0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
önü aydınlatması nasıl bilmem ama karşımdan beyaz ışıklı bir araç geldiğinde neredeyse kör oluyorum. acaba aynı ışıklardan mı bahsediyoruz?
Osman benimde xenonlar 8000K buz mavisi bende bu hafta sonu söküp yedek olarak aldığım 4300K sarı Xenon ampullerimi takıcam dediğin gibi karda ve yağmurda görüş azalıyor beyazlarla
beyazlarla alakalı yazılan bütün olumsuz yorumlara katılıyorum, kışın gerçekten çok vasat.. benım aracı aldığımda üzerinde güçlendirilmiş sarı ampüllerden vardı çok kuvvetli bir ışık verıyor ve memnunum.. buz mavisi ışığa ancak mercekli dönüşüm yaparsam geçmeyi düşünürüm..
abi yazın devam beyazlara bayılıyorum ben görselliğine
Bende de Cool Blue vardı. Birer hafta arayla ikiside yandı. Geçen hafta Osram Allseason ampul aldım. Sarı güçlü bir ışığı var. Şİmdilik memnunum.
Merhaba Arkadaşlar...Yaklaşık bir ay önce osram h4 coolblue 4300K beyaz ampul seti almıştım...10-15 gün önce taktım...görselliği çok hoşuma gidiyor...arabaya ayrı bi hava katıyor...normal hava şartlarındada sarı ışığın yerini tutmasada güzel aydınlatıyor...ama yağmurlu ve karlı havada tam bir fiyasko...kesinlikle kullanılmaması gerekli...kazaya sebebi diyebilirim kısacası...dün hava karardıktan sonra yola çıkmam gerekti...hava yağmurluydu ama idare ediyordu yine...daha sonra biraz yüksek rakımlara çıkmaya başlayınca lapa lapa kar yağmaya başladı ve benim görüş alanım sıfıra düştü...yolu hiç bi şekilde göremiyorum...sadece yolun ortasındaki sollama işaretlerinin (kesik çizgi) 1 tanesini görebiliyorum...oda çok zor bi şekilde yani...hızımı 20 km ye kadar düşürdüm...viraja gelmişiz ortadaki çizgileri bi kaybettim tekrar yola girene kadar neler çektim...20 km hızda bile kaza tehlikesi atlatttım...şimdi ilk işim o ampulleri söküp kış bitene kadar sarıları takmak...yaza kadar ölmez yaşarsak tekrar takarım beyazları...İlgilenenlere duyurulur... osman kardeşim bende bal kız a beyaz taktım cok pişman oldum giiitm sarı orsam anpül aldım cok memmunum şitdetle tavsiye ederim Beyaz ampullerin mevsimi geçti...kış aylarında sarılardan şaşmayın...
Sarılar kaç watt ?
Standart 55 Wat ampul. Üzerinde %30 fazla ışık yazıyor. Standart ampule göre gerçekten ışık oranı fazla. Aldığım 2 ampülden birisi bozuk çıktı geri verdim. 5-6 gün birfar standart diğer far allseason olarak kullandım. İki far arasındaki fark gerçekten belli oluyordu. Diğerini de değiştim çok iyi oldu.
Levent abi bahsedilenlerin hepsi xenon dil ama xenonlarda eğer beyaz renkteyse yağışlı ve sisli havalada görüş bayağı düşüyor özellikle sisli havalarda.Yağışlı ve sisli havalarda maksimum görüş istiyorsan kışın sadece ampullerini 4300k xenon ile değiştir yazın geri 6000k-8000k hangisi ise artık takarsın.
Mahmut benim xenonlar serviste takıldı biliyorsun ve kutusunda 4300k yazıyordu.Yani 4300 ile çok sorun çekmem sanıyorum, umarım.