Gönderen Konu: Toyota'dan Tokyo bombası  (Okunma sayısı 1285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Toyota'dan Tokyo bombası
« : Aralık 18, 2010, 20:41:40 »
Toyota'dan Tokyo bombası

Toyota'nın Subaru ile geliştireceği coupenin Toyota logosu taşıyan versiyonu Tokyo Otomobil Fuarı ile birlikte gün yüzüne çıkıyor.

Subaru ve Toyota'nın ortaklaşa bir spor otomobil yaratacağı dedikoduları yükselirken, bu haberlerin gerçekliği Tokyo Otomobil Fuarı öncesinde ortaya çıkmış oldu. Toyota ve Subaru'nun birlikte geliştirdikleri yeni coupe'nin Toyota logolu versiyonun seri üretime yakın hali Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Toyota'nın 80'li yıllardaki arkadan itişli coupe'si Corolla AE-86'ya atıfta bulunmak için FT-86 adını alan aracın Subaru'daki kardeşinin de fuardan sonra dünyaya gelmesi bekleniyor.
Toyota'nın son dönemde hibrid motorlu araçlar konusundaki çalışmaları göz önüne alındığında bu aracın da hibrid bir araç olması bekleyenler yanılacak. Çevrecilikten önce rafine ve keyifli bir sürüş iddiası taşıyan sportif coupede Subaru tarafından geliştirilen ve 200 HP civarında bir güç üreten 2.0 lt'lik bir boxer motor kullanılacak. 6 ileri manuel şanzımanla donatılacak olan araç, sadece arkadan itişli olarak kullanılabildiği gibi 4 tekerlekten çekiş sistemi de devreye sokulabiliyor.
Toyota'nın ED2 olarak bilinen Avrupa Tasarım Stüdyosu tarafından tasarlanan aracın keskin göz biçiminde farları, alt bölümde yer alan petek biçimindeki ızgarası ön tarafta dikkat çekiyor. Çift egzozun yer aldığı arka bölümde ise aracın yere daha iyi tutunması için difüzör bulunuyor. İç mekanda ise kırmızı, gri ve beyaz renkler hakim. Panelde yer alan kırmızı ve mavi neon ışıklar dikkat çekerken, sportif tasarımlı koltuklar ve petek şeklindeki havalandırmalar ve altı düz direksiyon araca sportif hava katmış.

http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Yenilikler/2009/10/19/yenilik_toyota_039_dan_tokyo_bombasi

Toyota Club Türkiye

Toyota'dan Tokyo bombası
« : Aralık 18, 2010, 20:41:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • '94 Toyota Corona Apex
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan Tokyo bombası
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2010, 21:03:15 »
toyota;carina,corona,auris ve yeni makyajlı corolla haricinde oturaklı görünen az biraz bari olsun sert çizgiler sahibi,lastiğiyle kasası şöyle insignia gibi oturan jilet gibi araçlar yapmıyor nedense...honda ve opel çok iyiler son zamanlarda tasarımda.halbuki sorunsuzluğuyla nam salmış bir şirket bunu jilet gibi araçlarla birleştirse süper olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2010, 23:27:54 »
Ben bu aracı çok beğendim, Türkiye'ye gelirse satış performansı iyi olur....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2010, 23:52:48 »
 bu aracın konusunu daha önce ben açmıştım :D sonra bir üye daha açmıştı ve benim konuyla birleştirmiştik buda 3. yada 4. kez açılmış bir konu oluyor artık :D