Gönderen Konu: debriyaj üst merkezi-torpidonun sökülmesi  (Okunma sayısı 7693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
debriyaj üst merkezi-torpidonun sökülmesi
« : Aralık 07, 2010, 12:44:08 »
2006 model corolla hb d4d sahibiyim ve aracımın debriyajından gıcırtı şeklinde ses gelmekte. Forumda arattığımda birçok konu ile karşılaştım ve hepsini okudum. Birkaç kez serviste yağlama yapıldı. Fakat bu iğrenç ses zamanla tekrar ortaya  çıkıyor. Bugün yine servise gittim ve debriyaj üst merkezinin sökülmesi gerektiği söylendi. Buraya kadar herşey güzel de debriyaj üst merkezini sökmek için de torpidonun komple sökülmesi gerektiği bunun da başka seslere yolaçabileceği söylendi. Benim merak ettiğim debriyaj gibi her zaman sorun çıkarabilecek bir parçanın sökülmesi için torpidonun sökülmesini gerektirecek bir tasarım nasıl oluyor da yapılabiliyor. Yada servis beni mi kandırdımı? Debriyaj üst merkezi değiştirilen birçok arkadaşımın forumda olduğunu okuduklarımdan biliyorum. Sizin araçlarda da torpido komple söküldümü? Söküldü ise torpido ses yaptımı?
Ayrıca servis elemanı ; Bu sesin toyotaların (corollala-yaris vb..) birçoğunda olduğunu, debriyaj üst merkezi değişse bile 1-2 ay sonra tekrar bu sesin meydana gelebileceğini söyledi. Yani kronik ve garantisi olmayan çözüm yolları ile başbaşayım. Torpidoyu söktürmeye değermi arkadaşlar?
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.........

Toyota Club Türkiye

debriyaj üst merkezi-torpidonun sökülmesi
« : Aralık 07, 2010, 12:44:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: debriyaj üst merkezi-torpidonun sökülmesi
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2010, 14:04:21 »
Ön göğüs paneli yerine torpido yazmışım arkadaşlar kusura bakmayın. Ön göğüs panelinin sökülmesi gerekiyormuş.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2010, 14:08:39 »
  Geçmiş olsun.
 Ses tam hangi noktadan gelmekte?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2010, 17:02:38 »
debriyaja her bastığınızda gelen bir gıcırtı sesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2010, 17:26:28 »
Bu nasıl bir  iştir şimdi kalite söz konusu olan araçta mühendislik sıfır oluyor o zaman   koskoca ön panel sökülecek sorun öyle giderilecek  hemde debriyaj ile alakalı bir sorun iken  :(

Sorento ilk çıktığında   duymuştum farın sökülmesi için koskoca tamponun sökelmesi durumuna benzemiş ki ben kia ve  toyota arasında  mühendislik kalitesi vs. şeyler bakımından fark olmasını isterdim
(Tampon sökülme mevzusu ne kadar doğrudur bilemem ama öyle dumuştum  yakınımda sorento su olan bir kişiden)
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2010, 17:30:43 »
Bu nasıl bir  iştir şimdi kalite söz konusu olan araçta mühendislik sıfır oluyor o zaman   koskoca ön panel sökülecek sorun öyle giderilecek  hemde debriyaj ile alakalı bir sorun iken  :(

Sorento ilk çıktığında   duymuştum farın sökülmesi için koskoca tamponun sökelmesi durumuna benzemiş ki ben kia ve  toyota arasında  mühendislik kalitesi vs. şeyler bakımından fark olmasını isterdim
(Tampon sökülme mevzusu ne kadar doğrudur bilemem ama öyle dumuştum  yakınımda sorento su olan bir kişiden)

Ramazan bey,

Bir araçtan ses geliyo diye niye hemen mühendisliğe laf atıyosunuz? Sırf laf etmek için mi buraya geldiniz yoksa güzel şeyleri de ara ara paylaşacak mısınız?

Ayrıca sırf Sorento'da değil. Neredeyse tüm araçlarda far sökülmesi için tamponun sökülmesi gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2010, 17:35:16 »
Ahmet bey benim aracımdada ses vardı  servisa yaglayınca kesti..Ancak aracımın debriyaj baskı balatasını  dışarda bir ustada değişirken debriyaj ından ses geliyor diye bir yaris geldi.Pedala basınca gırcc diye ses geliyordu ve pedal çok sertti.Serviste debirja üst merkezi değişmeli demişler..
Beyfendi usta gerek yok ona dedi  yanındaki elemana debriyaj pedalını söktürdü..Pedal söküldükten sponra pedalı tutan milin geçtigi yuvarlak birşey var..Usta işte bu boşluk yapıyor dedi her pedala basmanda boşluk oldugu için pedalda ses yapıyor dedi..Sonra  pedalı tornacıya gönderdi oraya yeni bir parça yaptırdı 10 tl ye sonra yagladı adamın dediği gibi pedalda hiç boşluk kalmamıstı..Sonra yerine taktırdı elamana pedaldaki ses kesilmişti.10 tl de işçilik aldı toplamda 20 tl..
Bunu antepte karsıyaka da alki usta var o yaptı.
Sİz iyi bir ustaya gidip pedalı söktürürseniz görürsünüz zaten.Pedalın üst tarafında yuvarlak bir şey var orada boşluk olusuyor..Gögüsü falan söktürmeyin bence..
Servisin bana 1,480 lira fatura çıkardıgı  işçilik dahil işlemlere dışarda 400 tl ödedim..Baskı balata aisin fren balataları ra trw
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2010, 17:41:45 »
Ramazan bey,

Bir araçtan ses geliyo diye niye hemen mühendisliğe laf atıyosunuz? Sırf laf etmek için mi buraya geldiniz yoksa güzel şeyleri de ara ara paylaşacak mısınız?

Ayrıca sırf Sorento'da değil. Neredeyse tüm araçlarda far sökülmesi için tamponun sökülmesi gerekiyor.

Şimdi  ben güzelce buraya kendi şahsi fikrimi  gereksiz kelimeler kullanmadan yazayım siz gelin beni haksız yere aferdersiniz ama hakaret edercesine laf atmak vs. kelimelerle suçlayın oluyor mu? Şimdi bir düşünün isterseniz burası  herkese açık bir ortam ve saygı çerçevesinde fikirleimi paylaşma ihtiyacı duydum bu paylaştım ki sizin bu tavırlarınız karşısında  şaşkınlık içerisindeyim böyle şeylere luzüm yok bence   ben buradan bu forumda sanki fazlalıkmış gibi  bir yorum çıkartıyorum kendi adıma buda hiç hoş değil ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 07, 2010, 18:06:53 »
tuncay bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. ben de ön konsolu söktürmeyi düşünmüyorum zaten. Çünkü sesin kesilmesi ile alakalı olarak çok net şeyler söyleyemediler. 1-2 ay sonra belki yine duyabilirsiniz vb.. şeyler söylediler. Yani çok basit gibi görünen birşey için servis çözüm üretemiyor ve bizler sanayide iyi usta peşinde koşacağız anlaşılan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #9 : Aralık 07, 2010, 18:52:52 »
Şimdi  ben güzelce buraya kendi şahsi fikrimi  gereksiz kelimeler kullanmadan yazayım siz gelin beni haksız yere aferdersiniz ama hakaret edercesine laf atmak vs. kelimelerle suçlayın oluyor mu? Şimdi bir düşünün isterseniz burası  herkese açık bir ortam ve saygı çerçevesinde fikirleimi paylaşma ihtiyacı duydum bu paylaştım ki sizin bu tavırlarınız karşısında  şaşkınlık içerisindeyim böyle şeylere luzüm yok bence   ben buradan bu forumda sanki fazlalıkmış gibi  bir yorum çıkartıyorum kendi adıma buda hiç hoş değil ...

Size fazlalık diyen yok. Sanırım genel olarak fazla hassas birisiniz.
Sadece bir üyenin bir aracından gelen ses yüzünden

demişsiniz.

Bir araçtan ses geliyo diye niye hemen mühendisliğe laf atıyosunuz?

lafımı da hassaslık yaparak kendinizi burada fazlalık gibi görüp böyle bir anlam çıkarıyosunuz.

Bu ortama sürekli insanlar geliyor. Aracına kızmış oluyor. Beğenmiyor oluyor. Araçlara ve mühendisliklere laf edip edip gidiyor. Kısaca; "Sinirini boşaltıp" gidiyor.

Burada size bu cümleyi kullanmam, sinirinizi boşaltmak için burada bulunmayın. Güzel şeyler paylaşalım. Sohbet edelim.

Siz de taktir edersiniz ki; bilmeden "Sorento ilk çıktığında   duymuştum farın sökülmesi için koskoca tamponun sökelmesi durumuna benzemiş ki ben kia ve  toyota arasında  mühendislik kalitesi vs. şeyler bakımından fark olmasını isterdim " demeniz bilmeyen insanların "far sökülmesi için tampon sökülmesi gerekmiyor. far sökmek için tampon sökmek gerekiyor ise o arabanın mühendisliği kötü" anlamını çıkarmasına sebep oluyor.

Adam gidip bir araba alacaktır. Burada sizin hassaslığınız sebebiyle beğenmediğiniz mühendislik yüzünden belki almaktan vazgeçecek.

Bir arabadan da ses gelmesi normaldir. Bu ses Toyota'dan da gelir, Mercedes'ten de gelir, Şahin'den de gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2010, 19:19:04 »
insanlardan saygı bekleyenler,önce kendileri saygılı olacaklar.ancak o zaman saygı görebilirler.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 07, 2010, 19:48:39 »
  Arkadaşlar, birbirimizi tartışmanın hiç bir anlamı yok, buradaki herkesin iyi niyetinden son derece eminim. Servisçilikte yer alan Tampon, Gögüs vs. işlemleri (yukarıda analtıldığı şekilde) ise altında mühendislik değil kar amacı güden işlemlerdir genelde. Yani araç sadece mhendislik ürünü değil aynı zamanda ticari değere sahip bir tüketim malıdır. Bu yüzden de hiç bir araç için birbirinizi kırmanın bir anlamı yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Aralık 07, 2010, 20:25:02 »
Size fazlalık diyen yok. Sanırım genel olarak fazla hassas birisiniz.
Sadece bir üyenin bir aracından gelen ses yüzünden

demişsiniz.

lafımı da hassaslık yaparak kendinizi burada fazlalık gibi görüp böyle bir anlam çıkarıyosunuz.
  ''Sırf laf etmek için mi buraya geldiniz yoksa güzel şeyleri de ara ara paylaşacak mısınız?''

Bu  hiçbir kişiye sorulamaz çünkü herkes kendi idaresiyle burada bulunuyor siz kimseyi böyle düşüncelerle sorgulayamazsınız   ve birde ben hassas bir yapıya sahip değilim  sadece size güzelce hoş bir şekilde  kendi düşüncelerimi aktardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2010, 20:33:50 »

Bir araçtan ses geliyo diye niye hemen mühendisliğe laf atıyosunuz?

Ben Araç ses gelmesinden dolayı değil sadece makanik  olan bir işlem için  panel sökülmesi gerektiği konuda mühendislikten söz edilmiş   yani ses çıkartan arabda mühendislik sıfır diyen yok mercedes misallemeniz de yanlış oluyor bu durumda
ama neyse  ben kendi fikrime  ve sizin  şahsi fikirlerinizede saygım sonsuz  bu bir tartışma amaçlı değil haber ve bilgi edindirmek amacınadır ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2010, 20:35:17 »
insanlardan saygı bekleyenler,önce kendileri saygılı olacaklar.ancak o zaman saygı görebilirler.

beyfendi bu cümleniz kime onu belirtin bilelim ona göre üzerimize alınalım 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2010, 20:54:40 »
bu genel bir söylemdir herkez için geçerlidir,beyefendi.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2010, 21:21:24 »
benim araçtan da geliyor o ses..10 yıl ses yapmadı, 1 kere motor yıkandı ve o ses başladı..kaç kez yağladıysak da yine oluyor o ses.. (yağlayınca önce kesiliyor sonra ses geliyor..) şanzımanı açıp içerde kalan kısmı yağlamak lazım tarzında bir şey söylemişti benim de usta..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 07, 2010, 21:54:21 »
2006 model corolla hb d4d sahibiyim ve aracımın debriyajından gıcırtı şeklinde ses gelmekte. Forumda arattığımda birçok konu ile karşılaştım ve hepsini okudum. Birkaç kez serviste yağlama yapıldı. Fakat bu iğrenç ses zamanla tekrar ortaya  çıkıyor. Bugün yine servise gittim ve debriyaj üst merkezinin sökülmesi gerektiği söylendi. Buraya kadar herşey güzel de debriyaj üst merkezini sökmek için de torpidonun komple sökülmesi gerektiği bunun da başka seslere yolaçabileceği söylendi. Benim merak ettiğim debriyaj gibi her zaman sorun çıkarabilecek bir parçanın sökülmesi için torpidonun sökülmesini gerektirecek bir tasarım nasıl oluyor da yapılabiliyor. Yada servis beni mi kandırdımı? Debriyaj üst merkezi değiştirilen birçok arkadaşımın forumda olduğunu okuduklarımdan biliyorum. Sizin araçlarda da torpido komple söküldümü? Söküldü ise torpido ses yaptımı?
Ayrıca servis elemanı ; Bu sesin toyotaların (corollala-yaris vb..) birçoğunda olduğunu, debriyaj üst merkezi değişse bile 1-2 ay sonra tekrar bu sesin meydana gelebileceğini söyledi. Yani kronik ve garantisi olmayan çözüm yolları ile başbaşayım. Torpidoyu söktürmeye değermi arkadaşlar?
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.........

Ahmet bey size çok basit birşey söyliyim, ben ön göğüsü komple kendim söktüm forumdan arkadaşlarımızda şahittir ben mühendis veya oto tamirci değilim, ön göğüsü söküp altına izolasyon yaptım, torpidonun sökülmesi inanın 15 dk sürüyor taş çatlasın 6 adet vida ile sökülüyor yani çok güzel bir mühendislik söz konusu, ben altına yalıtım yaptım ve topladım ön göğüsü ses falan kalmadı , eskisinden daha iyi oldu.

korkucak birşey yok.

debriyaja her bastığınızda gelen bir gıcırtı sesi

ayrıca bahsettiğiniz ses tamamen motor tarafından gelir , bendede o ses vardı motorun ön tarafında bir lastik koruyucu var debriyaja bastığınızda bu parça hareket eder görürsünüz o parçanın içinden geliyor ses, kauçuk parçayı sıyırıp içine WD40 sıkın bolca, ses kesilir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 07, 2010, 22:26:41 »
birde teknik bilgisi olan arkadaşlar başka  konu açmak istemeyişimden buradan  ön camla alakalı sorum olcak sorumu cevaplarsa sevinirim

soru: aracımın öncamı değiştiğinden sonra araç  düşük hızlarda  yüksek vites aralığında ilerlerken ön cam dan büyük bir ihtimalle , dırrttt  biraz komik  gelebilir ifade etmek çok zor oluyor  klavye başında: vb. tonda ses geliyor bunun nedeni nedir sizce daha önce hiç başına aynı sorun gelen arkadaş fln varsa yoksa bile bilen varsa yardımcı olabilirmi ???

camın değişme sebebi dumankaya plazada pasta cila ve iç detaylı temizlik için  1-2 gün kaldı araç aldığımız pasta cila işlemleri vs. bittikten sonra cam yolda aniden yarılmaya başlamıştı ve plaza bunu üstlenmedi kaskodan değiştirmiştik  yani cam değiştirme nedeni budur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 08, 2010, 09:33:38 »
Ramazan bey bence bu ön camdan değilde titreşimden alakalıdır, ön camın sağ kenarından radyo anten kablosu geçer , ön camı yapıştırırken acaba bu kabloyu yerine düzgün takmadılarmı ? birde sağ sol cam direklerini söküyorlar ön cam değişimi için bu direklerin klipslerini takarken ezebiliyorlar ozamanda böyle sesler yapabiliyor, benim sağ direkten cızırtılı bir ses geliyordu , klipslerinin hepsini değiştirdim ve ses kesildi.