Gönderen Konu: 2011 Corolla otomatik kapı kilidi  (Okunma sayısı 15558 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2011 Corolla otomatik kapı kilidi
« : Aralık 09, 2010, 19:21:03 »
Merhaba,
Bu gün yeni bir Corolla aldım. Comfort Extra, d-4d mmt. Araç hareket ettiğinde otomatik kapı kilidi fonksiyonu bu araçlar da var mı? Nasıl aktif edebilirim?

Teşekkürler.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla otomatik kapı kilidi
« : Aralık 09, 2010, 19:21:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla otomatik kapı kilidi
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2010, 19:28:16 »
Otomatik değilde el ile ayarlanabiliyor otomatik olması biraz sakıncalı diye düşünüyorum..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2010, 19:35:28 »
Valla ben bundan önceki 3 arabamda da kullanıyordum. Hiç bir zararını görmedim, tam tersine bizim gibi çocuklu aileler ve büyük şehirde yaşayanlar için çok emniyetli..

Acaba bu sistem Toyota'da da var mı? Belli bir hıza ulaşınca otomatik kilitlenme?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2010, 19:42:34 »
Valla ben bundan önceki 3 arabamda da kullanıyordum. Hiç bir zararını görmedim, tam tersine bizim gibi çocuklu aileler ve büyük şehirde yaşayanlar için çok emniyetli..

Acaba bu sistem Toyota'da da var mı? Belli bir hıza ulaşınca otomatik kilitlenme?
Özgür abi anormal bir durum olmadığında emniyetli Allah korusun bir kaza anında size dışardan yardım etmek isteyenler kapıları nasıl açacaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2010, 19:52:20 »
Otomatik kilit fonksyonu kullandığınız modelin comfort / comfort extra / elegant ya da yoksa taktıracağınız alarm sistemiyle ilgili...
Benim aldığım sıfır araçta yoktu... Serviste 2 tip alarm var dendi bana. pahalı olanda otomatik kiltleneme alarm özelliği var dendi ve ben bunu tercih ettim...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2010, 19:53:17 »
Özgür abi anormal bir durum olmadığında emniyetli Allah korusun bir kaza anında size dışardan yardım etmek isteyenler kapıları nasıl açacaklar.

evet dediğinize katılıyorum..
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2010, 19:59:11 »

Aynı şeyi elinizlede yapabilirsiniz.. Bir kaza anında size ulaşılması güç olacaktır.
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2010, 20:06:56 »
Bu sistemlerde kaza anında otomatik tüm kilitleri açıyor. Hatta otomatik kilitlenme sistemi olmasa da yeni araçların hemen hemen hepsinde kapı kilitleri kaza anında otomatik açılıyor.

2006 Megan 2 vardı, onda öyleydi.
2000 Passat'ım da öyleydi
2005 Mondeo'm vardı en son, onda da bu sistem vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2010, 20:10:49 »
Allah korusun ama bazen otomobillerde hava yastıkları açılmıyor, bu durumlarda kapı kiliti açılacak garantisi yoktur bence.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2010, 23:39:42 »
Eski arabamda alarmda otomatik kapı kilidi vardı.Belli bir hızda kapılar kilitleniyordu ama tekrar kapıyı açmak  zor olduğu için  iptal ettirdim.Elle kapıları kilitliyordum.Yanlış hatırlamıyorsam kapıları açmak için durup motoru durduruyordum.Sonra anahtardaki alarm kumandasından kapıları açıyordum.Motor çalışırken veya anahtar kontakta iken kapı açılmıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 10, 2010, 00:02:55 »
Eski arabamda alarmda otomatik kapı kilidi vardı.Belli bir hızda kapılar kilitleniyordu ama tekrar kapıyı açmak  zor olduğu için  iptal ettirdim.Elle kapıları kilitliyordum.Yanlış hatırlamıyorsam kapıları açmak için durup motoru durduruyordum.Sonra anahtardaki alarm kumandasından kapıları açıyordum.Motor çalışırken veya anahtar kontakta iken kapı açılmıyordu.

Bünyamin bey bunlara gerek yok ....
Camları kumanda ettiğiniz , kapı kolunda kapıları açma - kapama anahtarı vardır....
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2010, 00:08:07 »
Bünyamin bey bunlara gerek yok ....
Camları kumanda ettiğiniz , kapı kolunda kapıları açma - kapama anahtarı vardır....

Evet o anahtar vardı ama alarmın kapattığı kapıları açma kapama anahtarı ile açamıyordum.Heralde alarm devre dışı kalmadıkça kapı açmaya izin vermiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2010, 00:19:16 »
Evet o anahtar vardı ama alarmın kapattığı kapıları açma kapama anahtarı ile açamıyordum.Heralde alarm devre dışı kalmadıkça kapı açmaya izin vermiyordu.

Ben yeni aldım aracı , anahtarı çıkartmadan yada anahtardan değil bu bahsettiğim anahtardan açıp kapatıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2010, 01:15:34 »
arkadaşlar tamam tehlikeli otomatik kapama ama çocuk olduğunu söylüyo özgür bey çünkü kendimden biliyorum rahat durmuyolar bizim zilli nerden öğrendiyse eli hep kapı kolundaydı her seferinde kitlemesem allah göstermesin kapı açacak düşecek! bende merak ediyorum varmı böyle bi özellik acaba
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2010, 01:53:13 »
araç hareket ettiğinde kendiliğinden kapılar kapanmaz fakat sonradan yapılabiliyor bence yaptırmayı pek tavsiye etmem nedeni ise en basit aracı çalıştırdınız evde birşey unuttunuz veya herhangi birşey için araçtan indiniz kapılar kitlenirse ne yapacaksınız eyvahh ki ne eyvahh bence kendiniz kapatmanız daha mantıklı saygılar
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2010, 08:02:41 »
arkadaşlar tamam tehlikeli otomatik kapama ama çocuk olduğunu söylüyo özgür bey çünkü kendimden biliyorum rahat durmuyolar bizim zilli nerden öğrendiyse eli hep kapı kolundaydı her seferinde kitlemesem allah göstermesin kapı açacak düşecek! bende merak ediyorum varmı böyle bi özellik acaba
Serkan abi arka kapılarda çocuk kilidi var açtın mı kapı içerden açılmaz sadece dışardan açılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2010, 10:48:37 »
Herkese günaydın,

bu konuyu bende merak etmişimdir. araç hızlandığı anda sanki kapılar kilitleniyor gibi bir ses duyuyorum. kapılar otomatik kilitlenmişmidir diye araç seyir halindeyken camı açıp elimi dışarı çıkarıp kapı kilitlimi diye kontrol ettiğimde kapının açıldığını gördüm. makyajlı kasalarda kullanmasak bile bu sistem varmıdır . aktif edilirmi.?
Toyota kullanımı çok hoş keyif verici ve sağlam otomobil. ancak bu ve benzeri eksikleri çok var. camların tek dokunuşla kapanmaması sıkışmayı önleyici sistem olmayışı. bence 2011 model bir araç için standart olmalı bunlar. Eski arabam 99 carisma idi yıllar önce bu ve benzeri özellikleri standart olarak sunmuşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2010, 12:07:57 »
Herkese günaydın,

bu konuyu bende merak etmişimdir. araç hızlandığı anda sanki kapılar kilitleniyor gibi bir ses duyuyorum. kapılar otomatik kilitlenmişmidir diye araç seyir halindeyken camı açıp elimi dışarı çıkarıp kapı kilitlimi diye kontrol ettiğimde kapının açıldığını gördüm. makyajlı kasalarda kullanmasak bile bu sistem varmıdır . aktif edilirmi.?
Toyota kullanımı çok hoş keyif verici ve sağlam otomobil. ancak bu ve benzeri eksikleri çok var. camların tek dokunuşla kapanmaması sıkışmayı önleyici sistem olmayışı. bence 2011 model bir araç için standart olmalı bunlar. Eski arabam 99 carisma idi yıllar önce bu ve benzeri özellikleri standart olarak sunmuşlar.

Vay be Yalçın abi benim 2009 corolladan önceki arabamda 2001 carismaydı manyak bir arabaydı 1.8 gdı otomatik eleganttı benimki inan bazen 2011 model araba o arabayı aratıyor zaten benzin fiyatları yüksek olmasaydı 2001 carismayıda değiştirmeyi hiç düşünmezdim tek kelimeyle mükemmel bir arabaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2010, 12:18:50 »
Serkan bey her ihtimale karşı çocuk kilidi özelliğini kullansanız daha sağlıklı olur bence içerden açılmaz kapılar açık olsa bile
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2010, 12:39:32 »

Bende de 99 carizmadan sonra 2001 maviş :) carismam vardı lpg li. 1.6 avance. çok beğenerek ve severek kullandım. arabada nerdeyse yok yok. mitsubishi neden o kasayı yenilemedi anlam veremedim. 2 gün önce yolda giderken önüme volvo S60 yeni kasa düştü. bir süre aracı takip ettim göz ucuyla inceledim. ( yeni kasa ilk defa gördüm.) araç çizgileri, hatları çok güzel göze hoş geliyor ama dikkatimi çekti 2001 carizma kasasıyla inanılmaz bir benzerlik vardı. sanki karizmanın yenilenmiş makyajlanmış hali gibiydi. :)