Gönderen Konu: Sigara ve Silah!  (Okunma sayısı 1311 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Sigara ve Silah!
« : Aralık 11, 2010, 10:09:17 »
  Selam arkadaşlar.
 Farkındamısınız bilmiyorum ama toplumumuzda silah bağımlılığıda sigara kadar yaygın. Sigara zaman içinde ömürden yiyiyor, silah direk, zamana ihtiyaç duymuyor. İnsan neden sigara kullanır ve neden silah taşır gibi soruların bir çok psikolojik yaklaşımlı cevabı mevcut bildiğiniz gibi ama yasal otorite bu konuda yönlendirici olmalı değil mi heleki medeniyetten söz ediyorsak. Ne güzel bir çok yerde sigara kullanımı konusunda engeller oluşturuldu ve belli ki sigara kullanımına karşı bir çalışma var. Peki silaha karşı neden bunun tam tersi gösteriliyor ve zaten önlenmesi gereken birşey daha da cazip hale getiriliyor. Tv. dizilerinde sigaranın üstü kamufle edilip sansirleniyor ama silahlar en ince ayrıntısına kadar gösteriliyor?  ;)
Bunun mantığını Rtük ve gerekli otoriteler anlayabilecek mi acaba? Yoksa kültürleri buna el vermiyor mu? Ben bırakın sivil vatandaşı, henüz rüştünü ispatlamamış (meslekte belli süresini tamamlamamış) kolluk kuvvetlerinde bile bunun sınırlı olmasından yanayım. Bu kadar kolay olmamalı silah taşımak ve kullanmak. Sonuçta herkes silahın hangi amaç için var olduğunu ve bunun medeniyetle yakından uzaktan alakası olmadığını biliyor. Ülkemizde idam kalktı bildiğiniz gibi ama silah taşımak serbest, gerçekten ilginç. Yani yargı, suçluluğu kesinleşmiş ve gerçekten çok ağır suçlar işlemiş kişiye idamı layık göremiyor (bu da ayrı bir konu) ama sokaktaki masum bir vatandaş her an silahla vurulabilecek şekilde güvensizce yaşayabiliyor, çünkü çevresinde kimlerin, hangi psikoloji ve yapıda silah taşıdığını bilemiyor?
 Toplumun gelişmesi ve gerçekten medeni olması anlamında, toplumun psikolojisinin yerinde, sağlıklı olması anlamında bu noktaların gözden kaçırılmaması ve gerekli düzenlemelerin itina ile ve tüm toplum, masum olanlar ve medeni olanlar dahil düşünülerek yapılmasının gerektiğini düşünüyorum ve bu konuda inatçıyım.
 Saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

Sigara ve Silah!
« : Aralık 11, 2010, 10:09:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Sigara ve Silah!
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2010, 10:25:10 »
sigarayı bırakalı 2 hafta oluyo çok rahatım bide askerde becerdim bu işi çok mutluum allah herkese nasip etsin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2010, 11:01:49 »
Şükür sigara illetinden 31 aralık gecesi tam 1 yıl önce kurtulmuş olacağım :) Silahtır,çatışmadır vs şiddet içerikli yayınlar halen var fakat izlememek te elimizde arkadaşlar. Dizi isimleri vermeye gerek yok belli yayındaki diziler zaten saçma senaryolarla donatılmış zaman tuzakları..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2010, 11:22:14 »
sigarayı bırakalı 4 yıl 11 ay 13 gün oldu çok şükür , ama silahı bırakamıyorum maalesef :D :) maalesef derken bırakmak da işime gelmiyor aslında :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2010, 13:13:39 »
  Bilmiyorum yeni yasayı takip ediyormusunuz? Çok düşündürücü bence, ileriye gidileceğine bu konuda keisnlikle geriye gidiliyor. Texas kanunları.

Bu yasak ama oraya metal fişekler koyunca serbest, ilginç !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2010, 10:34:32 »
silahtan nefret ediyorum.... eskiden silah raporunu heyet verirdi şimdi yivsiz av tüfeği tek hekim raporuyla alınabiliyor...

bana rapor için gelenlere "ne için silah alacaksınız diye soruyorum" yüzüme garip garip bakıyorlar.... erkekliğin göstergesi imiş... bence ezik duyguların ortaya çıkmasından başka birşey değil... (kimse üstüne alınmasın ama bu konuda çok hassasım)

silahtan nefret ediyorum özellikle de cahil türk halkının silahlanmasından nefret ediyorum....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2010, 10:51:41 »
Bende silah ve sigaranın erkeklik göstergesi olduğunu savunan magandalardan nefret ediyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2010, 10:56:29 »
Bende silah ve sigaranın erkeklik göstergesi olduğunu savunan magandalardan nefret ediyorum ;)

+81 :D ben de sadece av tüfeği var :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2010, 10:57:13 »
sigaradan bende  nefret ediyorum, silah  ise  doğru yerlerde  doğru düzgün  kişiler  tarafından   kullanılmalı ....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2010, 10:58:12 »
+81 :D ben de sadece av tüfeği var :D
Onada karşıyım, zevk için canlı öldürülürmü yav avcı !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2010, 10:59:25 »
yok abi rahmetliden kalma yağlıyorum temiz temiz duruyor.
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 13, 2010, 11:05:55 »
yok abi rahmetliden kalma yağlıyorum temiz temiz duruyor.
Antika ve kullanmıyorsan, sadece dekor olsun diye ve önemli bir anısı varsa lafım yok. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 13, 2010, 23:13:46 »
Hakan Abi gerçekten de bu kadar kolay olmamalı silah alımı. Kendini bilmezler gidip alıyor silahı sonrası da malum. Sonra çıkıp açıklamalar yapılıyor.
Abim silah alabilme iznine sahip olmasına rağmen almak istemiyor.  Önemli olan onu almak değil önemli olan kullanabilmektir bence.
Düğünlerde bakıyorum takır takır silahlar ateşleniyor. Bundan 3-4 sene önce bir düğünde düğün sahibi 3 ya da 4 milyar (yeni para ile bin) harcamış sadece mermiye. Yazık ya gerçekten ülkemizde muhtaç insan sayısı hiç de az değilken böyle iğrenç bir şeye bu kadar para verilmesi.

Sİgara gibi evet hem kendine hem çevrene hem de cebine zararlı.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Aralık 14, 2010, 11:18:19 »
  Zaten Silah tabiri size neyi anlatıyor ilk? Bunu çok iyi düşünmek lazım. Eğer insan kendine güvenemiyorsa, kişisel tatminsizlikleri varsa böyle meretleri almak ve taşıyıp kullanmak ister bence. Şimdi bu noktada şu sorular sorulabilir; ama silah sadece zarar vermek için değil korunmak içinde. Peki tabiki bu bence en güzel kılıf. Peki şunu araştırmak lazım; son 10 senedir güzelim Türkiye'mizde kaç kişi silahlı saldırı sonucu bilerek ya da kaza ile hayatını kaybetmiştir, kaç kişi silah ile kendini koruyarak (çatışma alanındaki askeri unsurlar hariç) hayatını kurtarmıştır? Bu sorunun cevabı bence herşeyi ortaya koyar. Kusura bakmasın kimse Vicdanını rahatlatmak için başka fikirlere boşuna kapılmasın,
 Silah Öldürür. Bu kadar basit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #14 : Aralık 14, 2010, 11:27:33 »
devlet güçlerinin eğitimli personeli hariç hiç kimse silah taşımamalı ve kullanmamalı :) sloganım bu arkadaşlar :)