Gönderen Konu: Ae101 Gli Kullanıcıları  (Okunma sayısı 3063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Ae101 Gli Kullanıcıları
« : Kasım 07, 2007, 19:02:54 »
Arkadaşlar; aracıma arkaya oturan ve cam açmak isteyen onlarca kişi cam açma düğmesi el altına gelmediği için tutturamayıp, bana "yaa selim şu camı biraz açabilirmisin" şeklinde dilekte bulunuyorlardı. seyir esnasında böyle durumlardan rahatsız olduğum için (bahaneye bak !!!   ) arka cam düğmelerine led uygulaması yaptım. açma yönüne mavi ledler kapama yönüne de kırmızı led koymak için 3 tane delik açtım ama, kırmızı led çok çingene işi olduğu için çıkardım. iki mavi led daha hoş oldu. bu arada ledler delikten dışarı bakmıyor delikler de arkadan beyaz bantla örtülü ve üzerinde 1 damla peligom yapıştırıcı var. yani altta fotoda gördüğünüz gibi mavi ışık hüzmesi değil, gece kimsenin gözünü almayan iki adet loş mavi nokta halindeler. böylece düğme nerde rahatça görüyoruz. ışık kontağı açınca yani cama elektrik gelince yanıyor. şöför panelinden çocuk kilidini açarsanız, ışıklar da sönüyor. tavan lambası, torpido ve bagaj da yaptım ama, hiç biri bu kadar işlevsel ve kullanışlı olmadı sanıyorum. aile büyüklerimiz bile "evet bu güzel olmuş" dediklerine göre...  neyse paylaşayım sizinle fotoları... bu arada o mavi ışıklar fotoda anlaşılmıyor ama düğmenin çerçevesinde dikdörtgen  bir aydınlatma da yapıyor. yani tüm köşelerini görebiliyorsunuz. Buyrun;

99 / T22 / 2.0 / SOL

Toyota Club Türkiye

Ae101 Gli Kullanıcıları
« : Kasım 07, 2007, 19:02:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2007, 19:18:00 »
Eline sağlık Selim Fotoğraf makinası almadınmı sen hala  Çok güzel bi uygulama gerçekten güzel akıl etmişsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2007, 19:44:26 »
Alıntı yapılan: Ziya Bingöl
Eline sağlık Selim Fotoğraf makinası almadınmı sen hala  Çok güzel bi uygulama gerçekten güzel akıl etmişsin.
[/quote]

Askere gidicem ya foto makinası falan yok. ama kameraya alıp koyabilirim istiyosan  foto mak. yok kamera var. kamera da sesli fotoğraf çekiyo saçma bi özellik olarak  teşekkür ederim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2007, 19:56:40 »
Selim abi benım arabanın arkaları otomatık yapabılır mıyım bı fıkrın var mı? senınde mı camlar yarıya kadar ınıyor.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2007, 20:26:44 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
Selim abi benım arabanın arkaları otomatık yapabılır mıyım bı fıkrın var mı? senınde mı camlar yarıya kadar ınıyor.
[/quote]

yaparsın yapmasına ama cok masraflı olur heralde

arkadasların bu konuyla bir bilgisi varsa paylasırsanız cok sevinecegiz cünkü bende düsünüyorum söle 4 cam otomatik güzel olurdu be  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2007, 21:23:45 »
Benım 2 cam otomatık zaten bıldıgım kadarıyla tesısat vs de var uzerınde tek motor ve kol lazım herhal degıl mı ?
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2007, 21:44:13 »
Ya Selim, led takmadığın yer kaldı mı?

hakkaten güzel fikir ama.

Ancak düğmenin etrafına delik açmasaydın da olurdu gibi geliyo bana, o gördüğüm 3 deliğin içindekiler led değil mi?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2007, 11:45:12 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Ya Selim, led takmadığın yer kaldı mı?

hakkaten güzel fikir ama.

Ancak düğmenin etrafına delik açmasaydın da olurdu gibi geliyo bana, o gördüğüm 3 deliğin içindekiler led değil mi?
[/quote]

led takmadığım yer hala var yaa !!! şimdi onlar kafamı kurcalıyor. bu arada o üç delikten şu anda ışık bağlı olan yan yana görünenen iki delik. yani açma yönü. kapama yönünde de kırmızı vardı ama söktüm onu. şu anda boş duruyo. maviden sıkılınca ileride açık yeşil ve koyu yeşil olarak değiştirebilirim.  delik açtıktan sonra, ışığın düğmenin çevresinde yayıldığını farkettim. plan hatası diyelim. ama böyle de çok hoş oldu.

[quote=Coşkun Demiratlı]
[/quote]

bizim camlar yarıya kadar değil Coşkun. tam olarak açtığında, 4cm falan yukarıda kalıyo. o da hiç bir şey değil. ama otomatik cam takılır. manuel camda çocuk kilidi olmadığı için yarıya göre ayarlamış olabilrler. bu arada kapıda tesisat yok. sanırım çekilmesi gerekiyor. 2 adet otomatik cam motoru, 1 adet tutacağı. aslına bakarsan malzeme para tutmaz. ha bi de şöför panelindeki panoyu değiştireceksin. montajını tesisat hazır olursa ben bile yaparım. her şey motoru tutan 4 vida. ama dediğim gibi. tesisat... onu bi araştır.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2007, 13:04:02 »
Ya sitede okumuştum.Tesisat hazır diye biliyorum.galiba deşmem gerekecek bi yerleri
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2007, 13:16:02 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
Ya sitede okumuştum.Tesisat hazır diye biliyorum.galiba deşmem gerekecek bi yerleri
[/quote]

benim araçta sonradan takılmış ama bi sorun yok

tek sorunu motorları biraz sesli çalışıyor (tabi yan sanayi olduğı için)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2007, 19:26:12 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
benim araçta sonradan takılmış ama bi sorun yok

tek sorunu motorları biraz sesli çalışıyor (tabi yan sanayi olduğı için)
[/quote]

orijinalinin de çok sessiz olduğunu iddia edemiycem  bazen ben de "bu ne yaa" şeklinde bir düşünceye sahip oluyorum içimden. sanki zorlanıyormuş gibi ses geliyor.

bu arada Coşkun, arka kapıyı bi sök bakalım içinde soket hazır mı. 5 pinli soketi. veya kablo falan göndermişler mi. inşallah vardır. çok kolay olur o zaman montaj. ben yok diye biliyorum.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ae101 Gli Kullanıcıları
« Yanıtla #11 : Kasım 25, 2007, 12:10:39 »
Ae111 2000 model terra da yok.
Toyotasa öyle bi güzellik yapar mı hiç...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM