0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar nisan ayında aldıgım yarisim yaklaşık 2,5 aydır sabahları motordan tak tak diye ses geliyor motor ısınınca geciyor depraja basında bu tak tak sesi serileşiyor ve gazdan ayagımı çekince de bu ses azalarak devam ediyor. Motor ısınınca herşey normale dönüyor.Servise bu hafta götürdüm sürekli kısa mesafelerde gittiğim için bujilerin yada silindirlerin yağlandığını söylediler buji temizleyici yada silindir temizleyicide olabilir diye bi sıvıyı uzun yola çıkarken çeyrek depoya döküp yüksek devirde arabamı kullanmamı önerdiler bu sorunla karşılaşan var mı, gerçekten arabayı kısa mesefelerde kullanıyorum ama artık hergün 50 km yapmak zorundayım. Tavsiyesi olanları bekliyorum...Yakıt tasarrufu için arabayı çok yüksek devirde kullanmıyordum bu da etkili olabilir mi sizce?
abi bence saçmalık anladıgım kadarıyla sıfır araba ne buji yaglaması dalga mı geçiyorlar öyle şey olurmu ister kısa mesafe kulla nırım ister uzun mesafe araçları alırken kullanma klavusunda 100 km altında yol giderseniz bujiler yaglar motor arıza yapar mı yazıyor .Bence başka bir servise götürün aracı motorda ciddi sorun olabilir anlattıgınız şey hiç normal degil
bence farklı bir servise gösterin, eğer o da aynısını diyorsa illaki sesi duyunca bu problem şudur diyebilecek yeterlilikte bir usta vardır, onada göstermenizi tavsiye ederim.
Arkadaşlar hafta sonu verdikleri sıvıyı kullandım toyota injector cleaner diye bir sıvı yarım litre bile değildir dedikleri gibi otobanda bastım ve ses artık gitti. Benden sıvı için 27 küsür milyon para istediler bende araçın kullanma kılavuzunda kısa mesafeler için kullanılmaz diye bir şey yazmıyor dedim sonra para almadılır. Bide arkadaşlar yakıtı hep bi şirketten alıyordum hediyelerine aldanıp adını vermiyim değiştirince bile ses sıvıyı kullanmadan önce bile yok oldu sanırım. ben petrol istasyonundanda şüpheleniyorum daha önce ordan almamam konusunda uyarılmıştım fakat unutmuşum neyse şimdilik herşey güzel sheele geçtim araç daha serileşti sanırım ))))