0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arka tekere çubuk bağlama fikri 2 tekerlekte de çekiş olmayacak şekilde mümkün olabilir, aksi takdirde tur farkından ötürü az olan dönüş çapı daha da azalacak veya kırım olacaktır muhtemelen,3 tekerlekli bisikletlerden gördüğüm kadarıyla arkadaki lastiklerden yalnızca 1'i çekiş için aktif durumda diğeri zincirden gelen gücü almıyor üstüne.Kimya konusunda ise hız belki artırılabilir ancak verim artırılması sanıldığı kadar kolay değildir, Isıtıcı tel konusu ise bambaşka bir risk, basınç azaldığında devreye kademeli olarak devreye giren bir sistem ile belki mümkün olabilir, ama fazla karmaşık olur sanırım bu da.
aslında çok önemli bir proje, gelecekte hybrit veya elektrikli arabalarda demode olacaklar.. ayrıca ekonomi yapmak için neler yapılmalı bunların ipuçlarınıda veriyor bu proje. başarılar diliyorum
oğuzhan önden çekiş motor kullansanız daha iyi değil mi yarış için? yani virajlarda dezavantaj olur belki ama savrulma ve hızlanma problemi yaşamazsınız
Tel rezıstans yerıne fısek tıp rezıstans tavsıye ederım. Dırek tankın ıcıne rezıstans monte edılmıs olacagından verım konusunda sorun olmaz. Fısek tıp rezıstans ortalama 1-1,5 kw gucunde temını konusunda ıstersen ayrıca bılgı verebılırım. Yarın unutmazsam resmını eklerım.
oğuzhan mevcut araç önden çekiş değil mi ?
önden çekiş önde tek arkada iki olunca niye difransiyel gerekiyor abi onu anlamadım? öndeki sistemde aynı şekilde arkaya taksanız? ama önde tek tekerlekle dönüşler çok riskli olur vazgeçtim
Abi benimde aklıma direk go-kartlar geldi.. Onlarda arkadan itiş, ama diferansiyel var mı yok mu bilmiyorum.. Birgün bizim piste gidip bir sorayım
zincirli bir sistemi vardı onların, bisikletteki gibi bir sistem sanırım yani tek lastiğe güç veriyor, diğeri dönüyor işte..ama o zincir iki lastiğe de güç veriyorsa bilmiyorum
Sadık ustayla konuştum, diferansiyel olmazsa kayar araba dedi.. Belki de go-kart araçlarının kayma sebebi o
çok mantıklı kaymasın diye ne yapılır ki ya boyutları hesaplayıp ona göre bi şahin vs difransiyelini tornacıda boytutlara özel kısatsak? gerçi çok ağır olur ama olur yine de
onu da düşündük sadık ustayla Ama yine çok ağır olur.. Tek çare, tornacı da diferansiyel yaptırmak, o da çok çok tuzlu kaçar..