Gönderen Konu: ses yalıtımı  (Okunma sayısı 1643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
ses yalıtımı
« : Aralık 07, 2010, 23:48:36 »
yeni aldığım dizel aurisim e12 kasa dizel corollamdan daha fazla içeriye motor sesi alıyor. Ziebart motor sesi için yalıtım yapamayacaklarını söyledi. Arkadaşlar yalıtım yaptıranlardan tavsiye ve nasıl yaptırdıkları hakkında yardım istiyorum.

Toyota Club Türkiye

ses yalıtımı
« : Aralık 07, 2010, 23:48:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: ses yalıtımı
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2010, 08:02:18 »
Mehmet Bey, motor sesi konusunda yapabileceğiniz fazla bir şey olduğunu sanmıyorum. Bence boşuna para harcayıp hiç kendinizi yormayın. Davlumbazlara ve motor kısmı hariç aracın altına zift sürdürerek veya kapı içlerine veya döşemenin altına dynamat benzeri yalıtım malzemesi koyarak belki bir nebze ses yalıtımı sağlayabilirsiniz ama yine de çok verimli olacağını sanmıyorum.

Bu arada sizi Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz lütfen?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2010, 21:43:09 »
aslında tanışma bölümünde yazmıştım kendimi evet bu işle uğraşan herkes sizin söylediklerinize benzer şeyler söyledi çok teşekkür ediyorum hakkı bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2011, 23:11:37 »
yeni aldığım dizel aurisim e12 kasa dizel corollamdan daha fazla içeriye motor sesi alıyor. Ziebart motor sesi için yalıtım yapamayacaklarını söyledi. Arkadaşlar yalıtım yaptıranlardan tavsiye ve nasıl yaptırdıkları hakkında yardım istiyorum.

Ziebartta motora ses yalıtımı yapılmıyor. Ama zaten kimse de tavsiye etmez. Çünkü fiziki olarak çok dolu olduğu için ve yoğun elektronik sistemler içerdiği için ses yalıtımı uygulaması gerekiyor.