Gönderen Konu: 2010 TOYOTA COROLLA XENON SORUNU YARDIM LÜTFEN  (Okunma sayısı 2880 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Siyahi Yanım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2010 TOYOTA COROLLA XENON SORUNU YARDIM LÜTFEN
« : Aralık 18, 2010, 03:15:40 »
Arkadaşlar 2010 toyota corollama servis dısında xenon far ve sis takımı aldım ama sorunum su;

kısa farlar ve park lambaları harika olmasına ragmen (bembeyaz yanıyorlar) sisler sarı yada yeşile dönük yanıyor.1 ay içinde toplam 6 adet farklı marka xenon sis takımı taktırdım ama alt ust aynı rengi beyazlığı yakalayamadım en son bugun Philips Photon taktırdım 8 bınlık yıne olmadı ılk bsta beyaz yandı kısalarla aynı renk gorundu daha sonra sarılastı.Bunun uzerıne toyota servısıne gıttım herkes bana fabrıka sisleri boyle yapıyor sorun arabanın sıslerının ıcındekı plastık malzemeden oluyor dedıler.Orjınal toyota servısıde buna cozum bulamamıs onlarda mavı ampul takıyorlar renk uyumu saglansın dıye.Bu kadar para arabaya verıp alıyoruz bır sıs takımı ust farlarla beraber aynı beyazlıkta yanamayacakmı? Bu konuda tecrubesı yada bılgısı olan soruna çözüm bulan arabasına xenon taktırıp renk uyumu saglayan arkadasım varsa lutfen acıl YARDIM ETSIN beklıyorum saygılar...

Toyota Club Türkiye

2010 TOYOTA COROLLA XENON SORUNU YARDIM LÜTFEN
« : Aralık 18, 2010, 03:15:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2010 TOYOTA COROLLA XENON SORUNU YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2010, 03:21:22 »
Farların ve sislerin deseni farklı olduğundan galiba bir çözümü yok..
2011 Toyota Corolla AT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Siyahi Yanım
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2010, 03:51:17 »
sanırım ole daha ugrasmıcam 1 aydır ugrasıyorum ama yıne aynı alt ust aynı yanmıyor ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 Terra 110 hp Tüplü ve öfkeli :)
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2010, 17:52:05 »
Murat Bey ;
Merhaba size benim de bir sorum olacak. Aracınıza xenon taktırdığınızda abs+ el freni lambası yandı mı? Bende yaklasık 4 gün once taktırdım canımı yaktı ha bire böyle oluyor bazen yanıyor bazen yanmıyordu hidrolikten mi diye doldurttum yine yandı yeni takım taktırdım bu taktırdıgımında balastı digital balast arıza lambası yakmıyor denildi bu konuda bi fikriniz varmı ? Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2010, 18:09:30 »
Bende 2011 corollama xenon taktırdım far ve sis farlarına bir problem yok gayet güzel yanıyorlar belkide siz çok dikkat ettiniz bilemiyorum marka farkı olmadığı sürece bir problem olmaz.
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Siyahi Yanım
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2010, 18:25:03 »
@Taşkın Yaşar: Arkadasım hanı dıkkate etme ıle alakası yok bakınca anlasılıo ustler cam gıbı beyaz altlar sarıya yonelık yanıor sen kaclık taktırdın ne marka ayrıca en son phılıps denedım yıne olmadı sısler?

@Mehmet Tiryaki:vallahi ben bılen kısıye taktırdım hıc bır ısık yanmadı motorlarına bır daha baktırın kalıtesız yada dandık ıse motor guc kaybından dolayı dıer sıstemlerı etkılıyor ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2010, 18:38:40 »
Bir sis lambası;

- Hem sisi delip geçebilmeli
- Hem de kullanıcının önünü aydınlatabilmelidir.

Kırmızı ışık sisi en rahat geçen ışıktır. Çünkü (beyaz ışığı oluşturan renkler arasında) sis parçacıkları tarafından en az saçılıma uğratılan renkteki ışık odur. Uzak uyarı işaretlerinin kırmızı olmasının nedeni de budur.

Ancak kırmızı ışık aydınlatma bakımından zayıftır. Bir sürücü hem uyarı ışıklarını hem de ilerlediği yolu görebilmelidir. İnsan gözünün en duyarlı olduğu ışık (güneş ışığı içinde en bol miktarda bulunan) sarı ışıktır. Sarı ışık sisi delme konusunda kırmızı ışıktan pek de aşağı değildir. Üstelik bize gerekli olan uzağa gidebilme ve aydınlatma özelliklerinin optimum bileşimine sahiptir.
-----------------------------------
Sis lambası sisli havada kullanılacağı için sarı olması gerekir.
Sisli havalar dışında kullanılması ise yasaktır ve cezası vardır.
(Geçen hafta yapılan trafik değerlendirme toplantısında bu konu da konuşuldu. Genel olarak çok parlak farlar/xenon ve sis lambalarının olumsuz etkileri olduğu görüşü vardı. Bu nedenle çok parlak ışıklı araçlar ile sis lambalarını yakan araçlara daha dikkatli olunması ve ceza yazılması gerekirse fenni muayeneye sevkedilmesi kararlaştırıldı.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2010, 00:26:39 »
@Taşkın Yaşar: Arkadasım hanı dıkkate etme ıle alakası yok bakınca anlasılıo ustler cam gıbı beyaz altlar sarıya yonelık yanıor sen kaclık taktırdın ne marka ayrıca en son phılıps denedım yıne olmadı sısler?

@Mehmet Tiryaki:vallahi ben bılen kısıye taktırdım hıc bır ısık yanmadı motorlarına bır daha baktırın kalıtesız yada dandık ıse motor guc kaybından dolayı dıer sıstemlerı etkılıyor ..

kalitesini bugün artırdım digital balastlı taktırdım Space Xenon Kit 8000 Kelvin H7 taktırdım suan için arıza vermedi inşallah vermez bu durum benim canımı cok sıktı :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Siyahi Yanım
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2010, 03:49:17 »
pekı H7 takınca far ve sıslerın beyaz oldumu aynı renktemı yanıyorlar suan ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2010, 09:34:30 »
bu sorunda senin canını cok sıkmış :) ben bi tek kısalara taktım . Ama sana tavsiyem yaşadığın şehirde en bilindik bir tuning club a cek arabanı aynı marka setlerden taktır hiç bir sorun olmaz sana tavsiyem Space yada Cyclone den taktır hic bir derdin kalmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Siyahi Yanım
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2010, 19:51:23 »
bu 2 markadan bırı takınca kesın alt ust sorunun kalmaz dıosun yanı olemı ? philips en ıyısı oldugu halde sısler sarıya yonelık yandı sen bunları tak dıosun alt ust bembeyaz renk uyumu olur dıosun ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2010, 10:33:17 »
Bak Kayseride MMPOWER diye bir Tuning club var. İstersen sana oranın numarasını bulayım onlarla telefonda görüş bu konuda onların üzerine yok google de ararsan karşına binbir çeşit siteleri, resimleri, videoları çıkacak ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Siyahi Yanım
« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2010, 20:48:17 »
kardesım cok ıyı olur vallahi verırsen