Gönderen Konu: çok acill toyota orjinal xenon farın biri kırmızı yanıyo  (Okunma sayısı 6894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
toyota corollamda bi sorun oldu bugün xenon farının biri kırmızı renkte yanıyo ne oldu anlamadım bi bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.farları serviste taktırdım orjinal ürünü

belki şaka gibi gelebilir fotoda ekledim

Uploaded with ImageShack.us

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: çok acill toyota orjinal xenon farın biri kırmızı yanıyo
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2010, 08:29:57 »
Bence çok basit bir sorun olarak temassızlık var gibi duruyor, herhangi bir elektrikçi durumu aydınlığa kavuşturabilir. Eğer gerçekten sorun temassızlık ile ilgili çıkarda ve bunu servis monte ettiyse o servise yorum yok diyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2010, 08:33:11 »
450 TL xenon'a para vericem rengarenk yanacak :D sen bir an önce taktırdığın yere götür aynı şey bir ara benimde başıma geldi sorun büyük değil hemen hallederler :)
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2010, 08:44:25 »
Herhangi bir elektirikci derken arkadaş orjinal diyor kimseye elletme götür servis halletsin görevleri.
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2010, 08:50:52 »
Herhangi bir elektirikci derken arkadaş orjinal diyor kimseye elletme götür servis halletsin görevleri.

+81 :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2010, 09:07:57 »

Herhalde yani servise götürecek, herhangi bir elektrikçiden kasıt yanlış anlaşıldı galiba cümle devrikmi bilmiyorum ama çok basit bir arıza anlamında, elektrikçiye göre senin evindeki herhangi bir ampulun arızasını nasıl ne kadar kolay anlayıp görebiliyorsan anlamında herhangi bir elektrikçi dedim Taşkın kardeş :) Yoksa hem serviste orjinal taktır, hem servis kazansın hem dışardaki mahalle elektrikçileri mi ? Yok öyle servisçilik. Hatta uzun yolda bu arızayı yaşamama garantisini de servisten alması lazım. Olay çok daha büyütülebilir, kişiden kişiye değişir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2010, 09:13:05 »
Herhalde yani servise götürecek, herhangi bir elektrikçiden kasıt yanlış anlaşıldı galiba cümle devrikmi bilmiyorum ama çok basit bir arıza anlamında, elektrikçiye göre senin evindeki herhangi bir ampulun arızasını nasıl ne kadar kolay anlayıp görebiliyorsan anlamında herhangi bir elektrikçi dedim Taşkın kardeş :) Yoksa hem serviste orjinal taktır, hem servis kazansın hem dışardaki mahalle elektrikçileri mi ? Yok öyle servisçilik. Hatta uzun yolda bu arızayı yaşamama garantisini de servisten alması lazım. Olay çok daha büyütülebilir, kişiden kişiye değişir :)
Olabilir ama ben aksi bir davranış olarak cevap yazma tahhütünde bulunmadım..Arkadaşta yanlış anlayabilir diye durumu düzelteyim dedim..Her ne olursa olsun eğer o kadar paralar verilip taktırılıyor ise elini bile sürsen senden biliyorlar değil mi ? en güzeli ellemiceksin al böle oldu diceksin o kadar.. :)
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 10, 2010, 09:24:41 »
Olabilir ama ben aksi bir davranış olarak cevap yazma tahhütünde bulunmadım..Arkadaşta yanlış anlayabilir diye durumu düzelteyim dedim..Her ne olursa olsun eğer o kadar paralar verilip taktırılıyor ise elini bile sürsen senden biliyorlar değil mi ? en güzeli ellemiceksin al böle oldu diceksin o kadar.. :)

Artık bilemem o kişinin içinde bulunduğu duruma, servisin olmadığı yerde bu olayın başına gelme olasılığını düşünürsek yanımızda 1 set yedek xenon mu taşıcaz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 10, 2010, 09:37:14 »
Artık bilemem o kişinin içinde bulunduğu duruma, servisin olmadığı yerde bu olayın başına gelme olasılığını düşünürsek yanımızda 1 set yedek xenon mu taşıcaz :D

Ampul yeterli :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 10, 2010, 09:46:30 »
Ampul yeterli :D :D

balans arıza yapmaz zaten tabi :) Bence ampulden çok balans taşımak daha faydalı olabilir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 10, 2010, 09:48:48 »
balans arıza yapmaz zaten tabi :) Bence ampulden çok balans taşımak daha faydalı olabilir ;)
Zannetmiyorum :D ama ben olsam çöpe atarım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2010, 09:50:03 »
ozaman orta yolu bulup 2 takım xenon alalım biri yedek olsun :D  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2010, 09:54:23 »
Zannetmiyorum :D ama ben olsam çöpe atarım :D

Gecenin 3 'ünde Eskişehir-Çanakkale arası herhangi ıssız biryerde karanlıkta xenon far ampüllerin önünü göstermemeye başlayıp arkadaşın rengarenk ampulü gibi olup, o saatte servise çok küfür edip, anlamayıp ama aslında basit bir temassızlıktan rezil olma tecrüben yoksa çöpe atmak kolay oluyor evet :D Halbuki bagajdan çıkarıp halogen'imi yola devam etmekte vardı, Allah'tan araba benim değildi hakkaten çöpe atardım işte o zaman önümü göstermeyen Opel vectrayı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2010, 09:56:20 »
ozaman orta yolu bulup 2 takım xenon alalım biri yedek olsun :D  :D

abartma bence 1 set yeter, balanslı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2010, 10:14:25 »
Gecenin 3 'ünde Eskişehir-Çanakkale arası herhangi ıssız biryerde karanlıkta xenon far ampüllerin önünü göstermemeye başlayıp arkadaşın rengarenk ampulü gibi olup, o saatte servise çok küfür edip, anlamayıp ama aslında basit bir temassızlıktan rezil olma tecrüben yoksa çöpe atmak kolay oluyor evet :D Halbuki bagajdan çıkarıp halogen'imi yola devam etmekte vardı, Allah'tan araba benim değildi hakkaten çöpe atardım işte o zaman önümü göstermeyen Opel vectrayı :D
Tecrübem genelde rezil olmakla değilde problemi halletmekle ilgili olduğu için evet olamadım :) Demin ampul yeterli dediğimde karşı çıkmıştınız şimdide halogenden bahsediyorsunuz nasıl olacak bilmiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2010, 10:24:36 »
Tecrübem genelde rezil olmakla değilde problemi halletmekle ilgili olduğu için evet olamadım :) Demin ampul yeterli dediğimde karşı çıkmıştınız şimdide halogenden bahsediyorsunuz nasıl olacak bilmiyorum :)

Halogende balansa gerek yok, tak çalıştır :)  Araçta heryer 12v :) Xenon için balans arızalıysa ampulü ne işe yarar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2010, 11:01:28 »
van kedisi sendromu :P
arabayı vandan mı aldınız üstadım gerçekten komik durmuş resmi görünce direk van kedisi aklıma geldi :)
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2010, 11:24:00 »
Halogende balansa gerek yok, tak çalıştır :)  Araçta heryer 12v :) Xenon için balans arızalıysa ampulü ne işe yarar :D
Ben orda xenon ampülü demedimki ampül yeter dedim? Siz benim dediğime geldiniz yine ama fark etmek uzun sürücek..Saygılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2010, 11:30:23 »
Metin bey balans ampulden daha çok arıza yapıyuor maalesef.Benimde 2 yıl içinde 2 defa xenonun balansını garantiden değiştiler.Arkadaşında xenon ecusu yada balansı arızalı gibi duruyor.Servise başvurdugunuzda  sorununuz kısa sürede çözerler.Ancak şuna dikkat edin benim araçta balansları serviste tamponun içine monte etmişlerdi..Sol davlumbazdaki  su kanallarından balansa su gelmesi sonucu 2 defa arıza yaptı..Beyfendi sizinde balansın su erişebilecek bir yerde ise servisten balansın  su almayacak şekilde montajını talep edin..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2010, 11:39:33 »
Ben orda xenon ampülü demedimki ampül yeter dedim? Siz benim dediğime geldiniz yine ama fark etmek uzun sürücek..Saygılar :)

Taşkın kardeş senin dediğine benim dediğime gelinecek bir durum yok, fark edilecek uzun bir süreçte de değiliz :) mesela sağ xenon olup sol halogen oluncada yakışmaz be kardeş :) Maksat önlem almak. Ampul bozuksa ampul yedeği zaten şart bilinçli insan için, balans bozuksa balans şart diyorum ben, zaten ampülün varmış senin :) xenon 'un yolculukta tekrar aktif olabilmesinden bahsediyorum. Kullanım farkı yönünden ve tamir sürecinide mantıklı değerlendirmenide ayrıca rica ederim. Kelime oyunuda oynamıyoruz ayrıca konuda, daha anlaşılır cümlelerle kendini ve anlatmak istediğini ifade etmelisin o zaman :)