0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar aranıza yeni katıldım belki konuyla alakalı değil ama bir şey sormak isyorum. 1999 model corolla terra aldım 230.000 de kilometresi 1300 motor. çevremden çok tepkiler var bu araba 250.000 den sonra motor biter falan diyorlar.benim ilk aracım bilgimde yok. bir arkadaşım kafana takma toyota motorları 500.000 i görür dedi biraz rahatladım ama yine de sizin gibi tecrübeli üstadlardan yardım isyorum.[/quote]benim eski şahin 350000 km yaptı motorusizce toyota ne kadar yapar ?
arkadaşlar ilginiz için çok sağolun. moralim düzeldi,üstümden bir yük kalktı çok mutluyum ya :-)araca iyi bakılmış ve kullanılmış. aslında ben genel anlamda iyi bakılan bir toyota nın motor ömrünü merak ediyordum.kısacısı umarım kazıklanmamışımdır[/quote]bi de benim araç 250000 km de ve kompresyon oranları iyi. (bi ara ölçtürmüştüm) sanırım bu da moralini daha iyi hale getirirama sen yinede km ni etrafta çok söyleme, bizim milletimiz çok bilmiş. söyleyince o motor bitmiştir falan diyor. ama piyasada satılan ve km si 200000 üzerinde olan araçların km si mutlak düşürülüyor. o yüzden alan aracının km si 140000 sanıyor ama 200000 bini geçik. bizim patronun 98 model opel vectrası var. km si 180000. geçen servis kayıtlarında 300000 çıktı. gerisini siz düşünün
bi de benim araç 250000 km de ve kompresyon oranları iyi. (bi ara ölçtürmüştüm) sanırım bu da moralini daha iyi hale getirirama sen yinede km ni etrafta çok söyleme, bizim milletimiz çok bilmiş. söyleyince o motor bitmiştir falan diyor. ama piyasada satılan ve km si 200000 üzerinde olan araçların km si mutlak düşürülüyor. o yüzden alan aracının km si 140000 sanıyor ama 200000 bini geçik. bizim patronun 98 model opel vectrası var. km si 180000. geçen servis kayıtlarında 300000 çıktı. gerisini siz düşünün[/quote]gerçekten moralim düzeldi yaşama sevincim geri geldi artık mutluyum :-) sağol...
supranın çok büyük gelceğini bilyodum o yüzden 3sgte motorlarada baktım bi link atmıştım videolarda vardı biri takmıştı bu kasaya...arabadanda vaz geçemiyorum ki yardımların için teşekkürler murat abi[/quote]Selam.Bence yaklaşımın çok iyi. Çünkü asıl modifiye bu senin yapmaya çalıştıklarındır bana kalırsa. Yoksa hava filtresi, egzoz gibi şeyleri yapmayan yok gibi, o zaman farklılık nerede kaldı dimi?Ancak yapmaya çalıştığın şeyin en azından ne gibi çalışmalar gerektirdiği Murat arkadaşımız tarafından açıklanmış zaten, birde bu gerçeğe dönüştürülmeye başlandığında özellikle Türkiye şartlarında çok daha zorlayıcı olacağı kesin ancak imkansız diye birşey de yoktur bence. Sana tavsiyem internetten mümkün olduğunca çok miktarda benzeri modifiyeleri araştır. Yunanistan ve Almanya özellikle. OverHaulin gibi yapımlarada başvurabilirsin. En azından bunlar sana yeni bakış açıları kazandırır. Yani illa şu motor olsun diye kendini şartlandırma, esnek olmalısın ve ne istediğini tam bilmelisin. TTE (Toyota Team Europa) ya da bak derim. Otomobilinin tüm alt yapısını değiştireceğini unutma ve kendine sor acaba tüm bu işlemlerden sonrada otomobilimi aynı veya daha çok sevicemmi? Şu Türkiye şartları dememde ayrı bir forum konusu zaten. Eğer özellikle yurt dışına (EU., Japonya, ABD gibi) bakarsak modifiyede vaya sıfır araç piyasasında ne kadar ironik bir konumda olduğumuzu anlarsınız. Kolay Gelsin