Gönderen Konu: Elektrikli (Hybrit) Auris yolda  (Okunma sayısı 3497 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Elektrikli (Hybrit) Auris yolda
« : Aralık 18, 2010, 20:45:23 »

Dünyada en fazla hybrid araç üreten üreticilerden biri olan Toyota, kompakt hatchback Auris'in de hybrid versiyonunu yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

Hybrid otomobil denince akla gelen ilk üreticiler arasında yer alan ve Prius ile gelmiş geçmiş en fazla satılan hybrid otomobili üreten Toyota, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Prius'un Plug-in Hybrid olarak adlandırılan şarjlı versiyonuyla, kompakt modeli Auris'in hybrid versiyonunu tanıttı. Prius Plug-in Hybrid yaklaşık 1.5 saatte tam şarjlı konuma gelirken, lityum-iyon aküler araca kullanım ve yol şartlarına bağlı olarak 15 km ile 25 km arasında değişen bir menzil kazandırıyor. 2011 yılında seri üretime geçmesi beklenen araçla birlikte ülkemizde üretilen kompakt hatchback Auris'in hybrid versiyonu da tanıtılacak. Güncel Prius ile aynı hybrid sistemini kullanan araç yaklaşık 4.0 lt/100 km'lik ortalama tüketime ve 100 g/km'nin altında bir CO2 emisyon değerine sahip.

Kaynak: http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Yenilikler/2009/09/25/elektrikli_auris_yolda

Toyota Club Türkiye

Elektrikli (Hybrit) Auris yolda
« : Aralık 18, 2010, 20:45:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektrikli Auris yolda
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2010, 23:30:43 »
1 sene öncesinin haberi, şu anda hibrid Auris Türkiyede üretiliyor ve Avrupada satılıyor zaten.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2010, 23:33:38 »
Toyota Türkiye bu hibrit Aurise en az 55 bin tl fiyat koyar, bence daha alırken fazla ödeyerek az yakıt özelliğini pahalı pahalı ödetir.....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2010, 23:36:33 »
1 sene öncesinin haberi, şu anda hibrid Auris Türkiyede üretiliyor ve Avrupada satılıyor zaten.

linkte de 2009 haberi olduğu geçiyor zaten, yeni haber iddiasında değilim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2010, 08:42:47 »
Abi bu hybrid araçlarda vergilerin kaldırılması gerek ya , millet halen araba alırken hybrid almayı aklının ucundan geçirmiyor.
Hani vergiden vazgeçtim, hybrid araçlar için gerekli şarj istasyon imkanlarıda sağlanmış değil.

2011de türkiyede satılmaya başlayacak olsada insanlar arabalarını şarj edemedikten sonra neye yarar?
Ben artık eminim ki devlet büyüklerimiz benzinden gelen büyük miktardaki verginin peşindeler...
sırf bundan dolayı ülkemizde hybrid otomobillerin çoğalmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2010, 13:24:27 »
Abi bu hybrid araçlarda vergilerin kaldırılması gerek ya , millet halen araba alırken hybrid almayı aklının ucundan geçirmiyor.
Hani vergiden vazgeçtim, hybrid araçlar için gerekli şarj istasyon imkanlarıda sağlanmış değil.

2011de türkiyede satılmaya başlayacak olsada insanlar arabalarını şarj edemedikten sonra neye yarar?
Ben artık eminim ki devlet büyüklerimiz benzinden gelen büyük miktardaki verginin peşindeler...
sırf bundan dolayı ülkemizde hybrid otomobillerin çoğalmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.

fikrine katılıyorum Erdem.... ancak böyle bir haberde mevcut şu anda uygulamaya geçince görücez inşallah...

Elektrikli otomobillere vergi müjdesi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün elektrikli otomobillerle ilgili yeni bir vergilendirme sistemi için çalıştıklarını açıkladı.

Elektrikli otomobiller için getirilen son vergi düzenlemesiyle ilgili soruları yanıtlayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Maliye Bakanlığı tarafından yapılan o düzenleme sadece bu tür otomobillerin vergilendirilmesi konusunda oluşan yasal boşluğu kapatmak amaçlıdır" dedi.
Bu tür araçlar için yepyeni bir vergilendirme çalışması üzerinde çalıştıklarını söyleyen Ergün, elektrikli otomobiller için getirilen vergilendirme oranlarının değiştirileceğini bildirdi.
Motor hacmi olmayan, emisyon salımı yapmayan bu tür araçların diğer araçlar gibi vergilendirilmesinin halihazırda mümkün olmadığını belirterek, bu tür araçların kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlayan bir vergilendirme oranı oluşturulacağı müjdesini de verdi. Ergün, "Fiyatları normal araç fiyatlarına yaklaştıracak bir düşünceyle düzenleme yapılacak. Elektrikli otomobiller için farklı bir vergilendirme sistemi getirilecek" dedi.

http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Piyasa/2010/11/30/elektrikli_otomobillere_vergi_mujdesi

bence bunlar şu anda elektrikli bisikletleri vergiye tabi tutamayan sistemi değiştirip vergi alma işini sağlama almak endişesinden bahsediyorlar...kısacası elektrikli otomobillerden vergi alamamaktan korkuyorlar diyebiliriz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2010, 16:02:48 »
Türkiye'de şarj istasyonları yokken araçlar nasıl çalışacak. Ben sokakta hiç Prius-Civic Hibrid gibi arabalar görmedim şu ana kadar. Hibrid araç konusu ülkemizde halen ünlenmiş değil. Devletimiz, bunun hakkında çalışmalar yapması gerekiyor. Yoksa adamlar boşuna Türkiye'ye ithal eder.

Bu arada paylaşım için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2010, 17:08:08 »
Haberin başlığında hata var (haber sitesi kaynaklı). Elektrikli Auris diye birşey yok çünkü, Hibrit Auris var. Hibrit araca da şarj istasyonu gerekmiyor zaten.

Bizim sitede 1 tane hibrit Civic var, şu ana kadar yolda gördüğüm tek hibrit araç :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Elektrikli (Hybrit) Auris yolda
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2010, 17:43:30 »
Haberin başlığında hata var (haber sitesi kaynaklı). Elektrikli Auris diye birşey yok çünkü, Hybrit Auris var.
Kendi sitemizde gerekli düzenleme yapılmıştır. Ancak malumunuz haber kaynağında bu tür bir değişiklik yapamıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
Ynt: Elektrikli (Hybrit) Auris yolda
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2010, 19:04:13 »
kimse aklından geçirmiyor değilaslında geçirenler varda onlarda geçirilen vergiden dolayı alamıyor
hesaplanmış bir araç fiyatını yazayım şimdi bak :)
fluence satış fiyatı 35 bin lira gibi bişeydi yanılmıyorsam
sevgili vergi hesaplayanların hesapları sonucunda bu aracı elektirkli modelinin satış fiyatı 92 bin lirayı buluyor
bu araç Türkiye'de üretiliyor ithalde değil
şimdi sen 35bin lira mı verirsin 92 bin lira mı?
şarj istasyonları içinde devlet amca plan yapmış demiş ki öle sen benzinden kar yapcan ben zarar etcem olmaz benim şarj istasyonlarımda şarj yapabilceksin bunu ki ben yine kazanabileyim
yani sen elektrikli araba alarak benzin derdinden kurtulmuyorsun yine eskisi gibi seni kendine muhtaç bırakıyor
ama yapsalar ya avrupa gibi
hybrid ve elektirkli araçlarda teşfik indirimleri kdv ötv vs bilimum soygun yöntemlerini kaldırsalar falan?
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın