0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hidrolik mi sizin model [/quote] evet direksiyon hidrolik
Utku aynı ses bendeki de tam direksiyonun altından geliyor gibi. o ses de olmasa daha çok seveceğim toyotamı[/quote]ben alıştım o sese, olmasa ararım valla
Aynı sesler bende de var. 1995 gli. Tıkırtı burcundan ses yapıyor diyorlar ama, açınca başka bir şey çıkar mı bilmiyorum. Tıkırtı burcu plastik orj. 8 ytl bir parça. Sök tak 40, rot ayarı 10 ytl ye mal oluyor ama, plastik parçadan başka bir şey arızalanıyorsa bilemiyorum. Kronik bir arıza galiba. Bilgisi olanlar lütfen yazsın.[/quote]vallahi abicim olabilir ama direksiyon kutusunuda her adama söktürmek istemiyorum tıkırtı burcuda bozuk benim onada eminim bir arkadasımızda arka amortisörleri degismis ve arkadakı sesin azaldıgını söylemis dahada azalmasını istiyorsan arka denge kolu burcları var onlar arkada ses yapabilir bide bozuk yolda dinleyin derim
ben alıştım o sese, olmasa ararım valla [/quote]öldüm gülmekten:)
Aynı sesler bende de var. 1995 gli. Tıkırtı burcundan ses yapıyor diyorlar ama, açınca başka bir şey çıkar mı bilmiyorum. Tıkırtı burcu plastik orj. 8 ytl bir parça. Sök tak 40, rot ayarı 10 ytl ye mal oluyor ama, plastik parçadan başka bir şey arızalanıyorsa bilemiyorum. Kronik bir arıza galiba. Bilgisi olanlar lütfen yazsın.[/quote]Hidrolik direksiyonlarda tıkırtı burcunun olmadığını söylediler.Aracı kanala çekip direksiyon kutusundan çıkıp ön tekerlere gelen demir çubuğu (ismini bilmiyorum) salladığımda tıkırtı sesini veriyor. Bu sesi ucuz yollu nasıl keseriz bilmem.
Hidrolik direksiyonlarda tıkırtı burcunun olmadığını söylediler.Aracı kanala çekip direksiyon kutusundan çıkıp ön tekerlere gelen demir çubuğu (ismini bilmiyorum) salladığımda tıkırtı sesini veriyor. Bu sesi ucuz yollu nasıl keseriz bilmem.[/quote]Selam. Sanırım başka bir bölümde benzer bir sorunu olan arkadaşa yardım etmeye çalışmıştım. Benim bildiğim kadarıylada hidrolik direksiyonlarda tıkırtı burcu yoktur. Bir ihtimal direksiyon kolonu mafsallarından ses yapabilir. Hidrolik dreksiyonlarda dreksiyon asla sonuna kadar çevrilip tutulmamalı. Bu noktada Hid.Dre. Pompasına binen yük max. oluyor ve ömrünü kısaltıyor. Manevralarda dreksiyon turu sona geldiğinde bir miktar dreksiyonu serbest bırakmak en iyisidir. Eğer bu mafsallardansa ki sesin bu kolondan geldiğini farketmişsini mafsalın 5-10 Tl den daha pahalı olduğunu zannetmiyorum.
her iki direksiyon modelinde yani hidrolik olanındada olmayanındada direksiyon tıkırtı burcu var araçlarda alt ve üst olmak üzere ikitane tıkırtı burcu bulunuyor genelde bu iki tıkırtı burcu değiştigi zaman problem ortadan kalkar ama askı rotları viraj demir lastikleri salıncaklar veya amortisör gibi yürüyen aksamın diger parçalarında da problem olabilir corolla model araçlarda pek fazla ön takım problemi yaşanmaz ancak cok kötü yollarda kulanılmış ise problem cıkarabilir. her yerde direksiyon sisteminizi kurcalatmanızı tavsiye etmem tıkırtı burcu cok maliyeti olan bir parça değildir yetkili serviste işlem yaptırmak daha mantıklı dışarıda yapılan işlem için hiç kimse garanti vermez ve kulanıcagı yan sanayi parçanın başka ne gibi aksiliklere neden olacagını bilemeyiz.[/quote]Piyasada bilgisiz o kadar ustayım diye geçinen var ki, hidrolik direksiyon olanlarda tıkırtı burcu yoktur demişlerdi. teşekkürler.