0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla ben bundan önceki 3 arabamda da kullanıyordum. Hiç bir zararını görmedim, tam tersine bizim gibi çocuklu aileler ve büyük şehirde yaşayanlar için çok emniyetli..Acaba bu sistem Toyota'da da var mı? Belli bir hıza ulaşınca otomatik kilitlenme?
Özgür abi anormal bir durum olmadığında emniyetli Allah korusun bir kaza anında size dışardan yardım etmek isteyenler kapıları nasıl açacaklar.
Eski arabamda alarmda otomatik kapı kilidi vardı.Belli bir hızda kapılar kilitleniyordu ama tekrar kapıyı açmak zor olduğu için iptal ettirdim.Elle kapıları kilitliyordum.Yanlış hatırlamıyorsam kapıları açmak için durup motoru durduruyordum.Sonra anahtardaki alarm kumandasından kapıları açıyordum.Motor çalışırken veya anahtar kontakta iken kapı açılmıyordu.
Bünyamin bey bunlara gerek yok ....Camları kumanda ettiğiniz , kapı kolunda kapıları açma - kapama anahtarı vardır....
Evet o anahtar vardı ama alarmın kapattığı kapıları açma kapama anahtarı ile açamıyordum.Heralde alarm devre dışı kalmadıkça kapı açmaya izin vermiyordu.
arkadaşlar tamam tehlikeli otomatik kapama ama çocuk olduğunu söylüyo özgür bey çünkü kendimden biliyorum rahat durmuyolar bizim zilli nerden öğrendiyse eli hep kapı kolundaydı her seferinde kitlemesem allah göstermesin kapı açacak düşecek! bende merak ediyorum varmı böyle bi özellik acaba
Herkese günaydın,bu konuyu bende merak etmişimdir. araç hızlandığı anda sanki kapılar kilitleniyor gibi bir ses duyuyorum. kapılar otomatik kilitlenmişmidir diye araç seyir halindeyken camı açıp elimi dışarı çıkarıp kapı kilitlimi diye kontrol ettiğimde kapının açıldığını gördüm. makyajlı kasalarda kullanmasak bile bu sistem varmıdır . aktif edilirmi.? Toyota kullanımı çok hoş keyif verici ve sağlam otomobil. ancak bu ve benzeri eksikleri çok var. camların tek dokunuşla kapanmaması sıkışmayı önleyici sistem olmayışı. bence 2011 model bir araç için standart olmalı bunlar. Eski arabam 99 carisma idi yıllar önce bu ve benzeri özellikleri standart olarak sunmuşlar.