Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 10:05:54
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»
Konu:
Ae 101 Taban Koruması
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Ae 101 Taban Koruması (Okunma sayısı 7216 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: B+
Kilometre: 99270
Model Yılı: '97
1 kere teşekkür edildi
Ae 101 Taban Koruması
«
:
Kasım 07, 2007, 20:40:37 »
arkadaslar merhaba aracların altı biliyorsunuzki sürekli nem yagıs ve ıslanan yerlerdir bu yerleri korumak icin neler önerirsiniz
aracın altını kıtadıktan sonra zift uygulamayı düsünüyorum sizce ziftin araca bir zararı olurmu ve arka dablumbazada uygulamayı düsünüyorum
taktir edersinizki arac eski su an hic bir korozyona yani pasa cürüge raslamadım eee bunuda korumak bize düser diyorum yanlız arka dablımbazda hafif paslar var orayıda kazıyıp üstüne zift sürecegim
hadi bakalım artılarını eksilerini ve nasıl uygulanacagını bilen arkadaslar bizlerle paylasırsalar cok sevinecegiz
Toyota Club Türkiye
Ae 101 Taban Koruması
«
:
Kasım 07, 2007, 20:40:37 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 500
Model Yılı: '24
3 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae 101 Taban Koruması
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 02, 2008, 20:29:57 »
erdem bey bende bir AE101 sahibiyim 1993 model aynı şeyi bende düşünüyorum araştırma halindeyim. google den AE101 undercoating diye girdim adamlar filipinlerde bizim arabalara bu işi yapıyorlar foto çekmişler ama ben uygulanan boya mı yoksa plastik karışımlı başka bir şeymi anlıyamadım.birşey öğrenirsem haberdar ederim
http://www.pbase.com/chieffy/undercoat_project_93_toyota_corolla
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 02, 2008, 23:27:33 »
Selam arkadaşlar,
yıllar önce arabaların altı sanayideki ziftçiler tarafından, zift tabancasıyla ziftlenirdi.zift sıcakta yumuşayıp akar soğukta da çatlardı.Çatlakların arasına su girince daha çok çürütürdü.Sonra MEGES denilen bir madde çıktı.Krem renginde, hafif akışkan, çabuk katılaşan ve plastik gibi sertleşen koruma maddesi.Kaportaların çamurluk bağlantı yerlerine ve su alabilecek yerlere bu maddeyi kullanıyorlar.Ancak biraz pahalı olduğu için bazı kaporta ve boyacılar önceleri pek kullanma yoluna gitmezlerdi.Şu anda zannedersem araba fabrikaları da bu maddeyi kullanıyor.Arabanın altı için kullanacağınız en iyi koruma maddesinin ''meges'' olduğunu söyleyebilirim.
98 Corolla 1.6 GLI Special
Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
66 kere teşekkür etti
254 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 03, 2008, 00:05:00 »
Kemal beyin bahsettiği meges kaporta koruyucu macunu bende görmüştüm araçları fabrikada boyamadan önce kaportaya açılan deliklerin etrafına uyguluyorlar ve böylece çamurluk sinyallerinin kaportaya bağlantısı v.s olsun bu gibi yerlerde çürüme olmasını engelliyor.
Bir de arkadaşlar AE101 lerin ön çamurluklarının içerisinde plastik davlumbaz var. Arkalarda yok. Arka çamurluklara piyasadan davlumbaz bulunabilir mi?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 03, 2008, 16:15:44 »
evet arkadaşlar taban koruması hakkında bilgi edindim sizinle paylaşayım. Antalyada oto boya garajı olan bir yakınımın yanında idim bu işin maliyeti 120 - 150 ytl imiş . kullandıkları ürünü gördüm 1 litrelik teneke kutulardan 3-4 adet gidermiş. markası DAYSON üzerinde anti -gravel yazıyor. çok yoğun olduklarından sonraya sarkıttım yada yaşadıgım yer olan gölcükte güvendiğim bir ustaya yaptıracagım.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 03, 2008, 17:09:41 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ağustos 03, 2008, 16:15:44
bu işin maliyeti 120 - 150 ytl imiş .
Maliyeti çok ucuz.Meges maddesi değildir.
98 Corolla 1.6 GLI Special
Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 05, 2008, 15:37:00 »
yok meges değil kemal bey, teneke kutunun kapağındaki bulaşmış boyayı inceledim lastikli bir karışım gibi , çekince uzuyor 1993 yılında arabamı yeni aldığımda altını az sürtmüştüm servise bakım için gittiğimde aklıma geldi söyledim adamların sürdüğü aynı malzemeye benziyordu. fiyat banada uygun geldi acaba tanıdık diyemi öyle söylediler bilmiyorum. neyse ben boya malzemesinin markasını ,kutusunu gördüm izmit sanaii sinde PPG marka amerikan boyaları satan bir boyacı var oradan malzeme fiyatını soracağım sizinlede paylaşırım. yalnız tek sıkıntı boyayı uygulayacak olan yerde lift olması benim boyacıda lift yok bakalım kriko ile arabayı takoza alırız demişti ama öylede kaptırma iş olur ben kabul etmem.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 12, 2008, 18:02:31 »
Arkadaşlar uygulama yapılacak malzemenin fiyatını sordum, daha önce söylediğim gibi 1 litre lik kutularda DAYSON Anti-Gravel Made in europe. 8 ytl \ adet. 4 kutu gidermiş.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»