Gönderen Konu: 8 aylık yariste ses problemi  (Okunma sayısı 4935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: 8 aylık yariste ses problemi
« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2010, 18:44:45 »
Karar sizindir ama "keşke önce getirmiş olsaydınız" imkanını servise vermeyin derim. Problem çok önemli olmasa bile yetkili birine göstermek faydalıdır. Malum istanbulda aracın yolda kalması problem ayrıca unutmamanız gereken bu araç hem ailenizi hemde sizi taşımakta.
Honda Jazz / 2012

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2010, 18:44:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #21 : Aralık 16, 2010, 19:10:40 »
Hocam sizde mi arabayı kısa mesafeerde kullanıyorsunuz?
yok kısa değil gidiş gelik 50 km günlük. ayda 1000 km civarı yapıyorum gerçi bu fiaytlarla binemiyorum o ayrı iett sağolsun
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 17, 2010, 11:31:56 »
Ömer hocam servise götürdükten sonraki izleniminizleri sonuçu paylaşırmısınız şükür benim arabada şu an bişey yok sizde yakıtı shellden alıyorsanız demekki o sıvı çözdü bizim işi olmadı aldıgınız istasyonuda bi değiştirin. Bende yaklaşık 1 aydır 50 km yapıyorum ama daha önceleri hep araba 5 dakka çallışıp duruyordu nerdeyse...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Şubat 10, 2011, 11:21:56 »
Ömer hocam servise götürdükten sonraki izleniminizleri sonuçu paylaşırmısınız şükür benim arabada şu an bişey yok sizde yakıtı shellden alıyorsanız demekki o sıvı çözdü bizim işi olmadı aldıgınız istasyonuda bi değiştirin. Bende yaklaşık 1 aydır 50 km yapıyorum ama daha önceleri hep araba 5 dakka çallışıp duruyordu nerdeyse...
alper hocam arabayı 10.000 bakımına götürdüm. bujilerin yağlanması ile ilgili bir durum dediler. araba ısınınca(motor suyu) geçiyor. formen  heryerine baktı.birde dikkatimi çekti. arabayı e modunda sürersem o ses olmuyro. sadece m de oluyor. bilginiz olsun. bence üzerine düşmenize gerek yok. bujiler yağlanınca (belli bir km gidince, ısınınca )sorun çözülüyor.
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 10, 2011, 15:42:57 »
buji yağlanıyorsa motor sorunlu demektir, hiç uğraşma sat gitsin, alınacak ne arabalar var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Şubat 10, 2011, 17:28:06 »
buji yağlanıyorsa motor sorunlu demektir, hiç uğraşma sat gitsin, alınacak ne arabalar var
yanlış anlattım herhalde. bujiler kuruyormuş. belli bir km gidince bujiler yağlanınca ses kesiliyor. aracım 1 yıllık 10.000 km de
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 11, 2011, 02:52:47 »
buji yağlanıyor ise, zaten aracınız yağ yakıyor demektir. e aracınız daha 2010 model sanırım. yağ yakıyor iseniz gidin garantiden yeni motor alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #27 : Şubat 11, 2011, 04:24:30 »
valla araç alacak olsam şuan için al birini vur ötekine tüm markalar aynı yani hepsinde illaki bi sorun çıkıyor yazık bu millete yaa :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 11, 2011, 12:09:38 »
alper bey öncelikle geçmiş olsun:)))sakınan göze çöp batar misali olmuş sizinki...
ben belli periyotlarda mutlaka benzin istasyonu mu aynı marka olsa bile değiştiririm.bende de yaris olduğunu hatırlarsınız zaten.hiç bölyle bir problemle karşılaşmadım.fakat bir gün ilk çalıştırdığımda değişik bir tıkırdama gelmişti.sonra kapağı açıp baktık amcam ile triger kayışından gelen bir ses,biraz su döküp devam et geçer dedi.ses kendi kendine geçti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Şubat 12, 2011, 00:03:40 »
triger kayışına su dökülmesi ne derece doğru oda tartışlır yani .
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 12, 2011, 09:06:51 »
alper bey öncelikle geçmiş olsun:)))sakınan göze çöp batar misali olmuş sizinki...
ben belli periyotlarda mutlaka benzin istasyonu mu aynı marka olsa bile değiştiririm.bende de yaris olduğunu hatırlarsınız zaten.hiç bölyle bir problemle karşılaşmadım.fakat bir gün ilk çalıştırdığımda değişik bir tıkırdama gelmişti.sonra kapağı açıp baktık amcam ile triger kayışından gelen bir ses,biraz su döküp devam et geçer dedi.ses kendi kendine geçti.

Evren Hocam, alternatör kayışını kastediyor olmalısın.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 12, 2011, 10:52:55 »
Arkadaşlar söyleyeceklerimi kesinlikle yanlış anlamayın ama sıfır araba alacam.Bujisi kuruyacak yok sonradan yaglayacak tak tuk ses yapacak.abi madem ses dinleyecen problem çözemkle ugraşan ne diye sıfır araba alıyorsun ki git ikinci el bir araba al bin sorun çıktıgın da en azında ikinci el araba dersin.Büyük konuşmayım ama benim aracımda bu  tip bir sorun olsun vede gördügüm kadarıyla bu sorun kronik bir sorun gibi görünüyor.mahkemeye verir arabayı ya sıfırı ile degişimini yada iadesini isterdim.daha önce bu yönde dava kazanan insanları görmüştüm.Tüketici hakkı 1 liralık parça içinde aynıdır milyarlık araba içinde aynıdır insanlar sorunlu
çıkan elektronik malzemelerini bilgisayarlarını degişim  için mahkemelere veriyorlar ugraşıyorlar ama arabaları için aynı şeyi
yapmıyorlar .sonuç olarak bu aracın servise giriş çıkış zamanları ve sebepleri belli sorun çözülmüyorsa degişim olması gerekli  degiştirilmiyor ise mahkemeye verme yolu açılır kanıt olarak ta servise giriş kayıtları örnek gösterilir .Neyse daha fazla canınızı sıkmayım ama gerçek bu
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Şubat 12, 2011, 19:26:25 »
yücel kardeşim benim arabada otomatik cam düğmesi ışıklandırması var 2011 de yok bu nasıl iş ya valla benim 2011 arabam yok almamda zaten ama nasıl iş bu anlamadım gitti yani bizim arabalar bence daha kaliteli daha sağlam :) bu arada senin arabaya klimayı ne zaman takıcaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Şubat 12, 2011, 20:20:39 »
siz elma ile armutu karıştırıyorsunuz arkadaşlar.

corolla ile yaris bir değil. 1997 ile 2010 da bir değil.

birkaç kişi sorun yaşamış diye hemen efsane kasa corolla, 2010 yarislerden iyi de demeyin. biri elma, öteki armut.

yanlış anlamayın ama, efsane corolla'ya piyasa kazandırmak için yarise taş atmanız insanları yanlış etkiler. insanların rıskı ile oynamayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 12, 2011, 20:40:48 »
kaya bey ben corolladan bahsediyorum zaten ama orda corolla diye belirtmem lazımdı doğru.Kalite olarak kıyaslama yapacak olursak eski kasalar daha sağlam daha kaliteli bu açıkça ortada artı ben burda ne kendi aracıma piyasa kazandırmaya çalışırım ne başkasının aracına doğru neyse ben onu söylerim siz bunu rısk ile oynamak taş atmak olarak algılıyorsanızda oda sizin sorununuz beni bağlamaz ben doğru neyse onu söylerim siz şurda benim kullandığım aracı yerin dibine batırın oda umrumda olmaz yorumdur derim görüş düşüncedir derim geçerim.Artı biz burda yaris çok kötü araba aman kimse almasında demedik bu anormal hassasiyet neden çıktı anlamadım doğrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Şubat 12, 2011, 20:56:32 »
Tek sitemim size değil Mustafa bey. Kusura bakmayın sivri çıkmışım biraz.

Beni yanlış anlamazsanız sevinirim. Buradan okununca yaris ile corolla karşılaştırılmış gibi gözüküyor.

Yücel bey'in tavrından rahatsız oldum. Bir araçta bir sorun çıkmış diye hemen yerden yere vurmuş aracı.
"madem ses dinleyecen problem çözemkle ugraşan ne diye sıfır araba alıyorsun ki git ikinci el bir araba al bin sorun çıktıgın da en azında ikinci el araba dersin."

Bu mantığı uygun bulmuyorum. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Hele hele bir kişi bir sorun yaşadı diye, araç yerden yere vurulmaz.

Faydalı bilgiye hiçbir zaman diyeceğim yok ama biri gelir sıfır araç alacaktır, bu konuyu okur, Yücel bey'in yazdıklarından "bu araba dandikmiş" izlenimini çıkartır.

Birkaç sene öncesine kadar internette bilgi var deniliyordu, şimdi yanlış bilgilerle dolu çöplük olarak anılıyor internet. Şimdi Yücel bey demiş ki, "ben bunları yaşayacağıma ikinci el araç alırım" ama okunduğu zaman çıkıyor ki, yarislerin çoğu böyle, hatta sıfır arabaların. sıfır araba almak aptallık.

Unutmayın ki, herkes de sizler kadar bilgili değil. Sizin kastettiğiniz anlamı çıkartamayabilir.