Gönderen Konu: Motor Problemi  (Okunma sayısı 3927 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Motor Problemi
« Yanıtla #20 : Kasım 19, 2007, 14:26:45 »
250 binde toyotanın motoru biticek peehh saçma sapan kullanılmamışsa yağsız susuz çalışmaya zorlanmamışsa 350 400ü ufak tefek şeylerle rahat devirir

Toyota Club Türkiye

Motor Problemi
« Yanıtla #20 : Kasım 19, 2007, 14:26:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Motor Problemi
« Yanıtla #21 : Kasım 19, 2007, 14:57:41 »
Alıntı yapılan: mehmet yiğit
arkadaşlar aranıza yeni katıldım belki konuyla alakalı değil ama bir şey sormak isyorum. 1999 model corolla terra aldım 230.000 de  kilometresi 1300 motor. çevremden çok tepkiler var bu araba 250.000 den sonra motor biter falan diyorlar.benim ilk aracım bilgimde yok. bir arkadaşım kafana takma toyota motorları 500.000 i görür dedi biraz rahatladım ama yine de sizin gibi tecrübeli üstadlardan yardım isyorum.
[/quote]

benim eski şahin 350000 km yaptı motoru

sizce toyota ne kadar yapar ?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Motor Problemi
« Yanıtla #22 : Kasım 19, 2007, 15:22:32 »
motoru görmeden hakkında konuşmak imkansız, bir toyota servisine götürüp gösterebilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Motor Problemi
« Yanıtla #23 : Kasım 19, 2007, 16:20:10 »
arkadaşlar ilginiz için çok sağolun. moralim düzeldi,
üstümden bir yük kalktı çok mutluyum ya :-)
araca iyi bakılmış ve kullanılmış. aslında ben genel anlamda iyi bakılan bir toyota nın motor ömrünü merak ediyordum.kısacısı umarım kazıklanmamışımdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Motor Problemi
« Yanıtla #24 : Kasım 19, 2007, 17:18:53 »
Alıntı yapılan: mehmet yiğit
arkadaşlar ilginiz için çok sağolun. moralim düzeldi,
üstümden bir yük kalktı çok mutluyum ya :-)
araca iyi bakılmış ve kullanılmış. aslında ben genel anlamda iyi bakılan bir toyota nın motor ömrünü merak ediyordum.kısacısı umarım kazıklanmamışımdır
[/quote]

bi de benim araç 250000 km de ve kompresyon oranları iyi. (bi ara ölçtürmüştüm) sanırım bu da moralini daha iyi hale getirir

ama sen yinede km ni etrafta çok söyleme, bizim milletimiz çok bilmiş. söyleyince o motor bitmiştir falan diyor. ama piyasada satılan ve km si 200000 üzerinde olan araçların km si mutlak düşürülüyor. o yüzden alan aracının km si 140000 sanıyor ama 200000 bini geçik.

bizim patronun 98 model opel vectrası var. km si 180000. geçen servis kayıtlarında 300000 çıktı. gerisini siz düşünün
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Motor Problemi
« Yanıtla #25 : Kasım 19, 2007, 17:40:55 »

offf adam dumur olmuştur heralde:( 180.000km diye biliyorken bi anda 300.000km!!! resmen deli olur adam bee...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Motor Problemi
« Yanıtla #26 : Kasım 20, 2007, 10:34:52 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
bi de benim araç 250000 km de ve kompresyon oranları iyi. (bi ara ölçtürmüştüm) sanırım bu da moralini daha iyi hale getirir

ama sen yinede km ni etrafta çok söyleme, bizim milletimiz çok bilmiş. söyleyince o motor bitmiştir falan diyor. ama piyasada satılan ve km si 200000 üzerinde olan araçların km si mutlak düşürülüyor. o yüzden alan aracının km si 140000 sanıyor ama 200000 bini geçik.

bizim patronun 98 model opel vectrası var. km si 180000. geçen servis kayıtlarında 300000 çıktı. gerisini siz düşünün
[/quote]

gerçekten moralim düzeldi yaşama sevincim geri geldi artık mutluyum :-)

sağol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Motor Problemi
« Yanıtla #27 : Kasım 20, 2007, 11:20:15 »
Disaridan motor alip bir arabaya takmak düsündügünüz kadar kolay degil. Benim diyen usta onu yapamaz.

- Motorda ne gibi bir problem var?
- Ne ile bu problem kanitlandi?
- Neden motora rektifiye yerine yeni motor diyorlar?
- Yetkili servis mi?
- Tek bir servise mi gittin?

Bunlari bir cevaplayip olayi ilk önce bir anlayalim. Kusura bakma ama problemin düzgün tarif edilmemis.

Simdi motoru degistirmek öyle basit bir sey degil.
- Motorun gümrük, ötv ve kdv sinin ödenmesi gerekir.
- Ödense bile takacagin motorun orjinal motor hacminden %30 dan büyük olmasi mümkün degildir.
- Hadi motor uygun diyelim; mühendis projesi gerekir. Bu daha sonra sanayi bakanligindan onaylanicaktir.
- Bu formaliteleri gecelim. Motoru oraya nasil sigdiracaksin. Planlari acip baktin mi?
- Sigdi diyelim, hangi motor tasiyicilarina takacaksin. Sasi'de kesip bicme yapman gerekecek.
- Hadi motoru taktin diyelim, motorun agirlik dagilimi farkli olacaktir. Aracin tüm süspansiyon sisteminin ayarlanmasi veya degismesi gerekebilir.
- Bunlari da gectim, artan güc ile frenleri upgrade etmen gerekir.

Bunlari göze alip ve bunun yaklasik 1 yildan önce bitmeyecegini bilmen gerekir. Bu kadar ilgin ve bilgin ve paran varsa yap.

Yoksa diger bir arkadasin dedigi gibi, ayni motordan tak veya yeni bir araba al.

Not:
1.Motoru sanzuman ile aldigini saniyorum.
2.Araba esyadir. Duygularina karsilik da vermez. O yüzden kafaya takma.

Mehmet bey, yasama sevincinize birsey olmasin. En kötü ihtimalle motor yaptirirsiniz. Iyi bir motor rektifiyesinden sonra 300-400bin km binersiniz.

Takmayin kafaya.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
Motor Problemi
« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2007, 12:17:29 »
murat abi sorularını yanıtlıyim
1)motor yağ yakıyo uyarı ışığıda yanmıyo geçenlerde yağ hiç kalmamış ve gaza yüklenince pistonların sürtme sesi geliyodu
2)serviste motor açılıp bakılmış test yapılmış....ilk aldığımızdan beri söylüyo servis
3)yeni motor deme sebeplerini bilmiyorum belki kolaylarına geliyo
4)evet derindere diyor bunu
5)7senedir oraya gidiyo sadece

motorun %30unu bilmiyodum murat abi....trafiğin sitesinden baktım pek bişi yazmıyodu motorun faturası ötv kdv'si projesi fln gibi şeyler vardı....bütün taşıyıcı ayakların değişceğini bilyorum tabiki ... yürüyen aksam komple değişcek ayrıca...değişcek parçaların farkındaydım ama bu kadar büyüceğini tahmin etmemiştim  

evet şanzıman var üstünde....
biraz hayal gibi görüncek ama öncelikli hedefim 2jz supra motoru...ben bununla birlikte supra akslarını kullanmayı planlıyorum...çünkü her şekilde aktarım arkaya gidicek....zaten fren ve yürüyen aksamda ona göre modifiye edilcek...dedğim gibi biraz hayal görünebilir ama isteyince olmicak şey yoktur  (yaz sonu okula gitmezsem tabi yoksa kalcak o ayrı  )
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Motor Problemi
« Yanıtla #29 : Kasım 20, 2007, 13:33:23 »
Supra motorunu hayatta oraya sigdiramazsin.

Eger o tarz bir hayalin varsa bence sasisinde cok büyük degisiklik gerektirmeyen baska bir araca yönel.

Ben senin yerinde olsam daha makul örneklere bakarim.
1.8VVTI motoru bulup üstüne eaton supercharger daha makul mantikli geliyor. Gayette yeterli olacaktir. Supra motoru o sasiye 10 numara büyük gelir.

Veya vti / type-r motoru da olabilir. Zaten araba hafif. Cok basarili bir hizlanmaya sahip olabilirsin.
De bu dediklerimin hepsi bir kere daha o arabanin parasini harcatir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Motor Problemi
« Yanıtla #30 : Kasım 20, 2007, 17:53:03 »
supranın çok büyük gelceğini bilyodum o yüzden 3sgte motorlarada baktım bi link atmıştım videolarda vardı biri takmıştı bu kasaya...arabadanda vaz geçemiyorum ki  yardımların için teşekkürler murat abi
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Motor Problemi
« Yanıtla #31 : Aralık 02, 2007, 13:17:09 »
Alıntı yapılan: Ufuk Yalçın
supranın çok büyük gelceğini bilyodum o yüzden 3sgte motorlarada baktım bi link atmıştım videolarda vardı biri takmıştı bu kasaya...arabadanda vaz geçemiyorum ki  yardımların için teşekkürler murat abi
[/quote]
Selam.
Bence yaklaşımın çok iyi. Çünkü asıl modifiye bu senin yapmaya çalıştıklarındır bana kalırsa. Yoksa hava filtresi, egzoz gibi şeyleri yapmayan yok gibi, o zaman farklılık nerede kaldı dimi?
Ancak yapmaya çalıştığın şeyin en azından ne gibi çalışmalar gerektirdiği Murat arkadaşımız tarafından açıklanmış zaten, birde bu gerçeğe dönüştürülmeye başlandığında özellikle Türkiye şartlarında çok daha zorlayıcı olacağı kesin ancak imkansız diye birşey de yoktur bence.

Sana tavsiyem  internetten mümkün olduğunca çok miktarda benzeri modifiyeleri araştır. Yunanistan ve Almanya özellikle. OverHaulin gibi yapımlarada başvurabilirsin. En azından bunlar sana yeni bakış açıları kazandırır. Yani illa şu motor olsun diye kendini şartlandırma, esnek olmalısın ve ne istediğini tam bilmelisin. TTE (Toyota Team Europa) ya da bak derim.

Otomobilinin tüm alt yapısını değiştireceğini unutma ve kendine sor acaba tüm bu işlemlerden sonrada otomobilimi aynı veya daha çok sevicemmi?

Şu Türkiye şartları dememde ayrı bir forum konusu zaten. Eğer özellikle yurt dışına (EU., Japonya, ABD gibi) bakarsak modifiyede vaya sıfır araç piyasasında ne kadar ironik bir konumda olduğumuzu anlarsınız.

Kolay Gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Motor Problemi
« Yanıtla #32 : Aralık 08, 2007, 15:08:10 »
hakan abi uzun zamandır araştırıyorum zaten daha önceden böle bi kaç konu açmıştım celica motoru ilk hedefimdi sonra onu bulamdım 4afe 20V ve 3gte buldum aynı yerde suprada bulunca tekrar gündeme geldi bu konu...
geçenlerde trafik müşavirliğine sordum fatura KDV(%18) ÖTV(%15) ve yeni ruhsat gereken belgelermiş...zaten sadece şaseyi bırakıp herşeyi değiştirmek var kafamda..akslarda supranın olucak eğer bu işlemler olursa...bu işlmlerden sonra şimdikinden daha çok seviceğime eminim  hatta içinde uyurum bazen
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın