Gönderen Konu: Ufak bir kaza yaptım.  (Okunma sayısı 3459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ufak bir kaza yaptım.
« : Aralık 17, 2010, 08:15:57 »
arkadaşlar dün gece önümde park halinde duran densizin biri aracıma çarpıp kaçtı. Plakasını aldım. 155 i arayıp rapor tutturdum ve ifade verdim. Plaka sahibini ben karakoldayken aradılar ve çağırdılar. Adam üzerine 15 tane araba olduğunu ve galerici olup arabayı sattığını söylese de asıl şüpheli kendi olduğundan gelip ifade vermesi gerektiğini söylediler.
Benim hasarım ön tamponu kırması. kasada hiç birşey yok. Araç zaten daha 2 haftalık . 2011 corolla. Benim sorularım şu şekilde.

-Kaskodan hemen mi yaptırayım yoksa şahsı bulursam parasını da öderse parasıyla mı yaptırayım. ( adamın ödeyeceği meçhul olsa da kamera kayıtları var ve ben şikayetçi oldum)
-Ya da kaskodan yaptırayım seneye tutan kasko paramın kırıldığı oranını ondan mı alayım.
- Tabi arabamın 2. eldeki değeride düşüyo bu arada. Her ne kadar ( Allah sattırmasın ) satmak için almasak ta içimi rahatlatacak bir çözüm olmasını istiyorum.

Konuyu yanlış yere açıp açmadığım bilmiyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.

_________

Toyota Club Türkiye

Ufak bir kaza yaptım.
« : Aralık 17, 2010, 08:15:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ufak bir kaza yaptım.
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2010, 08:19:21 »
Öncelikle geçmiş olsun cana geliceğine mala gelsin ama sadece ön tampon değişecek diye kaskonuzu bozdurmayın size vuran şahıstan almanız daha iyi olur daha aracınız yeni allah bir daha böyle bir olayla karşılaştırmasın.
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2010, 08:27:24 »
Geçmiş olsun, tampon için kaskoyu bozmaya gerek yok bencede. Sorumlu çarpan tarafa servisinde değiştirtin.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2010, 08:37:39 »
O zaman sorumlu tarafın beni bulması için biraz daha beklemem gerekiyor sanırım. Arabamın 1000 bakımı da geldi . En azından onu yaptırayım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2010, 08:39:39 »
Geçmiş olsun Ali Hocam. Elinizde kamera kayıtları ve başka tutanaklar var ise bence direk kaskodan yaptırın. Sigorta şirketi hasar bedelini bir şekilde karşı tarafın zorunlu trafik sigortasından tahsil edecektir. Bunun olmadığını varsayarsak poliçeden poliçeye değişmekle birlikte benim bildiğim kadarıyla sadece tampon için hasarsızlık indirimizin ya hiç bozulmaz ya da sadece bir kademe aşağı düşer. Kaskonuzun şartlarını incelediniz mi?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2010, 08:40:49 »
geçmiş olsun.

bu durumda senin kaskonun bozulmaması lazım tabi polis karşı tarafın kusurlu olduğunu rapor ederse. sen kendi kaskondan bile yaptırsan kasko bunu karşı taraftan tahsil edeceği için senin kaskonun bozulmaması gerekir. %100 emin değilim en garantisi kasko acentesiyle bir görüş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2010, 08:48:29 »

-Kaskodan hemen mi yaptırayım yoksa şahsı bulursam parasını da öderse parasıyla mı yaptırayım. ( adamın ödeyeceği meçhul olsa da kamera kayıtları var ve ben şikayetçi oldum)
-Ya da kaskodan yaptırayım seneye tutan kasko paramın kırıldığı oranını ondan mı alayım.
- Tabi arabamın 2. eldeki değeride düşüyo bu arada. Her ne kadar ( Allah sattırmasın ) satmak için almasak ta içimi rahatlatacak bir çözüm olmasını istiyorum.

Konuyu yanlış yere açıp açmadığım bilmiyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.

_________

1- adam bunun parasını ödemez en fazla trafik sigortasından zabıt tutturarak yaptırır... kamera kayıtların varsa fazlasıyla yeterli, bir kopyasını tutanakla birlikte servise vereceksin onlar izleyerek sonuca varırlar...

2- hasarsızlığını boşu boşuna bozma... kaskondan yaptırdıkdan sonra paranı alamazsın, trafik sigvortasının ödeyeceği hasar için adam elini cebine atmaz,atamaz kanatindeyim...

3- aracının fiyatının düşmesi kaçınılmaz fakat, tutanaklarını ve fotolarını saklarsan, satacağın zaman ciddi kaza olmadığını kanıtlaman için fayda sağlayacaktır...

büyük ihtimalle işlemlerin hızlı yapılması için senin kaskon bozulmadan senin kaskon üzerinden işlem başlatılıp daha sonra kasko şirketin karşı tarafın t.sigvortasından rucu edecektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2010, 08:56:52 »
 gecmiş olsun allah beterinden korusun parasını alırsan daha iyi olur bence servisde değiştire bilirsin orjinal i ile tutanak gerekmeden tutanak satarken  fiyatın düşmesine neden oluyor   
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2010, 09:03:27 »
geçmiş olsun, inşallah bir daha böyle bir sorun ile karşılaşmazsınız, bırakın yaptırsın aracınızı hem satışı vermeden satmaz bir daha ders olsun kendisine
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2010, 09:14:55 »
Arkadaşlar yardımlarınız ve destekleriniz için çok teşekkürler. Sabahın bu saatlerinde bana vakit ayıracağınızı düşünmemiştim açıkçası fakat yine beni toyota aldığıma bir kez daha sevindirdiniz.

Ayrıca kasko gümüş olduğundan bir sefere mahsus değişim gibi şeylerin olacağını sanmıyorum. Birazdan plazaya gidip 1000 bakımını da yaptıracağım. Kasko ile ilgilenen arkadaşla da detayları konuşacağım Daha net bilgileri döndükten sonra sizlere iletirim.

Çok ayrıca önemli bir husus daha var. Adam bana arka arka gelerek çarptı . Benim ön plakam yerinde yok. Büyük ihtimal onun tampona sıkıştı kaldı. ama bir türlü bulamadık. dilekçe versek bugün plakayı çıkartabilir miyiz. yoksa cezası var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2010, 09:18:55 »
bulunduğunuz yerin trafik tescil bölümünün yoğunluğuna göre çıkartabilirsiniz... servise gittiğinizde muamele işlemcisine durumu anlatıp daha detaylı bilgi alabilirsin... geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2010, 09:37:54 »
araç park halindeyse trafik sigortasından faydalanılamıyor diye biliyorum. suçsuz olduğu için kaskoyla münasebeti olmaması lazım. sadece eksper gelir rapor verir sonra kasko o adamın peşine düşer olmadı icrayla alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 17, 2010, 09:40:36 »
Çok geçmiş olsun Ali. Allah beterinden saklasın. Adam senin tamponu alıp götürüyor ve  basıp gidiyor. Ne kadar zavallı insanlarımız var ya. Böyle çarpıp kaçanlara uyuz oluyorum, sonra bulunca da mırın kırın ediyorlar şerefsizler. Gene sinirlendim. Tekrar geçmiş olsun. Bu adam arabayı sattıysa kime sattığını bilmiyor mu? kaydı kuydu yokmuymuş? Nasıl iş yapıyormuş bu adam? Anlamak zor.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 17, 2010, 09:50:30 »
araç park halindeyse trafik sigortasından faydalanılamıyor diye biliyorum. suçsuz olduğu için kaskoyla münasebeti olmaması lazım. sadece eksper gelir rapor verir sonra kasko o adamın peşine düşer olmadı icrayla alır.

otopark içerisine t.sigortası karışmıyor diye biliyorum... nasıl bir otopark olduğu konusunda bilgim yok... 2 defa park halinde vurmadan dolayı karşı tarafın t.sigortasından yararlanmıştım...

hasan abi sinirlenme :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 17, 2010, 10:04:25 »
otopark içerisine t.sigortası karışmıyor diye biliyorum... nasıl bir otopark olduğu konusunda bilgim yok... 2 defa park halinde vurmadan dolayı karşı tarafın t.sigortasından yararlanmıştım...

bak ben bunu bilmiyorum. o zaman kasko zaten bozulmaz abi. ayrıca yok ben sattım bilmem ne öyle bi bahane yok. devir işlemlerini yapsaymış. adamın biri arabamızı çalıp bi suç işlese nolur? allah korusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 17, 2010, 10:38:22 »
Çok geçmiş olsun Ali. Allah beterinden saklasın. Adam senin tamponu alıp götürüyor ve  basıp gidiyor. Ne kadar zavallı insanlarımız var ya. Böyle çarpıp kaçanlara uyuz oluyorum, sonra bulunca da mırın kırın ediyorlar şerefsizler. Gene sinirlendim. Tekrar geçmiş olsun. Bu adam arabayı sattıysa kime sattığını bilmiyor mu? kaydı kuydu yokmuymuş? Nasıl iş yapıyormuş bu adam? Anlamak zor.

+1

plakayı okuyana kadar daha sakindim okuyunca benimde tepe tüylerim havaya kalktı....

geçmiş olsun Ali Bey...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 17, 2010, 10:57:25 »
Geçmiş olsun
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 17, 2010, 14:01:22 »

Nasıl sinirlanmiyeceksin Muhammat ya. :) Neyse bgün cuma sakinim.:)  Kazadır olur, çarparsın ama niye kaçıyorsun, kaçmasa Ali birde plaka çıkarıcam diye uğraşmayacak.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Aralık 17, 2010, 17:57:57 »
Herkese sonsuz teşekkürler arkadaşlar. Sorunu şöyle çözüme kavuşturduk.

En son satın alan arkadaşa emniyet kuvvetleri ulaşmış. Sabah benden onay alarak telefonumu şahsa verdiler. Konuştuk. Bin bir özür diledi.İnsanlık hali deyip çok üstelemedim.  Neyse konuşup Serviste buluştuk Benimde 1000 bakımı vardı. Yanında da Eski wv servisi çalışanını getirmiş. Ben insanlık hali diyerek karşı tarafta mağdur olmaması için trafik sigortasından karşılatmayı önerdim. Fakat adamda hasar olmadığı için servis beni tamponun değişmeyeceği sadece hasar düzeltme onayı vereceğini söyledi sigorta şirketi için ( karşı taraf Anadolu sigorta . Bilgi için yazdım). Çünki anlaşmaları yokmuş . Bende arkadaşa bugün tamponun değişimi için çıkan faturayı yatırması dahilinde savcılıktaki şikayetimi çekeceğimi söyleyerek anlaştık. Tampon boyasıyla beraber 850 TL deseler de ben biraz indirim yaptırarak 650 e kadar düştüler sağolsunlar. Sorunu böylece çözmüş olduk. Herkese tekrar Teşekkürler.

Bu arada benim ön plaka hakikaten adamın arabasına takılı gitmiş  :) halen hayretler içerisindeyim. Adamda kuruş hasar yok. Araç Doblo .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 17, 2010, 20:29:28 »
Ali Bey,

Geçmiş olsun Allah beterinden korusun.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA