Gönderen Konu: Beyaz Ampulün Sakıncası...  (Okunma sayısı 3330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Beyaz Ampulün Sakıncası...
« : Aralık 13, 2010, 09:49:16 »
Merhaba Arkadaşlar...

Yaklaşık bir ay önce osram h4 coolblue 4300K beyaz ampul seti almıştım...10-15 gün önce taktım...görselliği çok hoşuma gidiyor...arabaya ayrı bi hava katıyor...normal hava şartlarındada sarı ışığın yerini tutmasada güzel aydınlatıyor...

ama yağmurlu ve karlı havada tam bir fiyasko...kesinlikle kullanılmaması gerekli...kazaya sebebi diyebilirim kısacası...dün hava karardıktan sonra yola çıkmam gerekti...hava yağmurluydu ama idare ediyordu yine...daha sonra biraz yüksek rakımlara çıkmaya başlayınca lapa lapa kar yağmaya başladı ve benim görüş alanım sıfıra düştü...yolu hiç bi şekilde göremiyorum...sadece yolun ortasındaki sollama işaretlerinin (kesik çizgi) 1 tanesini görebiliyorum...oda çok zor bi şekilde yani...hızımı 20 km ye kadar düşürdüm...viraja gelmişiz ortadaki çizgileri bi kaybettim tekrar yola girene kadar neler çektim...20 km hızda bile kaza tehlikesi atlatttım...şimdi ilk işim o ampulleri söküp kış bitene kadar sarıları takmak...yaza kadar ölmez yaşarsak tekrar takarım beyazları...

İlgilenenlere duyurulur...

Beyaz ampullerin mevsimi geçti...kış aylarında sarılardan şaşmayın...
Ev Alma... Toyota Al...

Toyota Club Türkiye

Beyaz Ampulün Sakıncası...
« : Aralık 13, 2010, 09:49:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Beyaz Ampulün Sakıncası...
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2010, 10:12:05 »
Bende Sabih Gökçen'e giderken sise denk geldim. Sonra bende 6k lık xenonları çıkardım. Beyinler duruyor yerinde. İlerde mercek yaparsam belki takarım tekrar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2010, 10:25:04 »
Yaz-Kış otomobil üreticisinin önerisinden vazgeçmeyin arkadaşlar. Orjinal beyaz ışık kullanmak isteyen servisten orjinalini almalı. Otomobil üreticileri bu aydınlatma ile ilgili hassas konularda, 10'larca mühendis çalıştırıyor. Bilgi ve tecrübelerine ve test sonuçlarına güvenip sonuçlarına göre hareket etmemiz doğru olan yöntemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2010, 10:33:18 »
Daha önceki araçlarımda beyaz ışıgın magduriyetini yaşadıgım için şimdi osram ın %50 güçlendirilmiş sarı ampulünü kullanıyorum .başım rahat sarı ışık bile yagmurda karda yer yer görme zorlugu yaratıyor .Dikkat ederseniz sis farlara bir çok arabada koyu sarı rektir bunun sebebi ışıgın kırma gücünü artırmak içindir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2010, 10:46:04 »
önü aydınlatması nasıl bilmem ama karşımdan beyaz ışıklı bir araç geldiğinde neredeyse kör oluyorum. acaba aynı ışıklardan mı bahsediyoruz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2010, 10:50:13 »
önü aydınlatması nasıl bilmem ama karşımdan beyaz ışıklı bir araç geldiğinde neredeyse kör oluyorum. acaba aynı ışıklardan mı bahsediyoruz?

büyük ihtimal aynı ışıklardan bahsediyoruz :)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2010, 11:01:12 »
Osman benimde xenonlar 8000K buz mavisi :) bende bu hafta sonu söküp yedek olarak aldığım 4300K sarı Xenon ampullerimi takıcam dediğin gibi karda ve yağmurda görüş azalıyor beyazlarla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2010, 11:07:58 »
beyazlarla alakalı yazılan bütün olumsuz yorumlara katılıyorum, kışın gerçekten çok vasat.. benım aracı aldığımda üzerinde güçlendirilmiş sarı ampüllerden vardı çok kuvvetli bir ışık verıyor ve memnunum.. buz mavisi ışığa ancak mercekli dönüşüm yaparsam geçmeyi düşünürüm..
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2010, 11:10:52 »
Osman benimde xenonlar 8000K buz mavisi :) bende bu hafta sonu söküp yedek olarak aldığım 4300K sarı Xenon ampullerimi takıcam dediğin gibi karda ve yağmurda görüş azalıyor beyazlarla :)

abi yazın devam beyazlara :D bayılıyorum ben görselliğine
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2010, 11:13:02 »
beyazlarla alakalı yazılan bütün olumsuz yorumlara katılıyorum, kışın gerçekten çok vasat.. benım aracı aldığımda üzerinde güçlendirilmiş sarı ampüllerden vardı çok kuvvetli bir ışık verıyor ve memnunum.. buz mavisi ışığa ancak mercekli dönüşüm yaparsam geçmeyi düşünürüm..

Bendekiler mercekli ama yinede ne olursa olsun sarı kadar etkili olmaz, en azından beyazları söküp sarı takınca merceklerle daha iyi gösterir :D

abi yazın devam beyazlara :D bayılıyorum ben görselliğine

Karlar bitsin bende Beyazları geri takarım zaten Osman :) asla vazgeçmem mercekte ayrı bir güzel duruyor zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2010, 11:57:52 »
Bende de Cool Blue vardı. Birer hafta arayla ikiside yandı. Geçen hafta Osram Allseason ampul aldım. Sarı güçlü bir ışığı var. Şİmdilik memnunum.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 13, 2010, 12:04:31 »
Bende de Cool Blue vardı. Birer hafta arayla ikiside yandı. Geçen hafta Osram Allseason ampul aldım. Sarı güçlü bir ışığı var. Şİmdilik memnunum.

Sarılar kaç watt ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 13, 2010, 12:19:43 »
Beyler bu konuştuğunuz ampuller hep xenon tarzından mı?
Serviste taktırıp şikayetçi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 13, 2010, 12:27:23 »
Levent abi bahsedilenlerin hepsi xenon dil ama xenonlarda eğer beyaz renkteyse yağışlı ve sisli havalada görüş bayağı düşüyor özellikle sisli havalarda.

Yağışlı ve sisli havalarda maksimum görüş istiyorsan kışın sadece ampullerini 4300k xenon ile değiştir yazın geri 6000k-8000k hangisi ise artık takarsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 13, 2010, 12:31:12 »
Merhaba Arkadaşlar...

Yaklaşık bir ay önce osram h4 coolblue 4300K beyaz ampul seti almıştım...10-15 gün önce taktım...görselliği çok hoşuma gidiyor...arabaya ayrı bi hava katıyor...normal hava şartlarındada sarı ışığın yerini tutmasada güzel aydınlatıyor...

ama yağmurlu ve karlı havada tam bir fiyasko...kesinlikle kullanılmaması gerekli...kazaya sebebi diyebilirim kısacası...dün hava karardıktan sonra yola çıkmam gerekti...hava yağmurluydu ama idare ediyordu yine...daha sonra biraz yüksek rakımlara çıkmaya başlayınca lapa lapa kar yağmaya başladı ve benim görüş alanım sıfıra düştü...yolu hiç bi şekilde göremiyorum...sadece yolun ortasındaki sollama işaretlerinin (kesik çizgi) 1 tanesini görebiliyorum...oda çok zor bi şekilde yani...hızımı 20 km ye kadar düşürdüm...viraja gelmişiz ortadaki çizgileri bi kaybettim tekrar yola girene kadar neler çektim...20 km hızda bile kaza tehlikesi atlatttım...şimdi ilk işim o ampulleri söküp kış bitene kadar sarıları takmak...yaza kadar ölmez yaşarsak tekrar takarım beyazları...

İlgilenenlere duyurulur... osman kardeşim bende bal kız a beyaz taktım cok pişman oldum giiitm sarı orsam anpül aldım cok memmunum şitdetle tavsiye ederim

Beyaz ampullerin mevsimi geçti...kış aylarında sarılardan şaşmayın...
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 13, 2010, 12:34:05 »
Sarılar kaç watt ?
Standart 55 Wat ampul. Üzerinde %30 fazla ışık yazıyor. Standart ampule göre gerçekten ışık oranı fazla. Aldığım 2 ampülden birisi bozuk çıktı geri verdim. 5-6 gün birfar standart diğer far allseason olarak kullandım. İki far arasındaki fark gerçekten belli oluyordu. Diğerini de değiştim çok iyi oldu.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 13, 2010, 12:39:33 »
Standart 55 Wat ampul. Üzerinde %30 fazla ışık yazıyor. Standart ampule göre gerçekten ışık oranı fazla. Aldığım 2 ampülden birisi bozuk çıktı geri verdim. 5-6 gün birfar standart diğer far allseason olarak kullandım. İki far arasındaki fark gerçekten belli oluyordu. Diğerini de değiştim çok iyi oldu.

Yüksek wattlı ampullerin montajında röle kullanılmıyorsa selektör butonunu (anahtarını) yaktığını duymuştum o yüzden sordum. Aynı akım ile daha fazla ışık veriyorsa denemek lazım gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 13, 2010, 13:00:49 »
Levent abi bahsedilenlerin hepsi xenon dil ama xenonlarda eğer beyaz renkteyse yağışlı ve sisli havalada görüş bayağı düşüyor özellikle sisli havalarda.
Yağışlı ve sisli havalarda maksimum görüş istiyorsan kışın sadece ampullerini 4300k xenon ile değiştir yazın geri 6000k-8000k hangisi ise artık takarsın.
Mahmut benim xenonlar serviste takıldı biliyorsun ve kutusunda 4300k yazıyordu.
Yani 4300 ile çok sorun çekmem sanıyorum, umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 13, 2010, 13:25:04 »
Bende servisten takılı 4300k vardı aydınlatma olarak muhteşem yağmurda çok iyidi ama onlardan sıkıldım gittim m-tec 8000k lık xenon aldım sislerde aynı şekilde.

parklarada m-tec beyaz ampul almıştım ama geçen gün kestiğini fark ettim. marka tavsiye edebilirmisiniz güçlü beyaz ampul almak istiyorum hangi markayı önerirsiniz arkadaşlar?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 13, 2010, 13:29:18 »
Mahmut benim xenonlar serviste takıldı biliyorsun ve kutusunda 4300k yazıyordu.
Yani 4300 ile çok sorun çekmem sanıyorum, umarım.
Sorun yaşamassın Levent abi benimkilerde 4300 k yağışlı havalarda maksimum görüş sağlıyor .
Sen profil resmini ozaman farı açar açmaz çekmişsin ben profil resmine bakaraktan dedim 6000 k kullanyorsun heralde gerçi biraz geç kalmışsın rengi ikisinin ortası gibi çıkmış. :)