaliteli enjektör temizletici ilave edilmesi öneriliyor (Würth Enjektör temizleyicisi iyiymiş.)Aracını daha nice 30K kilometreler kullanmanı dilerim
-yaklaşık 10.000 km.de bir depoya kaliteli enjektör temizletici ilave edilmesi öneriliyor (Würth Enjektör temizleyicisi iyiymiş.)
bu bilgi bence doğru değil.mutlaka servise sormak gerekiyor.çünkü megane 2 dizel kullanırken servise sorduğumda bu motorlarda böyle bir şeye gerek olmadığını söylediler.