Gönderen Konu: Fren pedalından gelen ses acil!!!(2007 geçiş kasası)  (Okunma sayısı 1365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Merhaba abilerim bi sorunumuz var Toyota'nın araçlarını geri çağırıp gaz pedalının altına yerleştirilmesi gereken parça takıldıktan sonra hiç bir değişiklik olmayışı ve şu sıralar farklı bir sorunla başbaşa kaldığım sesten bahsetmek istiyorum oda şu ki frene sert ya da yumuşak bastığında altından kart kart diye gelen garip bir ses ABS devreye girmeden önce fazla çıkıyor bu ses devreye girincede azcık azalıyor gibi oluyor ayrıca ışıklara yaklaşırken frene orta derecede bastığımda sanki disk yamulmuşta balata belli bir yere gelince duraksama yapıyor bi yerde boşluk var gibi oluyor tamam disk dönmüyorda misal olarak düşünürsek sizce sebebi ne olabilir,bu araç iyicene canımı sıkmaya başladı :(
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren pedalından gelen ses acil!!!(2007 geçiş kasası)
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2010, 13:21:15 »
Abs yi biraz erken açıyor corolla aslında iyi bir özellik bu ilk başlarda bende alışana kadar frenlerde tık tıık tık tık sesinden gıcık oluyordum. ardından frene basma şeklini öğrenince çok iyi bir fren sistemi olduğunu fark ettim. dediğiniz ses disklerde meydana gelen eğikliğin veya balataların sesi gibi düşündürüyor beni. fren mesefeniz iyiyse çok dert etmeyin ama;( fren bu ihmale gelmez servise danışın derim.)
bir de gaz pedali ile ilgili dediğiniz şeyi anlamadım. ne gibi değişikşik olması gerekirdi?
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2010, 13:57:34 »
  Ses tam ne şekilde ve tam olarak hangi noktadan geliyor? Disk yüzeyleri düzgün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2010, 14:31:08 »
Alper uzun yol yapıp hemen arkasından yada bir mola esnasına arbanı hiç yıkattınmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2010, 23:48:19 »
Yok yıkatmadım abi o olayı biliyorum kiralık aynı kasada arkadasım öyle bir hataya düşüp kaza yapmıştı sıcak diske soğuk su vurupta..ondan dolayı onu yapmadım bir aydır yıkanmıyor bile aracım,ses tam olarak söylenebilecek bi ses değil yani ona uygun tahmini birşey gelmiyor bir türlü aklıma değişik bir ses başlarda bu ses yoktu..Gaz pedal altına yerleştirilen parçanın kalkışlarda daha rahatlatıcı hoplama zıplama birden patiyle kalkma durumunun kalkıcağı söylendi fakat yine aynı sanki ayağını debriyajdan hızlı çekmişsin gibi hoplama yapıp patiye düşüyor..
Birde dediğim gibi az frenleme esnasında bir yerde tutukluk oluyormuş gibi duraksama yapıyor,boşluk varmış gibi belli bi noktaya gelmiş gibi duraklama oluyo sorun nedir sizce.. =(
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega