Gönderen Konu: 2011 corolla "çın çın" sesi  (Okunma sayısı 1602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
2011 corolla "çın çın" sesi
« : Aralık 16, 2010, 15:20:30 »
merhabalar..bende imzamdaki araç var. bir kaç sorum olacak ...

1-  aracı parkedip arabadan çıktığımda arabadan çın ..çın diye sesler geliyor.. bir iki arkadaşa sordum ..yeni araç olduğundan yapar dediler..yeni araçtan böyle sesler gelir mi

2- araç içi buharı önlemek için klimayı açıyorum,ön ve arka cam resistans dügmelerine ve bu düğmelerin diğer tarafında bulunan hava dolaşımını gösteren düğmeye basıyorum..doğru mu yapıyorum acaba

teşekkür ederim..
2011 corolla elegant  benzinli manuel

Toyota Club Türkiye

2011 corolla "çın çın" sesi
« : Aralık 16, 2010, 15:20:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla "çın çın" sesi
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2010, 16:09:37 »
merhaba kenan
Yeni araçlarda çogu zaman evet olur  metal genleşmesi ile ilgili sanırım mesela benim arabada var bu ses  ama bazen çıkıyor
 Bugu önleme içinse sade resiztans tuşuna basman yeterli  ben genelde auto konunmunda kullanırım klimayı  ama bu mode araç içi ısının dengelendikten sonra daha çok işe yara....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2010, 17:05:10 »

1-  aracı parkedip arabadan çıktığımda arabadan çın ..çın diye sesler geliyor.. bir iki arkadaşa sordum ..yeni araç olduğundan yapar dediler..yeni araçtan böyle sesler gelir mi

2- araç içi buharı önlemek için klimayı açıyorum,ön ve arka cam resistans dügmelerine ve bu düğmelerin diğer tarafında bulunan hava dolaşımını gösteren düğmeye basıyorum..doğru mu yapıyorum acaba

teşekkür ederim..

1- o sesler normal.
2- hava dolaşımı düğmesi dediğiniz dışardan hava akışını kesen düğme ise bence bu daha fazla buharlaşmaya neden olur. dışardan hava aldığı zaman daha etlili diye biliyorum.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Corolla comfort extra, AT, CC, AJ
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2010, 17:45:55 »

yapıyorum acaba

O sesler alüminyum olan motor bloğunun hızla  soğumasından kaynalanan metal sesleri. Son derece normal. Yazın sıcak havada daha az ,soğuk olan kış günlerinde daha fazla  duyulur.Kısaca bence bir problem yok.

ytahtaci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2010, 19:20:31 »
benim klima manuel ona göre cevap vermeye çalışacağım:arka cam resistansını açtığınızda aynalar ile birlikte arka camıda ısıtmış oluyorsunuz yani arka cam buğusu gidiyor.ön camlar için soğuk havalarda aracı ilk çalıştırma esnasında hava yönelnedirmeyi ön cama çeviriyorum ve soğuk hava kısmına ayarlıyorum çokda daha etkin ve çabuk buğu çözülüyor sıcak hava kısmına ayarladığımda zaten motor soğuk olduğundan hem sıcak üflemiyor hem daha az hava üflemekte..aracıızdaki çın çın sesleri bir süre snra kendiliğinden kesilecektir merak edilecek bişy yok sanırım..hayırlı sürüşler:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2010, 03:14:16 »
1. korkmayın genleşme ile ilgili, özellikle egzos borusu çok ısındığından yapar,

2. camlardaki buğuyu önlemek için ise hava akışının yönünü camlara çevirip, iç hava dolaşımı yerine dışarıdan gelen havayı kullanınız, zaten manuel klimalarda da resimli olarak dışarıdan gelen havanın kullanılması belirtilmiştir.
2016 Corolla