Gönderen Konu: Yarisi Olan Var Mı  (Okunma sayısı 3371 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Olan Var Mı
« : Kasım 14, 2007, 08:24:02 »
merhaba arkadaşlar yeni kasa
1.0 motor ve 1.4 dizel yarisi olan var mı? avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Toyota Club Türkiye

Yarisi Olan Var Mı
« : Kasım 14, 2007, 08:24:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2007, 00:56:31 »
bende 1.0 2003 model avantajları bırkere toyota ekonomık rahat kullanımı kolay ama ıster ıstemez 1000 motorun handıkapları oluyo dızelını hıc kullanmadım ama sehır ıcınde ıdael bı araba uzun yola gıtmedım ama ınsanı yorar gıbı gelıyo 1000 motor ama ıyı makas yapıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2007, 22:47:37 »
eray bey sene sonu kampanyalarından yararlanıp sıfır yaris almak istiyorum. ama dizel mi 1.0 mı yoksa 1.3 mü karar veremedim senede 5 defa kayseriye giderim. sonra haftasonu gezileri hangisini alsam karar veremedim yardımcı olurmusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2007, 23:33:46 »
arkadaşlar
son aşamaya gelmiş durumdayım.
yaris 1.0  24.200
yaris 1.3  25.500
yaris1.4d 28.850

bu fiyatlar bu gün sorduğum fiyatlar belki biraz daha inebilirler 100-200 gibi ne dersiniz?
benim de 25.000-27.000 civarı param var. aldığım yarisi de en az 3 sene değiştirmem ve sene de ortalama
12000-14000 km yaparım . tahminen senede  5 defa (900 git 900 gel) şehir dışı yaparım. şimdi ben motor seçeneğimde karar veremiyorum. dizel alsam aradaki farkı amorti edermi? ne yapsam bana fikir verirmisiniz????????? araç fiyatları nasıl daha aşagı bulabilirmiyim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2007, 23:56:11 »
benzin fiyatları coştu, dizel tavsiye ederim ben. bir depoyu doldurun sonra unutun benzini
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2007, 00:50:43 »
1.4 dizel yarisin deposu 100.YTL.'ye tam olarak doluyor. Motor son derece yeterli. Corollaya göre koltuklarını konforsuz buluyorum.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2007, 00:51:26 »
Ali Bey, Öncelikle hakkınızda hangisi hayırlı olacaksa o olsun diyorum ben  Ama şunu belirtmek isterim ki
artan benzin fiyatlarıyla dizel almak bence daha hayırlı. Kendi aracım Toyota değil ama dizel ve 110 ykr yakıyor. Full depo doldurduğum da bitirene kadar yeni bir zam ancak gelmiş oluyor  Emsal arabalarla ne kadar yaktığı da önemli! İçiniz hangisine meyilli ise onda karar verin. Sonuçta kullanan siz olacaksınız! Rahatlık, konfor ve ekonomi yönünden aklınıza, mantığınıza, işinize hangisi daha iyi geliyorsa onu alın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2007, 16:39:06 »
Alıntı yapılan: ali bahceci
arkadaşlar
son aşamaya gelmiş durumdayım.
yaris 1.0  24.200
yaris 1.3  25.500
yaris1.4d 28.850

bu fiyatlar bu gün sorduğum fiyatlar belki biraz daha inebilirler 100-200 gibi ne dersiniz?
benim de 25.000-27.000 civarı param var. aldığım yarisi de en az 3 sene değiştirmem ve sene de ortalama
12000-14000 km yaparım . tahminen senede  5 defa (900 git 900 gel) şehir dışı yaparım. şimdi ben motor seçeneğimde karar veremiyorum. dizel alsam aradaki farkı amorti edermi? ne yapsam bana fikir verirmisiniz????????? araç fiyatları nasıl daha aşagı bulabilirmiyim ?
[/quote]

ali bey ben 1,0 kullanıyorum bana göre uzun yola gıdıyorsanız ve aılenızde varsa ben 1,3 u tavsıye ederım bın motorda yuklu oldugu zaman 1,3 kadar yakar ve 1,3 le uzun yol daha keyıflı ve rahat olur 1,0 da kucumsemeyın ama gercekten sasırtıcı dızel kullanmadım ama 1,3 le dızel arasında 3,350 ytl bır fark var sadece bu farkla bıle bır seneden fazla bedavadan benzın almıs gıbı olursunuz tabı burda verdıgınız mazot parası ve dızelın bakımı daha dıkkat edılmesı gereken ve benzınlıye gore az da olsa daha malıyetlı dıye bılıyorum ben olsam 1,3 alırım ama paranız varsa ve uzun sure bınmeyı tercıh edıyosız dızelde dusunulebılır nede olsa TOYOTA hepsıne sorunsuz ve gonul rahatlıgıyla bınecegınıze ınanıyorum showrooma gıdersenız oradakılerde gercekten cok yardımcı olurlar  ne alırsanız sımdıden hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #8 : Kasım 18, 2007, 22:55:08 »
bu zamandan sonra benzinli arabaya para vermek akıl karı değil bence zaten senede 5 kayseri nerdeyse 10000 km yapar sadece gideceği uzun yoldan 1 senede 1000 liraya yakın tasarrufu olur bahsedilen haftasonu kaçamakları ve illaki şehiriçi kullanım da bu durumlardan hariç bu kullanımla minimum 1500 ytl olur yakıttan, bakım masraflarından 200 zarar bile etse 3 sene sürmez amorti edilmesi.
bizim araç jetta ayda 250 lirayla 800 km falan anca şehiriçi, dizelle kaba bir hesap bir depoyla 1 ay rahat rahat 1 depoda 120 fln yarı yarıya minimum kar uzun yollar tamamen hesap dışında.
yani diyeceğim kesinlikle dizel, 3350 fark amortisi çabuk kullanım keyfi artı pompalarla barışık olma artı ayrıca satarken de benzinliyle dizelin aynı paraya satılmayacağını unutmamak gerekir aradaki fark bir miktar kapansa bile en az 1000 1500 daha değerli olacaktır dizel araç satılırken de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2007, 17:34:34 »
kesinlikle dizel tavsiye ederim.araç fiyatı biraz farklı ama uzun vadeli son derece karlısınız.hayırlısı neyse o olsun...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2007, 18:06:09 »
3500 YTL önemli bir fark değil, ben kesinlikle dizeli tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2007, 23:21:08 »
arkadaşlar desteğiniz  ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. sayenizde kararım...
1.4 dizel D-4D yaris saten gümüş gri fiyatıda 28600 ytl anlaşmalarını yaptık. araç istanbuldan geliyor
2 aralıkta tamamen teslim edecekler hepinize teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2007, 23:37:24 »
arkadaşlar desteğiniz  ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. sayenizde kararım...
1.4 dizel D-4D yaris saten gümüş gri fiyatıda 28600 ytl anlaşmalarını yaptık. araç istanbuldan geliyor
[/quote]
Çok sevindim. Allah güle güle kullanmak nasip etsin. Kazasız, belasız ve de cezasız inşallah  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #13 : Kasım 22, 2007, 14:04:30 »
teşekkür ederim yasemin hanım. üniversiteyi kayseride okudum. oralarda böyle durum için daha iyisi sizin ossun derler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #14 : Kasım 23, 2007, 01:14:45 »
teşekkür ederim yasemin hanım. üniversiteyi kayseride okudum. oralarda böyle durum için daha iyisi sizin ossun derler.
[/quote]
   Hadi olsun bakalım  benim ve hepimizin olsun ama hayırlısıyla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Yarisi Olan Var Mı
« Yanıtla #15 : Kasım 26, 2007, 22:50:28 »
[/quote]

Güle güle kullanın, pişman olmayacaksınız.
--dünya dönüyor--