Gönderen Konu: arabam hiç çalışmıyor, elektrik gelmiyor  (Okunma sayısı 63882 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
arabam hiç çalışmıyor, elektrik gelmiyor
« : Aralık 14, 2010, 09:38:21 »
arkadaşlar dün akşam aracın kapılarını kumandadan açtım sonra bindim çalıştırmak için ancak araçta tık yok ne kontağı çevirince ışıklar yanıyo ne de kapıları açıp kapıyo. aküye baktım yeşil gözüküyor beş dakika sonra tekrar denedim bu sefer çalıştı. o sıkıntı nerden olabilir şimdiden önlem alayım ki yolda filan bırakmasın beni

Toyota Club Türkiye

arabam hiç çalışmıyor, elektrik gelmiyor
« : Aralık 14, 2010, 09:38:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: arabam hiç çalışmıyor, elektrik gelmiyor
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2010, 09:57:32 »
valla çok zor bi soru bunu tahmin edebilecek biri yoktur sanırım, ama bana kalırsa sadece akünün kutup başları ile alakalı soğuktan iletkenliğini bir an için yitirmiş olabilir, kutup başlarını zımparalayıp tekrar bağlayın ve son olarak üzerine hafifçe gress yağ sürün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2010, 10:00:41 »
katılıyorum mesut abiye, eğer başka bir yerinde elektrik arızası yoksa sorun akü bağlantılarındandır büyük ihtimal..
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2010, 10:48:37 »
yukarıdaki cevaplara ilaveten aracın şase bağlantısı temassızlık göstermiş olabilir.yada akü malum 2voltluk 6 adet gözlerin seri bağlanmasından meydana geldiğinden akünün içindeki bağlantı bir anlık kopmuş olabilir, yinelerse bir oto elektrici söylediğim hususları çözebilir.geçmiş olsun.
1993 brodway-  1995 corolla XLİ-  2005 corolla sol sedan  manuel  +  2011 yaris terra sporty manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2010, 10:56:40 »
kutup başlarına cola dökerseniz asit vesilesiyle tamamen temizlenecektir :) ( bu arada kola asitinin vücuda verdiği zararı da yinelemiş oluyoruz ) sonrasında Mesutun gresleme fikrini uygulayabilirsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2010, 11:25:11 »
bu kola fikrini uyguladınız mı sorunun çözümünde ne kadar etkili? bir de çalışmayıp her şeyin sonradan normale dönmesi nasıl açıklanabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2010, 11:29:29 »
  Durum arkadaşlarında söylediği gibi temassızlık ile açıklanabilir. Elektrik öyle birşeydir zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2010, 11:32:10 »
çok teşekkürler arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2010, 11:58:20 »
bu kola fikrini uyguladınız mı sorunun çözümünde ne kadar etkili? bir de çalışmayıp her şeyin sonradan normale dönmesi nasıl açıklanabilir?

ben uygulamadım ama arkadaşlardan uyguladığını söyleyenler etkili olduğunu söylemişlerdi ..

bu linke de bir gözat istersen...

http://www.kralwinston.com/coca-cola-sadece-bir-icecek-t7798.html?s=6c7f5cf6505a33bfaa66bf681bfb3703&p=10112

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2010, 12:13:24 »
Aküye baktim yesil görünüyor derken ne kastettiniz?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2010, 12:17:31 »
Aküye baktim yesil görünüyor derken ne kastettiniz?

akünün ışığı varya Murat abi...doluyken yeşil yanıyo...boşalınca kırmızı felan oluyor...ondan bahsediyor heralde...ışık dediğim normal ışık değilde yeşil bişeyler gürünüyor yani...tam bakımsız akülerde öyle oluyor...benimkide öyle...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2010, 12:20:50 »
arkadaşım aracında akıllı çalıştırma sistemi varsa anahtarı butona yaklaştır dibine kadar debriyaja bastığında yeşil ığığın yandığını göreceksin ve çalıştır ..2 gün önce aynı sorun benim başımada geldi aracım 10 000 de kumandanın pili bitmiş ..bu gün değiştirmeye gidicem pilini 5 tl.miş ama 10 000 de kumandanın pili bitmesi garipp :) ha bu arada bir açıklamadaha aracın pili bitse bile butona yaklaştırdığınızda kumandayı çalışıyor pil bitmesine karşı düşünülmüş birşey..kapılarıda zaten anahtarıyla kitleyip yada açıyorsunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2010, 00:22:48 »
akünün ışığı varya Murat abi...doluyken yeşil yanıyo...boşalınca kırmızı felan oluyor...ondan bahsediyor heralde...ışık dediğim normal ışık değilde yeşil bişeyler gürünüyor yani...tam bakımsız akülerde öyle oluyor...benimkide öyle...
aslında orada ışık veya lamba yok
akü suyuna temas eden küçük yeşil renkte bir top var
akü şarjlı iken akü içindeki sıvının (elektrolit)  yoğunlu fazla olduğu için küçük top yukarı çıkıyor yeşil olarak gözüküyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 20, 2010, 19:52:16 »
arkadaşlar dün akşam aracın kapılarını kumandadan açtım sonra bindim çalıştırmak için ancak araçta tık yok ne kontağı çevirince ışıklar yanıyo ne de kapıları açıp kapıyo. aküye baktım yeşil gözüküyor beş dakika sonra tekrar denedim bu sefer çalıştı. o sıkıntı nerden olabilir şimdiden önlem alayım ki yolda filan bırakmasın beni
selam arkadaşlar yeni aldığım corollada aynı olayı yaşadım bu araçtan kaynaklanmıyor depreyaj tam basmadan araç çalışmıyor sanırım sorununuz bu olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2010, 22:47:13 »
debriyajla ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü aracın hiç bir özelliği çalışmıyordu siinyaller bile.. ama çok şükür tekrarlamadı sadece o zaman bir kez yaptı şimdi gayet normal. bu sefer de şöyle bir sıkıntım var soğuk havada benzinde çalışmıyor ya da çok zor çalışıyor ama gaza çekdiğimde sorunsuz çalışıyor. çözemedim valla. gerçi bir şekilde çalışıyor önemli olan o da yine de bilgi sahibi olan varsa bir açıklama beklerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 23, 2010, 11:27:53 »
valla ço
yukarıdaki cevaplara ilaveten aracın şase bağlantısı temassızlık göstermiş olabilir.yada akü malum 2voltluk 6 adet gözlerin seri bağlanmasından meydana geldiğinden akünün içindeki bağlantı bir anlık kopmuş olabilir, yinelerse bir oto elektrici söylediğim hususları çözebilir.geçmiş olsun.
k zor bi soru bunu tahmin edebilecek biri yoktur sanırım, ama bana kalırsa sadece akünün kutup başları ile alakalı soğuktan iletkenliğini bir an için yitirmiş olabilir, kutup başlarını zımparalayıp tekrar bağlayın ve son olarak üzerine hafifçe gress yağ sürün
   bu tesbitlere katılıyorum.geşen sen şarköyde araç muayene istasyonunda önümdeki volvo hareketsiz kaldı,ne marş ne korna.sahibi yeni delco aküyü 3 gün önce aldığını söyledi,akünün şarj gösterge deliğine baktım yeşil,arabamdan avometreyi aldım voltağ normal,kornaya veya marşa basınca voltaj sıfır.arkadaşa yeni akü almasını söyledim.taksiyle gitti akü getirdi,araba canavar gibi oldu.akünün içindeki bağlantıda temassızlık olduğu belli oldu.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2010, 22:33:56 »
arkadaşlar benim araçtaki sorun epey bir sıkıntılı gibi duruyor. bu aralar kullanmadığım için yaptırma fırsatım olmadı ama yeni bir şey keşfettim şu an araç kontağı açtığımda göstergede ışıklar filan yanmıyor sadece farlar,korna ve tavan lambası çalışıyor sinyaller bile çalışmıyor.  tesadüfen selektör yaptım göstergedeki ışıklar yanmaya başladı teyp de çalışmaya başladı. marşa bastığımda ise hiç motor sesi gelmeden göstergedeki ışıklar zayıflayıp sönüyor . birkaç kez tekrarladım ama sonuç aynı anlayacağınız aracı çalıştırmak nasip olmadı. selektör yaptığımda her şey normale dönmüş gibi oluyor ancak marş basmıyor. akü bitmiş desem korna farlar filan nasıl çalışıyor ayrıca akü şarjlı gözüküyor çözemedim gitti anlayacaağınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2010, 22:37:54 »
Atalay iyi bir elektrikçi bul işini çözer.kafanı takıp boşuna üzülme böyle arızalar herkesin başına gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2010, 22:42:36 »
evet abi haklısın galiba ustalara gitmeden bazı şeyleri kendim halledip birşeyler öğreneyim istiyorum ama bu bizi aşacak bir sorun galiba. teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2010, 22:48:22 »
evet abi haklısın galiba ustalara gitmeden bazı şeyleri kendim halledip birşeyler öğreneyim istiyorum ama bu bizi aşacak bir sorun galiba. teşekkürler
    öğrenmenin en iyi yolu seyredip sormaktır.ustanın yanından ayrılma ve neyi nasıl yaptığını öğren.bilmeden kendin kurcalarsan daha büyük arızalara sebep olursun.