0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
o rezistansı sağlam bulamazsınız kısalıncada voltajı düşüp hemen keser, tel daha kısa ve 12 v olmalı[/quote]ya zaten sağlam bulmaya gerek yok. camcılar çekiyolar...
Bilgiler ve öneriler için teşekkürler.Dikkatle okudum.Müsait bir zamanda camcıya gidip rezistansı yaptırayım.Hakan bey sizin fikirde güzel ama onu yapmak için çok zamanım yok.Fikriniz için tekrar teşekkür ederim.[/quote]problemsiz hallolur inşallah Süleyman Bey.
problem dediniz aklıma geldi.anlatayım.araba 1,5 gün çalışmamıştı.aküsünü bitirmiş.Otomatik vites olduğu için mecburen akü şarj kablolarıyla beraber babamı çağırdım.akü (mutlu) takılalı 1 sene olmuştu.garantisi vardı.elektrikçiye gittik.arabanın aküsünü bitiren bi şeyler varmı diye baktık.göremedik.sonuç olarak akü hatalı dedik.aküyü şarjladılar.tekrar taktık.1,5 gün arabayı tekrar çalıştırmadım.akü yine bitti.Özel servise gittim.Akü değişim talebinde bulundum.aküyü aldılar.2 gün sonra akücü arabayı görmek istedi.Aküde değil arabada sorun var dediler.ölçüp biçtiler.arabada bir alet akım çekiyordu.tekrar elektrikçiye gittim.elektrikçi bunun sadece teypten olabileceğini söyledi.Bazı teyplerin çalışmasa bile akım çekebileceğini söyledi.Ya yeni teyp alacaktım.yada elektronikçiye tamir ettirecektim.elektrikçi teybi söktü veteyb kontağa bağlı değildi.Direk bağlanmıştı.bağlarken konsoldaki saatten elektriği almış.aküyü bitiren saatmiş.bir iş bilmeyen yüzünden neler çektim.korkum bu işi yaptırırken yine iş bilmeyen birine denk gelirsem.denizli'de çok ünlü bir elektronikçiye teyp bağlatmıştım.arka hoporlorleri değiştirmiştim.Arka kolonları bağlarken arka bagaj lambasının kablosunu arabanın sacına vidalamış.buradan devresini tamamlayan bagaj lambası devamlı yanıyormuş.2 gün araba yatınca akü bitti.Yine bir sürü uğraş.yaptığı hatayı kabul etmedi.Hata düzeltildi.tekrar gittim.yine hatasını kabul etmedi.allah iş bildiğini düşünen ustaların eline bırakmasın !eline anahtarı tornavida alan kişiyide ustayım diye dolaştırma yarabbim!AMİN ![/quote]Anlattıklarını dehşet ve ibretle okudum !!! Tümden dualarına AMİN diyorum.
ya bizim arabalarda teybin arkasına gelen elektrik var aslında niye öyle bi şey yapmışlar ki. ben kontağa bağlatmıştım teybi, ama hafıza için mecburen 12v hat veriyolar gerçekten çok enteresan. bu arada orijinal philips teypte hayran olduğum 6 ay kullanıılmamasına rağmen, radyo istasyonlarının hala kaydedildiği düğmelerde duruyor olması. hafıza yerinde yani [/quote]+1 TEYPTEN benimde cok anım yanmıstı ama o kendini usta zanneden kisi arabanın teyp devresinde bir kontak + birde direk artı oldugunu bilmeyipte saatten aldıysa hic kusurabakmasın usta musta degil o duaların isl kabul olur bizim meslegimizi öldürüyorlar eline tornavida pense hadiii elektrikci bizde dirsek cürüt calıs cabala bos adam bir sekilde milleti kokatlayıp para kazanıyor ondan sonra neden elektrik kontagından yangın cıktı diyorlar cıkar kardesim işi bilmeyen bir insan yaparsa cıkar