Gönderen Konu: 2011 Corolla Kredi'li  (Okunma sayısı 3567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2011 Corolla Kredi'li
« : Aralık 07, 2010, 22:54:33 »
Arkadaşlar 2011 model 1,6 comfort extra siparişi verdik beyaz 38 bin liraya anlaştık fakat benim bir kaç isteğim daha oldu ''xenon far, park sensörü, boya koruma, koltuk koruma'' gibi bunların hepsine 500 tl dedi yani 38,500 toplam değer 2,500 lirası peşin olacak 36,000 tl kredi çekicez ve toplamda 45,000 küsüre bize gelmiş olcak araç yaptığımız akıl işimi sonradan pişman oldum ama oldu artık ne dersiniz ?
Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla Kredi'li
« : Aralık 07, 2010, 22:54:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2011 Corolla Kredi'li
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2010, 22:57:28 »
Arkadaşlar 2011 model 1,6 comfort extra siparişi verdik beyaz 38 bin liraya anlaştık fakat benim bir kaç isteğim daha oldu ''xenon far, park sensörü, boya koruma, koltuk koruma'' gibi bunların hepsine 500 tl dedi yani 38,500 toplam değer 2,500 lirası peşin olacak 36,000 tl kredi çekicez ve toplamda 45,000 küsüre bize gelmiş olcak araç yaptığımız akıl işimi sonradan pişman oldum ama oldu artık ne dersiniz ?
Teşekkürler.

Birde cam filmi var 38,500 tl nin içinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2010, 23:02:40 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin Cengiz Bey. Aracın bedeli 38 kredi ile 45'e gelmiş bence bunları düşünmeyin. Aracınızın direksiyoruna geçin ve keyfini sürün. :)
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2010, 23:04:55 »
Hayırlı olsun... :) Allah kaza bela vermesin... :) Bence alacağınız arabanın fiyatının en yarısını nakit verebilseniz. Epey bir rahat olurdunuz. Olsun.... :) Hayırlı olsun... Bir şey soracam: " Yüzde kaç faizli, kaç ay vade?"
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2010, 23:07:41 »
Hayırlı olsun... :) Allah kaza bela vermesin... :) Bence alacağınız arabanın fiyatının en yarısını nakit verebilseniz. Epey bir rahat olurdunuz. Olsun.... :) Hayırlı olsun... Bir şey soracam: " Yüzde kaç faizli, kaç ay vade?"
Teşekkür ederim.
Toyota'da kampanya var 0,79 faizli masrafsız kredi biz 48 ay yaptık ama inanın şimdi keşke olmasaydı diyorum gerçi daha kredinin çıkıp çıkmayacağı meçhul yinede kötü oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2010, 23:17:49 »
Cengiz bey aracınızı iyi günlerde kazasız belasız kullanın.Kişiden kişiye göre değişebilir sorunuzun cevabı.Ancak şahsen ben o kadar kredi yi araç için çekmezdim.Ev için olabilir ancak araba zaten masraf kaskoyu vergisi yakıtı.falan filan..
2,elded zaten fiyat kıracak birde üstüne üstlük yıllarca ödeyeceginiz taksit arabanın vergisi faiz derken bayagı bir yoracak..
Eğer araç ihtiyacınız okadar acil değilse bence biraz biriktirip öyle almak yada  kademe kademe ilerelemek.Bİrden 40 bin tl lik arabaya okadar faiz verip 2 elde okadar fiyatı düşecek kaskoya bir sürü para vereceksin.Onun yerine 2 el 12-13 bin tl ye temiz bir araba alıp devam ederim.
yani kısacası yaklasık olarak hesaplarsak 700 liradan siz bu arabaya 4 yılda 2,800 vergisini ödeyeceksiniz.En aşagı 3-4 bin lira vergisi olacak  7-8 bin lirada  faiz diyorsunuz siz bu arabayı allah göstermesin satsanız  bile ozamanda en iyi ihtimalle 5-6 bin lira düşük satsanız  yaklasık olarak 17-18 bin lira ekstradan masraf yapacaksınız.Buda bir araba parası zaten..Bazı arkadaşlar araba ya biniyorsan masraf edeceksin diyebilirler haklıdırlar ancak sıfır arabaya okadar borca girmenin çokda anlamı yok..
2-3 bin lira vade farkı olsa olabilir başka bir ihtiyacınız yoksa.
Şahsen ben  bukadar faizli işe kalkışmazdım..
Tekrar hayırlı olsun yanlış anlamyınız lütfen kendi şahsi düşüncemdir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2010, 23:21:46 »
Cengiz bey aracınızı iyi günlerde kazasız belasız kullanın.Kişiden kişiye göre değişebilir sorunuzun cevabı.Ancak şahsen ben o kadar kredi yi araç için çekmezdim.Ev için olabilir ancak araba zaten masraf kaskoyu vergisi yakıtı.falan filan..
2,elded zaten fiyat kıracak birde üstüne üstlük yıllarca ödeyeceginiz taksit arabanın vergisi faiz derken bayagı bir yoracak..
Eğer araç ihtiyacınız okadar acil değilse bence biraz biriktirip öyle almak yada  kademe kademe ilerelemek.Bİrden 40 bin tl lik arabaya okadar faiz verip 2 elde okadar fiyatı düşecek kaskoya bir sürü para vereceksin.Onun yerine 2 el 12-13 bin tl ye temiz bir araba alıp devam ederim.

Haklısın tuncay abi ama babam ben alcam dedi artık bana söz düşmez :)
1998 corolla sw vardı 2 yıl önce 9 bin liraya sattık babamda 18 yaşında bu yana hiç 2 yıl arabasız kalmamış gitti aldı işte yapacak bişey yok sıkıcaz dişimizi biraz.
Hayırlı olur inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2010, 06:11:32 »
Borç yiğidin kamçısıdır..Güle güle kullanın..İnşallah taksitlerde zorlanmazsınız..Gerisi kolay.
İYİLER BİR GÜN MUTLAKA KAZANIR..YETER Kİ SABRETMESİNİ BİL ..=))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2010, 08:09:13 »
2. elin derdi ile uğraşmaktansa sıfırın borcu ile uğraşın daha iyidir.
ödeme gücünüz varsa bence en iyisini yapmışsınız. ve aldığınız fiyat da çok iyi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2010, 19:50:37 »
2. elin derdi ile uğraşmaktansa sıfırın borcu ile uğraşın daha iyidir.
ödeme gücünüz varsa bence en iyisini yapmışsınız. ve aldığınız fiyat da çok iyi..
Hayırlı olsun bende 27500 çekip aldım 34 bin tl olarak 48 ayda ödeyeceğim.Geriye bakıp moral bozmaya değmez. Keyfiini sürmeye bak. Millet Kia Rio gibi arabaya veriyo o paraları...
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2010, 21:49:34 »
Bence moral bozmaya değmez. Bende corolla 1.4 D Comfort extra aldım kredi ile. Sonuçta sıfır arabaya biniyorsunuz. Keyfini sürün. Bu devirde para biriktirmek zor. Sonuçta güzel arabaya binceksiniz. 2. el alıp uğraşmaktansa kafanız rahat olsun. Toyata kredi olanaklarında çok iyi.
corolla 1.4 D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2010, 23:04:05 »
Bazı arkadaslar iyi yorum yapiyor ama bazilari da oylesine konusuyor
2000 Tl pesinle 45000 Tl ye araba alinir mi alinmaz tabii ki
Zaten akli basinda olan kimse almaz
Alirsa da ilk defa araba alacak olan, heves icin alacak olan yada hava atmak icin alir
Uzun uzun anlatayim
En basta bu kampanyalar sizi aldatmak icin var, parasi olan zaten pesin alir, pazarlikta eder daha uygun fiyata alir
Bu kampanyalar parasi olmayan orta sinif vatandasi laf yerindeyse kerizlemek icindir.
En alt donanim arabayi ufak miktar pesinle size uzun vadede faizde alarak  yuksek fiyata satarlar.
Ornek yukardaki araba, en alt donanim sayilir, 38000 den 45000 e cikmis
Simdi bunun kasko su en az 1000 TL ve borc bitene kadar zorunlu
Borc bitene kadar vergi zorunlu yıllık 800 Tl gibi
Artı bakim masraflari,
Arabanin 2.el deger kaybi
Ruhsatta rehinli, ipotekli olmasi
Borcu kapatmadan satamama vb.
Kisacasi parasi olmayana araba satmanin bir yolu bu krediler
Acikcasi kredi cekilecekse bile arabanin degerinin 1/3 u kadar cekilmeli ve 1 yildan uzun vadeli olmamali
Araba zaten bizim ulkemizde cok luks, benzin fiyatlari vergiler ortada
Birde kredili araba almak gercekten akil kari degil
Cok uygun fiyatlara 2.el araba almak en karlisi,
2.el derdi deniyor ama unutmayin bu sans isi sifirinda derdi olabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2010, 23:39:48 »
Faiz oranları makul olabilir ancak uzun vadeli düşük peşinatlı araç alımlarında nerdeyse bir araba parası kadar zarar ediliyor.
Bazı arkadaşlarımız 2 elin derdi çekilirmi diyor haklı yönleri var ama her 2 elde de başları agrıyacak diye birşey yok..
Ben 2005 yılında doktor arkadaşımdan şuan kullandıgım 2004 corolla sol hB yi 25 bin kmdeki aracı 24 bin liraya aldım.Arkadaş 2004 ocakta aracı  32,500 tl ye almış.Düşünün aradaki farkı.Ara. suan 72, bin km de ve rutin bakımları  dışında Bir masraf çıkarmadı.
Sıfır araç alınmaz demiyorum ancak peşinatınız yükske olacak aradaki kullanacagınız kredide en fazla 12-18 ay arasında olmalı diye şahsi fikrimi söylüyorum..
sıfır corolla 1,33 fiyatı 34,500 lira aracı 60 ay 500 tl taksitle almaya kalktıgınız da aracın fiyatı 44 bin liraya ulasıyor.5 yıl sonra o aracın ederi ne olacak.Zamanımızda araç artık yatırım aracı değil zaruri bir ihtiyaç oldu nerdeyse..Eskidenmiş 5 liraya araba alıp 10 liraya satmak..
Yanlış anlaşılmak istemem kredili araç alıpta kullanan arkadaşlarım araçlarını iyi günlerde kazası belasız kullansın..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 08, 2010, 23:59:40 »
aracınız hayırlı olsun kazasız sürüşler ödenir o sürede biter bindiğiniz ve aracınız yanınızda kalır biraz pahalı bi heyecan olarak gördüm .
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2010, 08:42:14 »
ekonomik ve iktisadi yaklaşırsanız 2. el de araba almanız mantıksız. heryere otobüs veya taksi ile gidin. inanın bütün ömrünüz boyunca arabadan daha ucuza gelir..

neden bu tercih edilmeyip araba alıyor insanlar?
komfor ve zevk almadıkları için.

peki insanlar sıfır araç neden alırlar? cevap gene aynı keyif ve zevk için...

insan sıfır arac aldığında arabasını okadar benimser ki sanki ailenin bir ferdi gibi düşünür. 5-6 sene satmayı bile düşünmez düşünsede yapamaz..

2. el aldığında peki öyle midir?
2. el arabaya üvey evlat gibi bakarsınız. aldıktan 1 sene geçmeden satmaya düşünrsünüz. satmakta zorlanırsınız. dert olur.

arabanızı 1-2 yıllığına tanımadığınız birine verir misiniz?
verin alsın kullansın. araba geri geldikten sonra içiniz rahat olur mu? o arabaya ne gözle bakarsınız?

sıfır - 2. el tercih meselesidir. kredi çekipte ödeyemeyecek durumda olanlara. çok zorlanacak olanlara diyeceğim bişey yok. tabikki almasınlar. ancak maaşı belli geliri belli ailelerin diğer zorunlu giderlerden kesmemek koşuluyla, ekonomisini ayarlayarak kredi çekip sıfır almalarına da birşey demeye hakkınız yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2010, 20:05:35 »
Ahmet bey  kredi çekip sıfır araç alan insanlara birşey dediğimiz yok.Ayrıca bende aracımı alırken kredi çetim.Siz sıfır 2 elden herzaman karlı demişsiniz.Sahibinden coma bakın 4-5 bin lira eksigine 2010 daha 10 bin km olmamış bir sürü araç var.Mesajımda belirttiğim gibi bende aracımı 1 yasında 25 bin km aldım.2005 ten bu yanada bakımlarını yaptım ekstradan bir masrafım olmadı.Sizin aldıgınız sıfır aracında bakımları aynı.Yani diyeceğim o ki her 2 el başınıza iş açmaz.Sıfır alıpta çok öçeken insanda var birazda şans işi.
Sıfır alınan aracın 2 elde değer kaybı daha fazla oluyor birde uzun süre çekilen kredi faizide eklenince fark artıyor bunu anlatmaya çalısıyorum.yoksa sıfır alanda 2.el alanda aracını kazasız belasız iyi günlerde kullansın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2010, 20:58:25 »
kazasız belasız inşallah...hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2010, 22:44:31 »
Aldıgımda dah genctı ama 11 yıldır ıkıncı el olarak aldıgım ae101 ıme bınıyorum.
Benım ıcın hıc uvey evlat gıbı olmadı ve butun samımıyetımle soyluyorum ımkanım el vermesıne ragmen vaz gecemıyorum.
Oldukı bır bosluga dustum degıstırecek olsam aracımı, bulundugum senenın modelı 10000-25000 km arası tam donanımlı modelı secerım. Cunku ben araba ustunden para kazanan bırısı degılım. Sadece konfor ve zevk ıcın bınıyorum ve bu ıkı sıkkı 97 GLI aracım bana verıyor. Bılhassa keyfı...
Kredıyıde asla kullanmam ıcım yanar faıze odedıgım paraya.
Vesaıre hallerle arac sahıbı olan arkadaslarıma kazasız belasız surusler ve borcsuz gunler dılerım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #18 : Aralık 12, 2010, 21:32:24 »
Teşekkürler.
aracınız hayırlı ugurlu olsun.allah kaza bela vermesin.bence pişman almanıza hiç gerek yok .sizin bahsettiğiniz araca bana 38.700 tl demişlerdi içinde sadece cam filmi ve park sensoru vardı.o yuzden her halikarde siz kazançlısınız.tabi benımle sizi dusundugumuzde...arabayı anlastıgım yer bayram ustu arabayı yetiştiremediginda ustune 4000 tl fark verdirip corolla 1.6 elegent almak zorunda kaldım...
EDğr__

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Aralık 25, 2010, 22:19:25 »
Merhaba arkadaşlar.İsmim Tekin Öztürk Silifkede yaşıyorum.48 yaşında emekliyim.Bende oldum olası borçtan krediden hiç hazzetmedim.Benim arabamda 96 xei sw ac bana fazlasıyla yetiyor.2010 dacia mcv 6500 km.de arabamı satıp bu arabamı aldım. Bana göre 35000 değerinde bir araba beğenirsin eğer cepte 30 varsa hadi 5 daha çekeyimde alayım dersin.Fakat cepte 5 varsa 30 borca girilmez.Ama giren arkadaşlarımızında kendi takdiridir.Saygı duyarım.
1996 Corolla SW XEİ  A/C