Gönderen Konu: Branda  (Okunma sayısı 3158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Branda
« : Aralık 13, 2010, 15:34:35 »
Arkadaşlar, kayınpederim, yeni aldığı Auris'inin yaz sıcağında, yazlığının önündeki sokakta, güneş altındaki hallerini şimdiden düşünmeye başladı... Branda alalım diyoruz da nasıl branda alınır, kaportaya bir zararı var mıdır, başka bilmediğimiz sorunlara sebep olur mu gibi sorulara yanıt bulamadık... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Toyota Club Türkiye

Branda
« : Aralık 13, 2010, 15:34:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Ynt: Branda
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2010, 15:35:46 »
kesinlikle tavsiye etmem.. boyayı mahveder branda...
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2010, 15:38:13 »
branda kullanmak hiç mantıklı bişey değil...eski arabalarda meşhurdur çadır yanığı derler... birçok kişi  bu sebeple arabasını boyatıyor...boyaya aşırı zararı olduğunu düşünüyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2010, 15:40:54 »
Yeriniz var ise  1,5 metre yükseklikte barınak gibi bir şey yapın hem güneşten korur hem yapmurdan hemde arabaya zararı yok.Sadece rüzgara karşı önlem alın o kadar ben yaptırdım maliyeti 1 500 tl civarında ama resmen garaj oldu (heheheh patronun arabası için şirket bahçesinde)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2010, 15:50:20 »
Anladım arkadaşlar, teşekkür ederim... Peki güneş ışınlarının kaportaya, boyaya zararı var mı? Yazlığın ne önünde ne de bahçesinde barınak vb. gibi bir şey yok maalesef, mecbur kaldırımın önünde park edilecek... Artık kim elini çabuk tutarsa iki-üç ağacın altını kapar, arabası gölgede durur... :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2010, 15:54:18 »
yazın kumaş bir brada ile toz , ışık ve kum parçacıklarına karşı koruyanabilirsiniz hiç bir sakıncası yok ancak kumaş naylon olmamalı  Aşırı güneş ışığı evet zarar verir ama zamanla
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2010, 16:06:53 »
Haklısınız, "Yerimiz varsa 1,5 metre yükseklikte barınak gibi bir şey" elbette iyi bir fikir.  Ama, yerimiz yoksa ?  (Bildiğiniz gibi,her semt ve ortam, barınak yapmaya uygun değildir) Yani, Çadır yanığı yapmayacak bir kumaş faydalı olmaz mı acaba ? Araca zarar vermeyecek, uygun bir branda olacaksa, neden olmasın ki ? Ben 9 yıl önce, çok hafif, kilitli, kaliteli bir brandaya iyi de para vererek almıştım. Hala da kullanıyorum. Kuş dışkısından kirlendiğinde, çamaşır makinasına attığım da çok olmuştur. Hala sapasağlam. Özellikle güneşin kendini çok gösteridiği yerlerde yaşıyorsanız ;  Boyaya, döşeme kumaşına, araç içi-dışı plastik parçalara biraz daha ömür kattığını düşünüyorum. Ama, her çadır kumaşından branda yaptırmamak en önemli ön şart. (Bu arada, çadır ve branda satıcısı değilim, belirtmek isterim ) Tüm arkadaşlara kazasız günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2010, 16:49:38 »
benim barınak var üstü kapalı ama tozlanabiliyor ve kediler de üzerine atlayabiliyor o yüzden branda kullanıyorum.

gölgede güneş ışığı almadan da branda boyayı bozar mı acaba?

bu arada brandanın dışı naylon içi elyaf. hepsiburada dan almıştım.(4 mevsim korudugunu söylüyor üretici firma)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2010, 11:27:55 »
branda gerçekten araca zarar veriyor. yeni araçlarda boya koruma yaptırıyor şu tanıdıklarım. en mantıklısı da bu olsa gerek