0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu nasıl bir iştir şimdi kalite söz konusu olan araçta mühendislik sıfır oluyor o zaman koskoca ön panel sökülecek sorun öyle giderilecek hemde debriyaj ile alakalı bir sorun iken Sorento ilk çıktığında duymuştum farın sökülmesi için koskoca tamponun sökelmesi durumuna benzemiş ki ben kia ve toyota arasında mühendislik kalitesi vs. şeyler bakımından fark olmasını isterdim (Tampon sökülme mevzusu ne kadar doğrudur bilemem ama öyle dumuştum yakınımda sorento su olan bir kişiden)
Ramazan bey,Bir araçtan ses geliyo diye niye hemen mühendisliğe laf atıyosunuz? Sırf laf etmek için mi buraya geldiniz yoksa güzel şeyleri de ara ara paylaşacak mısınız?Ayrıca sırf Sorento'da değil. Neredeyse tüm araçlarda far sökülmesi için tamponun sökülmesi gerekiyor.
Şimdi ben güzelce buraya kendi şahsi fikrimi gereksiz kelimeler kullanmadan yazayım siz gelin beni haksız yere aferdersiniz ama hakaret edercesine laf atmak vs. kelimelerle suçlayın oluyor mu? Şimdi bir düşünün isterseniz burası herkese açık bir ortam ve saygı çerçevesinde fikirleimi paylaşma ihtiyacı duydum bu paylaştım ki sizin bu tavırlarınız karşısında şaşkınlık içerisindeyim böyle şeylere luzüm yok bence ben buradan bu forumda sanki fazlalıkmış gibi bir yorum çıkartıyorum kendi adıma buda hiç hoş değil ...
Bu nasıl bir iştir şimdi kalite söz konusu olan araçta mühendislik sıfır oluyor o zaman koskoca ön panel sökülecek sorun öyle giderilecek hemde debriyaj ile alakalı bir sorun iken
Bir araçtan ses geliyo diye niye hemen mühendisliğe laf atıyosunuz?
Size fazlalık diyen yok. Sanırım genel olarak fazla hassas birisiniz. Sadece bir üyenin bir aracından gelen ses yüzünden demişsiniz. lafımı da hassaslık yaparak kendinizi burada fazlalık gibi görüp böyle bir anlam çıkarıyosunuz.
insanlardan saygı bekleyenler,önce kendileri saygılı olacaklar.ancak o zaman saygı görebilirler.
2006 model corolla hb d4d sahibiyim ve aracımın debriyajından gıcırtı şeklinde ses gelmekte. Forumda arattığımda birçok konu ile karşılaştım ve hepsini okudum. Birkaç kez serviste yağlama yapıldı. Fakat bu iğrenç ses zamanla tekrar ortaya çıkıyor. Bugün yine servise gittim ve debriyaj üst merkezinin sökülmesi gerektiği söylendi. Buraya kadar herşey güzel de debriyaj üst merkezini sökmek için de torpidonun komple sökülmesi gerektiği bunun da başka seslere yolaçabileceği söylendi. Benim merak ettiğim debriyaj gibi her zaman sorun çıkarabilecek bir parçanın sökülmesi için torpidonun sökülmesini gerektirecek bir tasarım nasıl oluyor da yapılabiliyor. Yada servis beni mi kandırdımı? Debriyaj üst merkezi değiştirilen birçok arkadaşımın forumda olduğunu okuduklarımdan biliyorum. Sizin araçlarda da torpido komple söküldümü? Söküldü ise torpido ses yaptımı?Ayrıca servis elemanı ; Bu sesin toyotaların (corollala-yaris vb..) birçoğunda olduğunu, debriyaj üst merkezi değişse bile 1-2 ay sonra tekrar bu sesin meydana gelebileceğini söyledi. Yani kronik ve garantisi olmayan çözüm yolları ile başbaşayım. Torpidoyu söktürmeye değermi arkadaşlar?Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.........
debriyaja her bastığınızda gelen bir gıcırtı sesi