Gönderen Konu: Ae 101 Taban Koruması  (Okunma sayısı 7216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Ae 101 Taban Koruması
« : Kasım 07, 2007, 20:40:37 »
arkadaslar merhaba aracların altı biliyorsunuzki sürekli nem yagıs ve ıslanan yerlerdir bu yerleri korumak icin neler önerirsiniz

aracın altını kıtadıktan sonra zift uygulamayı düsünüyorum sizce ziftin araca bir zararı olurmu ve arka dablumbazada uygulamayı düsünüyorum
taktir edersinizki arac eski su an hic bir korozyona yani pasa cürüge raslamadım eee bunuda korumak bize düser diyorum yanlız arka dablımbazda hafif paslar var orayıda kazıyıp üstüne zift sürecegim

hadi bakalım artılarını eksilerini ve nasıl uygulanacagını bilen arkadaslar bizlerle paylasırsalar cok sevinecegiz

Toyota Club Türkiye

Ae 101 Taban Koruması
« : Kasım 07, 2007, 20:40:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae 101 Taban Koruması
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2008, 20:29:57 »
erdem bey  bende bir  AE101  sahibiyim  1993 model  aynı şeyi  bende  düşünüyorum  araştırma  halindeyim.  google  den   AE101 undercoating   diye  girdim   adamlar  filipinlerde  bizim  arabalara  bu  işi  yapıyorlar  foto  çekmişler  ama  ben  uygulanan  boya mı  yoksa  plastik  karışımlı  başka  bir  şeymi  anlıyamadım.birşey  öğrenirsem  haberdar  ederim

http://www.pbase.com/chieffy/undercoat_project_93_toyota_corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2008, 23:27:33 »
Selam arkadaşlar,
yıllar önce arabaların altı sanayideki ziftçiler tarafından, zift tabancasıyla ziftlenirdi.zift sıcakta yumuşayıp akar soğukta da çatlardı.Çatlakların arasına su girince daha çok çürütürdü.Sonra MEGES denilen bir madde çıktı.Krem renginde, hafif akışkan, çabuk katılaşan ve plastik gibi sertleşen koruma maddesi.Kaportaların çamurluk bağlantı yerlerine ve su alabilecek yerlere bu maddeyi kullanıyorlar.Ancak biraz pahalı olduğu için bazı kaporta ve boyacılar önceleri pek kullanma yoluna gitmezlerdi.Şu anda zannedersem araba fabrikaları da bu maddeyi kullanıyor.Arabanın altı için kullanacağınız en iyi koruma maddesinin ''meges'' olduğunu söyleyebilirim.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2008, 00:05:00 »
Kemal beyin bahsettiği meges kaporta koruyucu macunu bende görmüştüm araçları fabrikada boyamadan önce kaportaya açılan deliklerin etrafına uyguluyorlar ve böylece çamurluk sinyallerinin kaportaya  bağlantısı v.s olsun bu gibi yerlerde çürüme olmasını engelliyor.

Bir de arkadaşlar AE101 lerin ön çamurluklarının içerisinde plastik davlumbaz var. Arkalarda yok. Arka çamurluklara piyasadan davlumbaz bulunabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2008, 16:15:44 »
evet  arkadaşlar  taban  koruması  hakkında  bilgi  edindim  sizinle  paylaşayım.  Antalyada  oto boya  garajı  olan  bir  yakınımın  yanında  idim  bu  işin  maliyeti   120  - 150 ytl  imiş  . kullandıkları  ürünü  gördüm  1 litrelik  teneke  kutulardan  3-4 adet  gidermiş.  markası  DAYSON  üzerinde  anti -gravel  yazıyor. çok  yoğun  olduklarından   sonraya  sarkıttım yada  yaşadıgım  yer  olan  gölcükte   güvendiğim  bir  ustaya  yaptıracagım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2008, 17:09:41 »
  bu  işin  maliyeti   120  - 150 ytl  imiş  .

Maliyeti çok ucuz.Meges maddesi değildir.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2008, 15:37:00 »
yok meges değil kemal bey,  teneke kutunun  kapağındaki  bulaşmış boyayı  inceledim  lastikli bir  karışım gibi  , çekince  uzuyor   1993 yılında  arabamı  yeni  aldığımda  altını  az  sürtmüştüm  servise bakım için gittiğimde  aklıma  geldi  söyledim  adamların  sürdüğü  aynı  malzemeye  benziyordu.  fiyat  banada  uygun  geldi  acaba  tanıdık  diyemi  öyle  söylediler  bilmiyorum. neyse  ben  boya  malzemesinin markasını  ,kutusunu gördüm  izmit sanaii sinde   PPG marka  amerikan boyaları  satan  bir  boyacı  var  oradan malzeme fiyatını soracağım  sizinlede paylaşırım.  yalnız  tek  sıkıntı  boyayı  uygulayacak  olan  yerde  lift  olması  benim  boyacıda  lift  yok  bakalım  kriko ile  arabayı  takoza  alırız demişti  ama  öylede  kaptırma  iş olur  ben  kabul etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2008, 18:02:31 »
 Arkadaşlar  uygulama  yapılacak malzemenin fiyatını  sordum, daha önce söylediğim gibi  1 litre lik kutularda  DAYSON   Anti-Gravel   Made  in europe.   8 ytl \ adet.   4 kutu gidermiş.