Gönderen Konu: 8 aylık yariste ses problemi  (Okunma sayısı 4934 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
8 aylık yariste ses problemi
« : Aralık 09, 2010, 09:47:02 »
Merhaba arkadaşlar nisan ayında aldıgım yarisim yaklaşık 2,5 aydır sabahları motordan tak tak diye ses geliyor motor ısınınca geciyor depraja basında bu tak tak sesi serileşiyor ve gazdan ayagımı çekince de bu ses azalarak devam ediyor. Motor ısınınca herşey normale dönüyor.Servise bu hafta götürdüm sürekli kısa mesafelerde gittiğim için bujilerin yada silindirlerin yağlandığını söylediler buji temizleyici yada silindir temizleyicide olabilir diye bi sıvıyı  uzun yola çıkarken  çeyrek depoya döküp yüksek devirde arabamı kullanmamı önerdiler bu sorunla karşılaşan var mı, gerçekten arabayı kısa mesefelerde kullanıyorum ama artık hergün 50 km yapmak zorundayım. Tavsiyesi olanları bekliyorum...Yakıt tasarrufu için arabayı çok yüksek devirde kullanmıyordum bu da etkili olabilir mi sizce?

Toyota Club Türkiye

8 aylık yariste ses problemi
« : Aralık 09, 2010, 09:47:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 8 aylık yariste ses problemi
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2010, 12:45:49 »
Sesimi duyan var mı:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2010, 12:54:54 »
abi bence saçmalık anladıgım kadarıyla sıfır araba ne buji yaglaması dalga mı geçiyorlar öyle şey olurmu ister kısa mesafe kulla nırım ister uzun mesafe araçları alırken kullanma klavusunda 100 km altında yol giderseniz bujiler yaglar motor arıza yapar mı yazıyor .Bence başka bir servise götürün aracı motorda ciddi sorun olabilir anlattıgınız şey hiç normal degil
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2010, 13:09:04 »
Merhaba arkadaşlar nisan ayında aldıgım yarisim yaklaşık 2,5 aydır sabahları motordan tak tak diye ses geliyor motor ısınınca geciyor depraja basında bu tak tak sesi serileşiyor ve gazdan ayagımı çekince de bu ses azalarak devam ediyor. Motor ısınınca herşey normale dönüyor.Servise bu hafta götürdüm sürekli kısa mesafelerde gittiğim için bujilerin yada silindirlerin yağlandığını söylediler buji temizleyici yada silindir temizleyicide olabilir diye bi sıvıyı  uzun yola çıkarken  çeyrek depoya döküp yüksek devirde arabamı kullanmamı önerdiler bu sorunla karşılaşan var mı, gerçekten arabayı kısa mesefelerde kullanıyorum ama artık hergün 50 km yapmak zorundayım. Tavsiyesi olanları bekliyorum...Yakıt tasarrufu için arabayı çok yüksek devirde kullanmıyordum bu da etkili olabilir mi sizce?

Alper bey ne buji ve silindir yağlaması...
Ben depo göstergesi ile ilgili sorun yaşadım. Servis çok acayip, komedi türünden öneriler ile beni başından savdı. Ancak ısrar edince değiştirip, sorunumu çözdü..
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2010, 13:12:00 »
bence farklı bir servise gösterin, eğer o da aynısını diyorsa illaki sesi duyunca bu problem şudur diyebilecek yeterlilikte bir usta vardır, onada göstermenizi tavsiye ederim.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2010, 13:32:06 »
abi bence saçmalık anladıgım kadarıyla sıfır araba ne buji yaglaması dalga mı geçiyorlar öyle şey olurmu ister kısa mesafe kulla nırım ister uzun mesafe araçları alırken kullanma klavusunda 100 km altında yol giderseniz bujiler yaglar motor arıza yapar mı yazıyor .Bence başka bir servise götürün aracı motorda ciddi sorun olabilir anlattıgınız şey hiç normal degil

bence farklı bir servise gösterin, eğer o da aynısını diyorsa illaki sesi duyunca bu problem şudur diyebilecek yeterlilikte bir usta vardır, onada göstermenizi tavsiye ederim.

Yücel ve Güven arkadaşımın tavsiyelerine uymanız uygun olur bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2010, 10:40:01 »
Arkadaşlar hafta sonu verdikleri sıvıyı kullandım toyota injector cleaner diye bir sıvı yarım litre bile değildir dedikleri gibi otobanda bastım ve ses artık gitti. Benden sıvı için 27 küsür milyon para istediler bende araçın kullanma kılavuzunda kısa mesafeler için kullanılmaz diye bir şey yazmıyor dedim sonra para almadılır. Bide arkadaşlar yakıtı hep bi şirketten alıyordum hediyelerine aldanıp adını vermiyim değiştirince bile ses sıvıyı kullanmadan önce bile yok oldu sanırım. ben petrol istasyonundanda şüpheleniyorum daha önce ordan almamam konusunda uyarılmıştım fakat unutmuşum neyse şimdilik herşey güzel sheele geçtim araç daha serileşti sanırım :)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2010, 10:45:48 »
geçmiş olsun Alper AK 1. ihtimalin gereğini yaparken ikinci ihtimal ortaya çıkmış . siz bu ikinci ihtimal üzerindede durarak gereğini yapın bence....

kazasız belasız inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2010, 10:47:32 »
aracın problemının gıttıgıne sevındım,, yanlız..... ! bu servislerin hepsi son zamanda böyle cıvıtmaya başladılar, bu gerçekten devamlı servise gidenler için yapılan saygısızlıktır.. ne demek yaa kısa mesafede gıdınce yapar falan filan.. olurmu boyle saçmalık, he birde 27 lira para istiyolar o sıvıya ama alper bey biraz diş gösterince almıyolar parayı.. yani tabiri caizse " biz bu adamı yolduk yolduk.. ne yolarsak kardır hesabı.. " çok yazık çooooookkk....
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2010, 10:53:42 »
Neyse motorda bişey yok ya çok şükür servise herzaman diş göstermekte fayda var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2010, 11:06:07 »
Aynen arkadaşarlar otmobil servisleri müşterilerini potansiyel yolunacak kaz olarak görüyorlar .Allah bunların eline düşürmesin toyota sıda aynı ford servis de aynı hepsi aynı.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2010, 11:08:34 »
hepsi aynı hepsi.. zaman menfaat zamanı herkes cebini düşünüyo... ;)
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2010, 00:35:05 »
Alper Bey,
 sorununuzu ben de yaşıyorum. 2010 corolla dizel comfort aracımda garip sesler var sabahları. Bununla ilgili Ankara'da serviste program yüklemesi yapıldı. Beyinden sinyal gitmediği söylendi. Ki bu çözüm işe yaramıştı. iki,üç hafta sonuda yine aynısını yapmaya başladı. Şimdilerde bazen yapıyor. Açıkcası kafam karışık. Sizin sorununuz tamamen son buldu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 15, 2010, 11:15:53 »
evet levent bey ama dizellerde ses normal diye biliyorum tabi motor ısınana kadar ama tabi sesin seviyeside önemli gecen cuma uyguladım havalar daha da soğudu ona rağmen maşşallah bişey yok isterseniz servise bunu sorun fakat benimki benzinli veyada yakıt aldıgınız istasyonu değiştirin....kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2010, 12:51:01 »
Alper bey, tam olarak aynı olmasa da benzer sıkıntıları bende 2010 model 1.33 Yarisim ile yaşıyorum.

Servis ile görüşmelerim devam etmekte.

Şunu aklınızdan çıkartmayın. Yeni bir arabada bu tarz sorunlar kabul edilebilecek şeyler değildir. Bastırın ve gereğinin yapılmasını isteyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 15, 2010, 13:48:19 »
Kaya bey şu an için sorunu hallettiler, benim içinde önemli olan buydu. Servisten talep edeceğim başka bişey olamaz sanırım. Ücretde ödömedim ama talepde etmemeleri gerekliydi ben itiraz etmeden bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #16 : Aralık 15, 2010, 23:26:41 »
alper bey aynısını ben de yaşıyorum bana da yağlamadan olur falan dediler zamanım olmadığı için götüremedim çok sinir bozucu bir ses . sabahları oluyor. sanki pervane birşeye çarpıyormuş gibi bir ses oluyor. siz hangi servise götürmiştünüz. bir dearacım şu an 9000  km de 10.000 bakımına götürünce mi baktırayım yoksa hemen mi götüreyim?
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #17 : Aralık 15, 2010, 23:29:30 »
Arkadaşlar hafta sonu verdikleri sıvıyı kullandım toyota injector cleaner diye bir sıvı yarım litre bile değildir dedikleri gibi otobanda bastım ve ses artık gitti. Benden sıvı için 27 küsür milyon para istediler bende araçın kullanma kılavuzunda kısa mesafeler için kullanılmaz diye bir şey yazmıyor dedim sonra para almadılır. Bide arkadaşlar yakıtı hep bi şirketten alıyordum hediyelerine aldanıp adını vermiyim değiştirince bile ses sıvıyı kullanmadan önce bile yok oldu sanırım. ben petrol istasyonundanda şüpheleniyorum daha önce ordan almamam konusunda uyarılmıştım fakat unutmuşum neyse şimdilik herşey güzel sheele geçtim araç daha serileşti sanırım :)))))
bir de ben benzini sürekli shell den alıyorum bence bu benzinle alakalı değil.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 16, 2010, 15:10:22 »
Hocam sizde mi arabayı kısa mesafeerde kullanıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 16, 2010, 15:12:47 »
Ömer bey 1000km bişey farketmez gitmişken 10000 bakımınıda yaparlar zaten ben izmirde borovaliye götürdüm ben o sesle sanırım 1 aydan fazla bindim :)