Gönderen Konu: 2011 corolla 1.33 comfort aldik ve....  (Okunma sayısı 10995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2011 corolla 1.33 comfort aldik ve....
« : Aralık 15, 2010, 14:07:28 »
Evet bu araci aldik birkac gune kadar elimizde olacak, kendim gorup inceleyemedim ama dikkat zeka ve teknik bilgisine sonuna kadar guvendigim(hayran kaldigim) babam gidip araci inceledi.. Arac beyaz renkte.. Jantlar kapakliymis ama babam showroomdaki aracin uzerindeki jantlardan istemis 16'', bu jantlar toyotanin aksesuar bolumunde internette gorunmuyor,, satis sorumlusu jantin cms'nin 5kollu janti olarak adlandirildigini soyledi ama jant 18 kollu falan, yani isime aldanmayin.. Jantin kol renkleri iki siyah bir metalik renk olarak seyrediyormus.. Govde ve tampon citalari yoktu, bunlardan istedik.. Govde rengine boyanip takilacakmis.. Arkaya park sensoru takilacak.. Satis sorumlusunun onerisi ile camlara koruma filmi takilacak, bu camin kirilmasini zorlastirip, kirilan camin da dagilmasini onleyen bir film.. Sanirim ic doseme rengi koyu olan renkten olacak.. Acaba acik renk mi istesek diye dusunuyorum?? Beyaz arac acik renk ic doseme hos durur gibime geliyor.. Aracta stabilite programi var.. 6vites manuel.. Bu araca daha ne yapilabilir diye merak ediyorum.. Baska bir aracta gordugum kadariyla govde ve tampon citalari hos duruyor, arka bagaj spoyleri de bu kite dahil mi bilmiyorum ama o da hos duruyor..
Veteriner Hekim Gökhan YELALDI

Toyota Club Türkiye

2011 corolla 1.33 comfort aldik ve....
« : Aralık 15, 2010, 14:07:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: 2011 corolla 1.33 comfort aldik ve....
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2010, 14:16:56 »
Evet bu araci aldik birkac gune kadar elimizde olacak, kendim gorup inceleyemedim ama dikkat zeka ve teknik bilgisine sonuna kadar guvendigim(hayran kaldigim) babam gidip araci inceledi.. Arac beyaz renkte.. Jantlar kapakliymis ama babam showroomdaki aracin uzerindeki jantlardan istemis 16'', bu jantlar toyotanin aksesuar bolumunde internette gorunmuyor,, satis sorumlusu jantin cms'nin 5kollu janti olarak adlandirildigini soyledi ama jant 18 kollu falan, yani isime aldanmayin.. Jantin kol renkleri iki siyah bir metalik renk olarak seyrediyormus.. Govde ve tampon citalari yoktu, bunlardan istedik.. Govde rengine boyanip takilacakmis.. Arkaya park sensoru takilacak.. Satis sorumlusunun onerisi ile camlara koruma filmi takilacak, bu camin kirilmasini zorlastirip, kirilan camin da dagilmasini onleyen bir film.. Sanirim ic doseme rengi koyu olan renkten olacak.. Acaba acik renk mi istesek diye dusunuyorum?? Beyaz arac acik renk ic doseme hos durur gibime geliyor.. Aracta stabilite programi var.. 6vites manuel.. Bu araca daha ne yapilabilir diye merak ediyorum.. Baska bir aracta gordugum kadariyla govde ve tampon citalari hos duruyor, arka bagaj spoyleri de bu kite dahil mi bilmiyorum ama o da hos duruyor..
hayırlı uğurlu olsun allah kaza  bela vermesin kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2010, 14:19:01 »
Hoş geldiniz ....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 15, 2010, 14:21:43 »
yeni alacağınız arac hayırlı olsun iyi günlerde kullanın almışken bağaj çıtasıda almanızı tavsiye ederim birde anladığım kadarıyla beğendiğiniz jant bana pekte hoş gelmedi  linktekilerede bir bakın isterseniz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita...orolla-tamamen-hatasiz-36211180/detay
http://img1.loadtr.com/k-650454-toyota.jpg]
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2010, 14:30:27 »
tesekkur ederim, insallah herkes kazasiz belasiz mutlu gunler gorur:) linkini verdiginiz jant benim de cok hosuma gidiyor ama o janttan yokmus:s snowflake alalim dedim, babam uzerindeki iki renk jantlar daha guzel duruyo dedi, ayrica arada 340tl fark vardi, jant yerine govde tampon citasi aldik.. Spoyler ayrica takilacak sanirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2010, 14:33:18 »
cam koruma filmi ayni zamanda tampon koruma filmi cekilecekmis.. Ic dosemelere de kir tutmayan ozel bir uygulama yapilacakmis, eger doseme buna ragmen kir koku vs tutarsa ucretsiz temizligi yapilacakmis:) bu koruma filmi camlara golge efekti verir mi acaba diye dusunuyorum, beyaz arabaya siyah cam cok estetik duruyor bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2010, 15:17:34 »
Gökhan bey hayırlı olsun, yalnız bej iç döşeme seçeneği, araç denge kontrol sistemi (VSC), elektronik çekiş kontrol sistemi (Traction control) comfort extra ve üst seçeneklerde bulunmakta. Comfort donanım paketinde malesef bulunmamakta.

Bahsettiğiniz jantlar çok tuttu, bende de ondan var. Yeni elegant jantlarından daha çok hoşuma gitti. Döşeme koruma kalıcı lekeleri önlüyor ve temizlenmeyi kolaylaştırıyor. Tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2010, 15:26:45 »
Bu arada aklıma gelmişken başka bir konu; forumda manuel klimaları digital otomatik klima ile değiştirildiğini okumuştum. 600 lira diye aklımda kalmış. İnanılmaz konforlu birşey. Hasta etmiyor etkili soğutuyor ve ısıtıyor. devamlı açık kullanabiliyorsunuz aç kapa derdi olmuyor. 90hp'lik dizel motorlarda bile sorunsuz çalışıyordu. Aküden besleniyor.

1.4 d-4d aracımız da olmuştu. 1.6 benzinlide de aynı klima var. Yakıt sarfiyatını çok çok az biçimde etkiliyor. 100 devirden daha az bir düzeyle yükseliyor rolanti. Yani tek çubuk bile artmıyor. Aküden beslendiği için çekişte hissetmiyorsunuz.

Demek istediğim araç alırken takılacak aksesuarlar arasında en hayati olanı diye düşünüyorum. Maddi olanaklarınız elveriyorsa mutlaka alın. Ayar değiştirmeden sabit derecede yazın soğuk kışın sıcak üfler. Mutlu eder sizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2010, 18:22:28 »
Teşekkürler Metin Bey.. Profilinizde görünen jantlar bahsettiğim jantlar mı acaba? Resim küçük ama güzel görünüyor anladığım kadarıyla.. Satış temsilcisiyle konuştum espnin toyotadaki karşılığı olan vsc var ba var demişti.. Biz ya comfort extra aldık yada 2011 modelde comfort seçeneğinde de vsc ve ba koymuşlar, olabilir mi böyle birşey??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2010, 19:35:47 »
hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2010, 19:45:51 »
Yeni aracınız hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #11 : Aralık 15, 2010, 19:55:07 »
Arabanız hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2010, 20:54:29 »
teşekkür ederim, metin bey zahmet olmazsa jantların fotografını çekip yükleyebilir misiniz siteye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2010, 13:01:55 »
internet sitesini inceledim az once de soylendigi gibi comfort extra modelinde vsc var comfort'da yok.. Bu arada comfort modelinin direksiyonunun sadece sol tarafinda muzik kumandasi var sag kolunda tus yok sanirim, internette gordugum kadariyla.. Arac halen gelmedi cumaya kadar teslim edilecekmis huhuvvv=)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 16, 2010, 15:10:42 »

Forumdaki Mahmut M.Dalı arkadaşın koyduğu resimden alıntı yaptım. Bende o kadar ayrıntılı resim yok. Gördüğüm kadarıyla comfort extra kullanıcılarının çoğu aynı jantı kullanıyor.

Mahmut'a not: Resmi eklediğin konudan alıntı yaptım, emri vaki oldu ama izninle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 16, 2010, 15:17:31 »
Evet bahsettiğiniz çok kollu jant, benimkinin jant göbeğinde toyota amblemi var. Kimilerinde yok. Sizin için bir sorunsa önceden servise istekte bulunmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #16 : Aralık 16, 2010, 16:52:04 »
aracınız hayırlı olsun Gökhan bey.

bana vsc nin sonradan takılamayacağını söylemişlerdi. 

sizin aldığınız araç 1.33 ise comfort extra almış da olamazsınız. çünkü 1.33ler sadece comfort olarak satılmakta.

ayrıca VSC benzinli comfort extralarda bulunmuyor. benzinlide sadece elegant modellerinde var.

dizellerde ise comfort extrada geliyor..

toyotanın donanım cimriliği :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Aralık 17, 2010, 03:07:27 »
Metin, fotograf icin tesekkur ederim jantlar guzelmis gercekten:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Aralık 17, 2010, 03:19:44 »
Ahmet Bey soylediginiz sanirim dogru.. Internet sitesinde de soylediginiz gibi yaziyor.. Yalniz ben satis temsilcisiyle konustugumda esp var mi dedim, var dedi daha sonra ebd ve ba dan bahsetti.. Muhtemelen soyledigimi anlamadi cunku heyecanli gibiydi biraz.. Bu arada internette bir sitede, comfort modellerinde direksiyonun sadece solunda muzikcalar ses tuslari var sag taraf yani direksiyonun sag kolu bos gorunuyordu.. Babama sordum(araci birebir o gordu) iki tarafta da dugme vardi dedi, hatta satis temsilcisi bu aracin satildigini ama aynisindan gelecegini ve gelen araci bize vereceklerini soylemis.. Showroomdaki arac da 1,33 comfort modeliymis.. Acaba internetteki resimler mi eskik yada yanlis, satis temsilcisinde mi algilama guclugu var? Bana yanlis yada eksik bilgilendirildik gibi geliyor.. Bakalim bi arac gelsin ince ince didiklerim her ayrintisini.. Hmm son olarak bizim arac japonyadan ithal olarak geliyormus, yani Turkiye montaji degil, bununla ilgili olabilir mi diyorum ama kendimle celisiyorum, mantikli gelmiyor.. Az once dedigim gibi sanirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 17, 2010, 12:44:47 »
Abi bluetooth'lu araçta direksiyonun sağ kolunda sesli komut ve arama/kapama kumandaları var. Auris comfort modelinde bluetooth bulunmakta, ama corolla'da yoktu en son eylül ayında gittim servise. www.toyodiy.com sitesinde sorgulatma sistemi bulunmaka, aracın sol kapı eşiğinin biraz üzerine B sütununda şasi numarası yazmakta. O numarayı kullanarak aracın kimlik bilgilerine ulaşabilirsin.

Forumda sitenin nasıl kullanıldığı ayrıntılı olarak yazmakta, arartırsan kolayca bakarsın. Hadi hayırlı olsun, bu arada dijital klimayı sordun mu?

Metin, fotograf icin tesekkur ederim jantlar guzelmis gercekten:)
Mahmut'un resimlerinden. teşekkür ona.