Gönderen Konu: Toyota, 110 bin Sienna minivanı geri çağırıyor  (Okunma sayısı 2011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota, 110 bin Sienna minivanı geri çağırıyor
« : Aralık 14, 2010, 13:54:29 »

Toyota'dan yapılan açıklamada, sürücülerin el frenini kullandığında fren sistemine zarar verme riski yüzünden Sienna minivanların geri çağrıldığı, şimdiye kadar bu sorundan kaynaklı bir kaza rapor edilmediği ve bu araç sahiplerinin konuyla ilgili olarak gelecek ay bilgilendirileceği belirtildi.

Açıklamada, sorunun giderilmesinin, gerekli parçaların tedarik edileceği şubat ayına kadar erteleneceği belirtildi.

Bazı durumlarda sürücülerin el frenini kullandığında fren lambalarıyla bağlantılı fren bağlantı ayağına zarar verdiği, bunun da fren lambalarının sürekli açık kalabilmesine ya da bazı durumlarda aracın normal freninin her zaman kısmen devrede kalarak, gürültü ve titremeye yol açabileceği kaydedildi.

Toyota sözcüsü Brian Lyons, geri çağrılacak araçların 94 bininin ABD, 12 bininin Kanada ve 5 bininin Meksika'da satıldığını söyledi.

Japon şirket bu yıl şimdiye kadar, çok satan Camry ve Prius modellerindeki gaz ve fren sorunları dahil çeşitli sorunlar nedeniyle 6 milyon 750 bin kadar aracı geri çağırdı.

Kaynak:http://www.haber7.com/haber/20101214/Toyota-110-bin-Sienna-minivani-geri-cagiriyor.php
Ev Alma... Toyota Al...

Toyota Club Türkiye

Toyota, 110 bin Sienna minivanı geri çağırıyor
« : Aralık 14, 2010, 13:54:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota, 110 bin Sienna minivanı geri çağırıyor
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2010, 15:00:17 »
Ya bu haberleri okuyunca çok sağlam denen toyotalardan soğuyorum....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2010, 16:03:29 »

Bu tip hatalar beni toyotadan çok ama çok soğutuyor....

Soğumayın Soğumayın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2010, 17:51:10 »
nasıl iş bilmiyorum benimde aklımda sorunlu bir araba olarak kalıyor ama öyle değil

sanırım bu geri çağırmalar tüketicide güven duygusu uyandırıyor. belki amerikadada toyota gibi adam reklamı vardır...

Türkiyede pedal sorunu diye çıktı hatta sitede görüyoruz kronik denen sorunlar yazılıyor ama yinede çok çok iyi satılıyor. üstelik fiyatı ve konforu olmamasına rağmen.

yani benimde gördüğüm kadarıyla yinede en çok güven veren firmalardan birisi. tabi mercedes değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2010, 17:55:51 »
nasıl iş bilmiyorum benimde aklımda sorunlu bir araba olarak kalıyor ama öyle değil

sanırım bu geri çağırmalar tüketicide güven duygusu uyandırıyor. belki amerikadada toyota gibi adam reklamı vardır...

Türkiyede pedal sorunu diye çıktı hatta sitede görüyoruz kronik denen sorunlar yazılıyor ama yinede çok çok iyi satılıyor. üstelik fiyatı ve konforu olmamasına rağmen.

yani benimde gördüğüm kadarıyla yinede en çok güven veren firmalardan birisi. tabi mercedes değil
Anıl bey birilerinin hatasını kabullenip düzeltmesi güzeldir ama mesele hata yapıp düzeltmek dildir hata yapmamaktır ne olursa olsun son yıllarda toyota çok araç çağırıyor açıkçası bende bu tip haberler duydukça toyotadan soğuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2010, 19:38:42 »
bu minivan neden Türkiyede yok ? he ? :) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2010, 22:28:17 »
 :alkis: bu geri çağırmalar benim toyota ya güvenimi daha da artırıyor. ihtimallere binaen yapılan işlemler, eğer kusur var ise buna sahip çıkma anlamı taşımaktadır.
fısıltı ama kulağıma gelen bir duyumda rakip firmaların lobilerine karşı önlem alınması için.....
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2010, 01:14:56 »
Sonuçta kul yapımı doğaldır hata olur bencede hatayı bildirip geri çağırması güzel.Toyotaya güvenimde böyle şeylerle eksilmez sonuçta her firmanın başına gelen şey durup dururken arıza verip ne olduğunu bilmeden kullanmaktansa tedavisi olan bir hastalığının olması daha iyi bence..
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2010, 20:35:11 »

Ben bu haberleri okuyunca toyotayı daha çok seviyorum. Malum markaların araçları hatalı, hatalı yollarda dolaşıyor (hemde fabrika çıkışlı ciddi arızalar). Toyota incir çekirdeğini doldurmayacak problemlerden dolayı araçlarını imajının zedeleneceğini bile bile çağırıyor. Bu tüketicisine verdiği değeri gösterir. Toyotanızı sevin :) Benim aracımında teslimi haftaya sarktı. Bi alsam çooook sevinicem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2010, 20:40:03 »
Ben bu haberleri okuyunca toyotayı daha çok seviyorum. Malum markaların araçları hatalı, hatalı yollarda dolaşıyor (hemde fabrika çıkışlı ciddi arızalar). Toyota incir çekirdeğini doldurmayacak problemlerden dolayı araçlarını imajının zedeleneceğini bile bile çağırıyor. Bu tüketicisine verdiği değeri gösterir. Toyotanızı sevin :) Benim aracımında teslimi haftaya sarktı. Bi alsam çooook sevinicem :)

Mertcan Bey forumda o kadar basit ve önemli konularda yakınmalar varki ben cidden soğudum....
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2010, 00:04:12 »
Mertcan Bey forumda o kadar basit ve önemli konularda yakınmalar varki ben cidden soğudum....

Tabiki bazı sorunları vardır, forumu o kadar inceleme fırsatım olmadı. Ben özel bir okulda okuyorum ve arkadaşlarımın çoğu piyasada çok rağbet gören araçlara sahip. Onlarla sorunları hakkında konuştuğumda çeşitli markalarda, farklı farklı fabrikasyon sorun olduğunu gördüm. O vw'nin çok övdüğü dsg şanzımanın sorunları, airbag açılmamaları ve benim 2011 model sıfır peugeot 207 ile ilk 1 ayda 4 kere yolda kalmam gibi... Bu araç çağırma olayını "tank gibi otomobil" diye tabir edilen mercedes bile yaptı. Bence bu büyütülecek birşey değil. Ben istanbulda yaşıyorum ve şu ana kadar sağa çekmiş, dörtlülerini yakmış, kaputu açık bir toyotaya hala rastlamadım. Hiç olmaz demiyorum ama gerçekten gördüğümü hatırlamıyorum. Yani sonuç olarak toyota, hala en güvenilir ve en sorunsuz markalardan biridir bence. Sizide anlıyorum. Araçtan soğumak kötü bir histir. Kendinizi içinde güvende hissetmezsiniz. Bu his yüzünden binlerce tl zarar edeceğinizi bile bile aracınızı bile satabilirsiniz. Ama gerçekten toyota eşdeğerinde başka bir aracın, daha sorunsuz olacağını kimse söyleyemez. Tabi bunlar benim şahsi fikirlerimdir. Katılmayadabilirsiniz, saygı duyarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 16, 2010, 01:14:55 »

Toyota gecmisinde kazandigi ununden yiyor, bakalim ne zaman bitecek miras... Ve sadece hazir yemeyi birakip deger uretmeye baslayabielcek mi? :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 16, 2010, 01:56:52 »
Tam yazdıklarımın arkasına haberleri okurken şu haberle karşılaştım.

Volkswagen ve Chrysler binlerce aracı geri çağırıyor!
http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/581761-abdde-600-bin-arac-geri-cagriliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2010, 20:12:33 »
Honda, 1,35 milyon aracını geri çağırıyor!
Japon otomobil üreticisi Honda, dünya genelinde teknik sorunlar nedeniyle 1,35 milyon adet aracını geri çağırma kararı aldı.

Şirket yetkililerince yapılan açıklamada, Fit subcompact model araçların farlarında çıkan kablolama hatasının giderileceği gerekçesiyle araçların geri çağrılacağı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu geri çağırmalardan ABD’de 143 bin aracın, Japonya’da ise 734 bin aracın etkileneceği belirtilirken, Japonya’da geri çağrılacak araçların Honda’ya maliyetinin yaklaşık 42,8 milyon dolar olacağı ifade edildi.

Asya ve Avrupa’daki arızalı araçlarını da geri çağıracağını belirten Honda, hataya ilişkin şu ana kadar hiçbir kaza olayının bildirilmediğini kaydetti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 16, 2010, 20:19:18 »
Fit modeli TR'de Jazz diye satiliyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2010, 13:36:51 »
Geri çağırmalar biraz olsun insanların dillerindeki TOYOTA lafını azaltabilir...