Gönderen Konu: 2003 Coralla Hb Arka Hoparlör Seti  (Okunma sayısı 5170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
2003 Coralla Hb Arka Hoparlör Seti
« : Kasım 06, 2007, 17:11:23 »
selam  arkadaslar. bizde 2003 model coralla hb var.malumunuz arka hoparlörler yeterince ses vermiyo(hatta hiç vermiyor:) şöle kulağımızın pasını alıcak tiz sesleri kuvvetli bassları fazla hoplatmayan)( bu arada montajda sorun cıkarmıyacak) 250-350 ytl arası arka hoparlör önerebilirmisiniz?teşekkürler

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 06, 2007, 17:11:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2007, 17:17:15 »
bu arabanın standartından yürekleri hoplatacak bir müzik sistemi beklemeyin derim ben...hoparlör dersen bass mı,komponent mi?
318

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2007, 15:10:44 »
Alıntı yapılan: burak yıldız
bu arabanın standartından yürekleri hoplatacak bir müzik sistemi beklemeyin derim ben...hoparlör dersen bass mı,komponent mi?
[/quote]
komponent olacak.standartları biraz yükseltmek için neler yapılabilir?(500 - 600 ytl bütçe dahilinde) teşekkürler:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2007, 16:22:13 »
O bütçe ile çok kaliteli komponent takımı alabilirsin, ancak ampli alamayacağın için ne kadar yararlı olur bilemem.

Şu andaki sistem orjinal mi? (ana ünite mesela?)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2007, 16:38:13 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
O bütçe ile çok kaliteli komponent takımı alabilirsin, ancak ampli alamayacağın için ne kadar yararlı olur bilemem.

Şu andaki sistem orjinal mi? (ana ünite mesela?)
[/quote]
şu an aracın üstünde orjinal ses sitemi var.ben sadece arka hoparlörleri değiştirmek istiyorum(250-350 ytl arası) ama biraz daha bütçe ekleyerek (500 - 600 ytl ) neler yapılabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2007, 16:41:40 »
Şu civarda: http://www.hepsiburada.com/productdetails....tid=otmurgto752

bir ampli alıp sadece takacağınız iki hoparlörü besleyebilirsiniz. Ancak geleceğe yönelik bir yatırım olmaz bu. (Mesela gelecekte subwoofer bağlamayı düşünüyorsanız)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2007, 17:05:11 »
Alıntı yapılan: erdem kaynar
şu an aracın üstünde orjinal ses sitemi var.ben sadece arka hoparlörleri değiştirmek istiyorum(250-350 ytl arası) ama biraz daha bütçe ekleyerek (500 - 600 ytl ) neler yapılabilir?
[/quote]
subwoofer taktırmayı düsünmüyorum çünkü araba babamın:) sadece arka hoparlörleri değistiricem amfi kullanmadan direk teybe bağlasam ne kadar ses alabilirim?

[quote=erdem kaynar]
subwoofer taktırmayı düsünmüyorum çünkü araba babamın:) sadece arka hoparlörleri değistiricem amfi kullanmadan direk teybe bağlasam ne kadar ses alabilirim?
[/quote]
[url]http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4933691[/url] örneğin bu linkteki hoparlör gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '05
  • 29 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2007, 17:43:29 »
Bu component takımı işinizi görür bence.Bende almayı düşünüyorum ama önce babamdan izin almam gerekiyo oda biraz zor.

http://www.hepsiburada.com/productdetails....otsonyxsht170sn
Edepte kusur varsa ben yokum !!!
2001 - 2014 1999 COROLLA 1,3 TERRA
2014 - 2017 2001 AVENSİS  2.0 SOL
2017 - 2005 COROLLA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2007, 19:10:45 »
Alıntı yapılan: erdem kaynar
[url]http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4933691[/url] örneğin bu linkteki hoparlör gibi
[/quote]
Anfi kullanmadan bu Componentlerden verim alamazsınız. Aracınızın Hoparlör boyutlarında Güzel bir Coaxial almanız en iyi çözüm olacaktır. Anfi kullanırsanız alacağınız Componentleri besleyerek güzel ve kaliteli ses almanız mümkün olur. Ayrıca ilerde subwoofer falan alırsanız sisteminiz tamamlanmış olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2007, 21:45:36 »
2003'lerin standart hoparlörleri nasıldır bilmiyorum aslında ama ana ünite değiştirmeden veya ampli takmadan sadece hoparlör değişikliği ile çok fazla bir fark göreceğini zannetmiyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2007, 11:09:58 »
2003'lerin standart hoparlörleri nasıldır bilmiyorum aslında ama ana ünite değiştirmeden veya ampli takmadan sadece hoparlör değişikliği ile çok fazla bir fark göreceğini zannetmiyorum.
[/quote]
bana  500 - 600 ytl civarında ampli ve hoparlör seti önerebilirmisiniz?teşekkürler:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #11 : Kasım 08, 2007, 11:53:04 »
pioneer 'in coaxial hoparlöerleri var. hepsiburada da görmüştüm. konileri sarı renkli 200 ytl civarında. harika ses verdiğini söylüyorlardı. anfisiz kullanacaksanız, bulabildiğinizin en kalitelisi budur sanıyorum. ama tüm arkadaşlarım gibi amfi tavsiye ederim şöyle 4.1 falan. ileriye yönelik. sonra pişman olursun benim gibi niye o paraya comp. almadım amfi alırdım nasılsa diye...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 08, 2007, 12:14:50 »
Yukarıda verdiğim amfinin 2 kanalı var, bu yüzden diğerlerine göre ucuz.

Bu iki kanalı iki şekilde kullanabilirsiniz.

1) 2 kanal standart hoparlör çalıştırarak. 2Ohm hoparlör seçerseniz (Infinity kappa serisi gibi) kanal başı 145 vat alabilirsiniz ki, bu istediğinizin de üzerinde bir seviyedir  4 ohm hoparlör ile de yaklaşık 100W verebiliyordu diye hatırlıyorum.

2) 2 Kanalı köprüleyip subwoofer takabilirsiniz. Ancak subwoofer mutlaka 4Ohm olmak zorundadır. Köprüleyince güç yaklaşık 400W oluyor, bu yüzden de subwoofer yakan çok

Dolayısıyla tek kanallı bir amfiden daha kullanışlı olur ve bütçeniz içinde olur.

4 kanallı ve kaliteli bir amfinin pahalı kalacağı kanısındayım, bence size 2 kanallı amfi yeter.

İleride de ana üniteyi değiştirmek isterseniz 4x50W çıkışlı alır ve amfiyi de subwoofer için kullanabilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 08, 2007, 13:14:52 »
Yukarıda verdiğim amfinin 2 kanalı var, bu yüzden diğerlerine göre ucuz.

Bu iki kanalı iki şekilde kullanabilirsiniz.

1) 2 kanal standart hoparlör çalıştırarak. 2Ohm hoparlör seçerseniz (Infinity kappa serisi gibi) kanal başı 145 vat alabilirsiniz ki, bu istediğinizin de üzerinde bir seviyedir  4 ohm hoparlör ile de yaklaşık 100W verebiliyordu diye hatırlıyorum.

2) 2 Kanalı köprüleyip subwoofer takabilirsiniz. Ancak subwoofer mutlaka 4Ohm olmak zorundadır. Köprüleyince güç yaklaşık 400W oluyor, bu yüzden de subwoofer yakan çok

Dolayısıyla tek kanallı bir amfiden daha kullanışlı olur ve bütçeniz içinde olur.

4 kanallı ve kaliteli bir amfinin pahalı kalacağı kanısındayım, bence size 2 kanallı amfi yeter.

İleride de ana üniteyi değiştirmek isterseniz 4x50W çıkışlı alır ve amfiyi de subwoofer için kullanabilirsiniz.
[/quote]
hoparlör seti olarak infinity,mb quart gibi kaliteli markalardan hangi serilerini kullanabilirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 08, 2007, 14:16:50 »
Kappa veya Kappa Perfect en baba hoparlör setlerindendir bana göre

Alpine, JBL gibi markalar da oldukça kalitelidir. MB Quart'ların ününü duydum ama hiç dinlemediğimden birşey söyleyemeyeceğim.

Sony ve Pioneer gibi markalar ise kullandıkları materyaller yüzünden biraz geride kalmışlar, ve bu yüzden orta seviyeye yönelmişlerdir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 08, 2007, 14:25:40 »
MTX'in komponentlerinde oldukça yüksek ve çok kaliteli tiz sesi alınıyor..üstelik basıda senin istediğin gibi olucak..buna birde edison anfi alırsan 4 kanallı 200YTL civarında 400 500 e bu işi maal edersin..ilerdede bi bas alırsan anfinin 2 kanalı komponentlerde kullanıcaksın kalan iki kanalıda köprü yapıp tek bir 30cm bas rahat rahat çalıştırırsın..oda seni yeterince tatmin edicek bi ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 08, 2007, 14:59:39 »
Mtx i Bende öneriyorum aracımda kullanıyorum çok kaliteli ses alıyorum gerçekten. Bu arada Tizleri çok güzel Mesut arkadaşın da dediği gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Kasım 08, 2007, 15:25:08 »
Alıntı yapılan: Ziya Bingöl
Mtx i Bende öneriyorum aracımda kullanıyorum çok kaliteli ses alıyorum gerçekten. Bu arada Tizleri çok güzel Mesut arkadaşın da dediği gibi.
[/quote]
mtxin hangi modelini önerirsiniz?bide montaj esnasında ne tür kablo kullanılmasını tavsiye edersınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 08, 2007, 15:46:31 »
Ben bu modelini kullanıyorum 16 cm THS 652.

Montajda kablo önemlidir Kaliteli olmasını tercih et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Kasım 08, 2007, 15:57:18 »
[quote name='Ziya Bingöl' date='08.11.07 - 15:46' post='37578']
Ben bu modelini kullanıyorum 16 cm THS 652.

Montajda kablo önemlidir Kaliteli olmasını tercih et.
[/q
kaliteli kablo markaları onerebilirmisinz?birde amfi konusunda 2 kanallı kullanamk ıstıyorum cunku subwoofer kullanmıcam.su linkteki alper arkadasımızın onerdiği amfi yeterli olurmu ? teşekkürler:)