Gönderen Konu: Ae 101 ısıtmalı Aynalar  (Okunma sayısı 3116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« : Kasım 13, 2007, 21:13:48 »
Bugün hava Denizli'de yağmurluydu.Okula giderken aynalara bakınca yağmur damlalarından arkayı göremediğimi farkettim.Hemen aklıma aynaları ısıtmalı aynalara dönüştürebilir miyiz? sorusu geldi.

Ama bu işi kendim yapmak istiyorum.Yapabilir miyim ?
Bu işin altından kalkabilir miyim ?
Yapanlar var mı ?
yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« : Kasım 13, 2007, 21:13:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2007, 21:43:48 »
ısıtmak yagmur damlalarını yok edermi ki ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2007, 22:16:29 »
ısıtmayı bilmiyorum ama belki şu camlar için olan yağmur kaydırıcı jeller işinizi görür
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2007, 22:17:37 »
benimkiler ısıtmalı yağmurda buğuyu hemen, 10 dk sonrada düşen ince yağmur damlaları dokunur dokunmaz buhar oluyor

bunu yapmak sizin becerinize kalmış kalmış yenisini takmak çifti, motorlu ve ısıtmalı olduğu için 1500 ytl gecer diye düşünüyorum

ama alltta 2 tane yıldız vida var bu 2 vidayı ve içerden de tiivitirin hoporler kapaklarını çıkarırsanız aynaların arka tarafına karışımlı çelik yapıştırıcı 404 var (ısıya dayanıklı) onunla elektrikli battaniyelerin içindeki kablolu ince teli soyup arkasına bu 404  le "s" ler çizerek yapıştırırsınız zaman ayarlı elektronik prizler var, bununda devresini alıp buraya entegre edin, 15 dk devre dışı kalsın bir role yardımıyla en sonda her ikisine ayrı bir sigorta bağlayıp arka cam buğu cözme düğmesine bağlayın hepsi bu kadar hayırlı olsun...

haa unutmadan rezistansın voltazıjını ve amperini ampermetre ile ölçün elektronikçilerin kullandığı ölçü aleti 5ytl ucuzları var kendnizde alablirsiniz...

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2007, 23:17:30 »
daha basit olarak arka cam rezistansında kullanılan tel kaplamayı aynanızın arka tarafına veya ön tarafına aynen s şeklinde çektirin bağlantıyı da arka cam rezistansına yapın daha basit

bu arada arkadaşlar yeri gelmişken paylaşayım. manuel dikiz ayna kumandasının olduğu yerdeki çubuk var ya gli'de otomatik olduğu için sadece kapak var. dediğim yeri anlatabildim sanırım, ae111'de üst modellerde bu kısma tweeter lı kapak monte edilmiş. dikkatimi çekti. bu aralar favorim bu parçayı bulup bizimkiyle değiştirmek. en azından ileride comp. takınca tweeter yerimiz hazır olsun
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2007, 23:18:35 »
o rezistansı sağlam bulamazsınız kısalıncada voltajı düşüp hemen keser, tel daha kısa ve 12 v olmalı
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2007, 01:07:17 »
Alıntı yapılan: HAKAN ATABERK
o rezistansı sağlam bulamazsınız kısalıncada voltajı düşüp hemen keser, tel daha kısa ve 12 v olmalı
[/quote]

ya zaten sağlam bulmaya gerek yok. camcılar çekiyolar...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2007, 22:41:32 »
Bilgiler ve öneriler için teşekkürler.Dikkatle okudum.Müsait bir zamanda camcıya gidip rezistansı yaptırayım.
Hakan bey sizin fikirde güzel ama onu yapmak için çok zamanım yok.Fikriniz için tekrar teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2007, 23:54:08 »
Alıntı yapılan: Süleyman Yasan
Bilgiler ve öneriler için teşekkürler.Dikkatle okudum.Müsait bir zamanda camcıya gidip rezistansı yaptırayım.
Hakan bey sizin fikirde güzel ama onu yapmak için çok zamanım yok.Fikriniz için tekrar teşekkür ederim.
[/quote]

problemsiz hallolur inşallah Süleyman Bey.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2007, 19:21:07 »
problem dediniz aklıma geldi.anlatayım.
araba 1,5 gün çalışmamıştı.aküsünü bitirmiş.Otomatik vites olduğu için mecburen akü şarj kablolarıyla beraber babamı çağırdım.
akü (mutlu) takılalı 1 sene olmuştu.garantisi vardı.elektrikçiye gittik.arabanın aküsünü bitiren bi şeyler varmı diye baktık.göremedik.sonuç olarak akü hatalı dedik.aküyü şarjladılar.tekrar taktık.1,5 gün arabayı tekrar çalıştırmadım.akü yine bitti.Özel servise gittim.Akü değişim talebinde bulundum.aküyü aldılar.
2 gün sonra akücü arabayı görmek istedi.Aküde değil arabada sorun var dediler.ölçüp biçtiler.arabada bir alet akım çekiyordu.
tekrar elektrikçiye gittim.elektrikçi bunun sadece teypten olabileceğini söyledi.Bazı teyplerin çalışmasa bile akım çekebileceğini söyledi.
Ya yeni teyp alacaktım.yada elektronikçiye tamir ettirecektim.
elektrikçi teybi söktü ve
teyb kontağa bağlı değildi.Direk bağlanmıştı.
bağlarken konsoldaki saatten elektriği almış.

aküyü bitiren saatmiş.bir iş bilmeyen yüzünden neler çektim.

korkum bu işi yaptırırken yine iş bilmeyen birine denk gelirsem.

denizli'de çok ünlü bir elektronikçiye teyp bağlatmıştım.
arka hoporlorleri değiştirmiştim.Arka kolonları bağlarken arka bagaj lambasının kablosunu arabanın sacına vidalamış.buradan devresini tamamlayan bagaj lambası devamlı yanıyormuş.2 gün araba yatınca akü bitti.Yine bir sürü uğraş.yaptığı hatayı kabul etmedi.Hata düzeltildi.tekrar gittim.yine hatasını kabul etmedi.

allah iş bildiğini düşünen ustaların eline bırakmasın !
eline anahtarı tornavida alan kişiyide ustayım diye dolaştırma yarabbim!

AMİN !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2007, 00:19:17 »
Alıntı yapılan: Süleyman Yasan
problem dediniz aklıma geldi.anlatayım.
araba 1,5 gün çalışmamıştı.aküsünü bitirmiş.Otomatik vites olduğu için mecburen akü şarj kablolarıyla beraber babamı çağırdım.
akü (mutlu) takılalı 1 sene olmuştu.garantisi vardı.elektrikçiye gittik.arabanın aküsünü bitiren bi şeyler varmı diye baktık.göremedik.sonuç olarak akü hatalı dedik.aküyü şarjladılar.tekrar taktık.1,5 gün arabayı tekrar çalıştırmadım.akü yine bitti.Özel servise gittim.Akü değişim talebinde bulundum.aküyü aldılar.
2 gün sonra akücü arabayı görmek istedi.Aküde değil arabada sorun var dediler.ölçüp biçtiler.arabada bir alet akım çekiyordu.
tekrar elektrikçiye gittim.elektrikçi bunun sadece teypten olabileceğini söyledi.Bazı teyplerin çalışmasa bile akım çekebileceğini söyledi.
Ya yeni teyp alacaktım.yada elektronikçiye tamir ettirecektim.
elektrikçi teybi söktü ve
teyb kontağa bağlı değildi.Direk bağlanmıştı.
bağlarken konsoldaki saatten elektriği almış.

aküyü bitiren saatmiş.bir iş bilmeyen yüzünden neler çektim.

korkum bu işi yaptırırken yine iş bilmeyen birine denk gelirsem.

denizli'de çok ünlü bir elektronikçiye teyp bağlatmıştım.
arka hoporlorleri değiştirmiştim.Arka kolonları bağlarken arka bagaj lambasının kablosunu arabanın sacına vidalamış.buradan devresini tamamlayan bagaj lambası devamlı yanıyormuş.2 gün araba yatınca akü bitti.Yine bir sürü uğraş.yaptığı hatayı kabul etmedi.Hata düzeltildi.tekrar gittim.yine hatasını kabul etmedi.

allah iş bildiğini düşünen ustaların eline bırakmasın !
eline anahtarı tornavida alan kişiyide ustayım diye dolaştırma yarabbim!

AMİN !
[/quote]

Anlattıklarını dehşet ve ibretle okudum !!! Tümden dualarına AMİN diyorum.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2007, 09:34:41 »
süleyman hocam geçmiş olsun valla.
ne çırakmış öyle kendini usta sanan (usta diyemedim).
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2007, 09:49:56 »
Bir not, yeni teyplerin hepsi direk aküye bağlanıyor artık kendi sigortaları üzerinden, yine de saat'ten alması oldukça garip, o saate gelen hattın sigortası ya iyi dayanmış, ya da sigortayı da değiştirmiş.

Bagaj lambası olayı ise tam komedi, artık ustalar ne kadar işini biliyor veya bilerek/severek yapıyor anlayın.  
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2007, 10:55:25 »
ya bizim arabalarda teybin arkasına gelen elektrik var aslında niye öyle bi şey yapmışlar ki. ben kontağa bağlatmıştım teybi, ama hafıza için mecburen 12v hat veriyolar gerçekten çok enteresan. bu arada orijinal philips teypte hayran olduğum 6 ay kullanıılmamasına rağmen, radyo istasyonlarının hala kaydedildiği düğmelerde duruyor olması. hafıza yerinde yani
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #14 : Kasım 16, 2007, 13:06:58 »
Alıntı yapılan: selim kara
ya bizim arabalarda teybin arkasına gelen elektrik var aslında niye öyle bi şey yapmışlar ki. ben kontağa bağlatmıştım teybi, ama hafıza için mecburen 12v hat veriyolar gerçekten çok enteresan. bu arada orijinal philips teypte hayran olduğum 6 ay kullanıılmamasına rağmen, radyo istasyonlarının hala kaydedildiği düğmelerde duruyor olması. hafıza yerinde yani
[/quote]

+1 TEYPTEN  benimde cok anım yanmıstı ama o kendini usta zanneden kisi arabanın teyp devresinde bir kontak + birde direk artı oldugunu bilmeyipte saatten aldıysa hic kusurabakmasın usta musta degil o

duaların isl kabul olur bizim meslegimizi öldürüyorlar eline tornavida pense hadiii elektrikci bizde dirsek cürüt calıs cabala bos adam bir sekilde milleti kokatlayıp para kazanıyor ondan sonra neden elektrik kontagından yangın cıktı diyorlar cıkar kardesim işi bilmeyen bir insan yaparsa cıkar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #15 : Kasım 16, 2007, 22:00:24 »
iyi dilek ve temenniler için teşekkürler.
bunlar geldiği için başıma(kolon bağlama işini denizli'nin en ünlü elektronikçisi yaptı) araba üzerinde bir iş yaptırmaya korkar oldum.
artık her işe temkinli yaklaşmaya başladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae 101 ısıtmalı Aynalar
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2007, 00:37:26 »
valla ben serviste bağlatmıştım. üstelik ufak bir iki işlem de yaptırdığım için teyp bağlama ücrete tabi olmadı diyeyim. en sağlamı servis bence bu tip konularda. problem olursa atarsın üstüne bitti gitti
99 / T22 / 2.0 / SOL