Gönderen Konu: 2011 TOYOTA COROLLA KULLANICILARI İÇERİ  (Okunma sayısı 10298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2011 TOYOTA COROLLA KULLANICILARI İÇERİ
« : Aralık 19, 2010, 20:51:46 »
Arkadaşlar 2011 Toyota Corolla  d4d almayı düşünüyoruz. Öncelikle kullananlara danışmak istedim nasıl arkadaşlar memnunmusunuz verilen paraya değermi.Birde Comfort , comfort extra ve elegant arasında ne gibi farklar var arkadaslar.

SELAMLAR

Toyota Club Türkiye

2011 TOYOTA COROLLA KULLANICILARI İÇERİ
« : Aralık 19, 2010, 20:51:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2011 TOYOTA COROLLA KULLANICILARI İÇERİ
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2010, 21:06:12 »
Bir şey daha demek istiyorum sizce ,0 dizel golfmu corollamı ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2010, 21:32:32 »
Sıfır dizel golf hem de dsg alırsanız bence çok iyi seçim yapmış olursunuz. İşin maddi tarafı değil ama konfor yönüyle golf 1.6 tdi +dsg  size epey keyif verecektir. Eğer sedan araç düşünüyorsanız bence bir kaç ay beklerseniz (şubat gibi sanırım gibi gelcek) yeni jetta 1.6 tdi+dsg öneriyorum size....
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2010, 00:28:36 »
Sıfır dizel golf hem de dsg alırsanız bence çok iyi seçim yapmış olursunuz. İşin maddi tarafı değil ama konfor yönüyle golf 1.6 tdi +dsg  size epey keyif verecektir. Eğer sedan araç düşünüyorsanız bence bir kaç ay beklerseniz (şubat gibi sanırım gibi gelcek) yeni jetta 1.6 tdi+dsg öneriyorum size....
bencede corollanın işi zor.1,4 dizel corolla 50 bin tlye yaklaşmış.İyi bir fiyat la jetta corollaya iyi rakip olur
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2010, 00:34:30 »
bencede corollanın işi zor.1,4 dizel corolla 50 bin tlye yaklaşmış.İyi bir fiyat la jetta corollaya iyi rakip olur
Tuncay abi jettanın fiyatına baktımda fulu 56000 tl olmuş  baz modelide 49000 lira

Bence jetta yerine skoda octovia daha mantıklı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2010, 00:42:20 »
Kardeş yeni kasa gelsin fiyatlar biraz daha yukarı çıkabilir.Toyotada gercekten 1,6 dizelin olmaması büyük eksiklik yakısmıyor böyle bir firmaya...Corolla fiyat olarakta artık çokta uygun değil ...Şuan uyguladıkları finans destegiyle satışlar tavan yapsada birazcık parası olan 1,6 dizel almak isteyeenler için jetta iyi bir secenek..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2010, 00:45:58 »
tuncay bey iyi aksamlar
2011 corolla benzinli 1,6 için fikriniz nedir?
fiyat ve kullanım için?
You are a legend!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2010, 00:47:34 »
ve bir de kampanya.
doğrusu ben 60 ay vade fırsatını kacırmak istemiyorum.
You are a legend!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2010, 00:57:45 »
Abicim corolla lar kötü araba değil.1,6 benzinli elegantlar güzel arablar.Ancak bu kampanya finans biraz ayak oyunu gibi.Aracı düşük peşinat ile almak çok da uygun gelmiyor.Sonucta para zor kazanılıyor.Aracı alacaksın birsürü faizi  satarkende bir sürü zarar.Arada oluşan fark nerdeyse iyi bir araba parası ediyor..Bİrden sıfır almak yerine temiz 2 el düşük km alamak daha mantıklı.
Nitekim bende öyle aldım.2005 yılında 2004 model olan arabamı sıfır alaan kişiden 8,500 tl ucuz aldım.Eger 10 -15 bin civarı  kredi kullanacaksınız vade farkıda uzu olmayacaksa yani enfazla 2-3 faiz ödeyeceksiniz belki olabilir.Ancak şuda var ben uzun sürecek olan kredi ve faizede sıcak bakmıyorum.Corolla araba olarak iyi araba  ben 6 senedir kullanıyorum serviste yagı suyu değişti.onun haricinde akü ve lastik masrafım oldu...Sizi üzmez yolda bırakmaz seversiniz satarken ne alacagım diye kara kara düşünürzünüz aynı ebnim gibi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2010, 01:24:16 »
tuncay bey sizi anladım.açıklamalar için tesekkür ederim.
2009 veya 2010 corolla lar da fiyat olarak 2011 e çok yakın.
bir de benim hiç peşinatım yok.
tamamında kredi kullanmak istiyorum.
sadece elimde 91 model flash var.
bir bayii ye sordum takasa girer mi bu flash diye.getir bi bakalım dedi.
siz ne düşünüyorsunuz
fikrinizi almak istedim.
tesekkürler.
You are a legend!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 20, 2010, 10:06:10 »
ekrem bey flah i 3-5 elden çıkarın  elinizdeki parayı bir şekilde 8-10 bin e tamamlayıp öyle araç alın 60 ay vade olursa rahat ödersiniz.Ama direk takasa gireyim derseniz flaha en fazla 2-3 bin lira sayarlar.sonuçta mutlaka görüşmeye gidin ama
Birde corolla değilde auris düşünebilirsiniz
Başka markaları karıştırmıyorum şimdi çünkü konu başka yerlere gider zira her markanın + ve - tarafları var
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2010, 10:40:22 »
golf/yeni jetta + dsg fikrine canıgönülden katılıyorum. konfor ve kalite olarak da daha iyi olduğuna da canı gönülden katılıyorum. volkswagen'in toyota'ya göre daha fazla sorun çıkartmasına da canı gönülden katılıyorum. gülü sevenin dikenine katlanacağına da canı gönülden katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2010, 11:28:56 »
kaya katılmayacağın bir şey var mı? :)))) dsg şanzumanda sıkıntı olduğunu duymuştum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #13 : Aralık 20, 2010, 11:36:57 »
kaya katılmayacağın bir şey var mı? :)))) dsg şanzumanda sıkıntı olduğunu duymuştum...

abi dsg şanzımanında sıkıntılı olduğuna canı gönülden katılıyorum ama dsg ya. teknolojisi yeter. alacak bütçem olsa, elimde kalacağını bile bile alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2010, 13:07:09 »
o zaman arkadaşalar karıştırayım başka markaları  heheheh
skoda octavia 1,6 diesel automatic.... Tadından yenmez.önceki arabam octavia collection plus idi ve arabada yok yoktu. 194 .000 de sattım 2004 model .Satış sebebim toyota almaktı yakıt olarak skoda daha iyi  ama ikince elde toyota çok fark atar
Başka bir başlıkya corollada şu da olsa iyi olur dediklerimizin hepsi orda var ama corollada da şeytan tüyü var :))))))
Kaya ya ne olur buna da katıl  :alkis: :alkis:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
2011 Corolla 1.6 Comfort Extra A/T izlenimlerim
« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2010, 14:16:58 »
Herkese Selamlar,
Corolla 1.6 Comfort Extra otomatik şanzıman aracımı cumartesi günü teslim aldım...Hatırlarsanız Civic'mi corolla'mı şeklinde görüşlerinizi almıştım...İyi bir karar verdiğimi düşünüyorum...Öncesinde kullandığım Hyundai Getz'in sorunsuzluğuna saygı duyarak,Corolla'nın konforunun hissedilir olduğunu ifade etmek istiyorum...Sizlerle ilk izlenimlerimi paylaşarak düşüncelerinizi rica ediyorum.

Hyundai Getz'e aracı teslim etmeden son olarak 100 TL.'lik benzin almıştım ve 320 km yol yaptım.Corolla'yı alır almaz boş depoya yine 100 Tl'lik benzin aldım ve menzil km'yi 320 görünce çok sevindim..Zira 1.3 motorlu çok hafif bir araçla eşdeğer yakacak ve otomatik olan bir araç yakıt endişelerimi yok etti.Yani kısaca 1.6 daha ağır otomatik bir araçla, Getz'in yakıt değerlerini yakalamak beni mutlu etti.Belki de birkaç depo sonra yakıt daha da düşebilir.

Corolla'nın hızlanma performansı otomatik olmasına rağmen tatmin edici geldi...Zaten trafikte "hız değil haz için" diyen biriyim...
Soru:Aracı bir süre düşük devirdemi kullanmalıyım yada yüksek devirlerde kullanıp motoru sağır alıştırmamalı mıyım?

Vites geçişlerini hiç hissetmiyorsunuz...Şanzumanı başarılı buldum...

Gösterge tablosu çok hoş ama sol ve sağda yer alan ayar düğmelerinin yeri daha rahat ulaşılabilir bir noktada olabilirdi.(aynı zamanda cam düğmelerinde ve ayna kumandalarında aydınlatma olabilirdi)

80'inci km'deyim çok sürat yapamadım ama aracın yol tutuşu başarılı geldi...

Aynaların açılıp kapanabilmesi,bagajın anahtar kumandasıyla açılabilmesi çok iyi...Bagaj alanı gayet yeterli..
Soru:Aynaları direksiyonun sol altındaki düğmeyle manuel kapatıyorum.Düğmeye basmadan aracı kilitlediğim zaman kendisi kapatabiliyormu,böyle bir sistem mevcutmu?)

Aracın kaloriferi çok çabuk ısınıyor ve ön arka cam buğularını çok çabuk çözüyor..(yada getz'den sonra bana öyle geldi)

Bluetooth'la telefon konuşmasını araç hoparlörüne yansıtabilmek çok kullanışlı...Aynı zamanda sesinizle arama yapabiliyor...
Soru:Telefonla konuşurken ses bütün hoparlörlerden değil, sadece sol ön hoparlörden geliyor.Bu bir standartmı? Değilse ayarı nasıl yapılıyor?

Ruhsatta araç tipine E15EJ - COROLLA S/D 1.6 yazmışlar.
Soru:Comfort Extra otomatik yada A/T ifadelerinin olmayışı problem yaratırmı?

TEŞEKKÜRLER...