Gönderen Konu: Hyundai, Toyota’yı solluyor!  (Okunma sayısı 20054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Hyundai, Toyota’yı solluyor!
« Yanıtla #40 : Aralık 07, 2010, 12:06:30 »
ustalığı olamayan sıkıntı çekermiş baya..

.ya da meslek kazanır ustalaşır..

aracın muhtelif yerlerini sök izole et ve yeniden hatasız olarak monte et .. tebrik ediyorum o arkadaşımızı :)

.izolasyon kolay bi iş değil nihayetinde Türkay ım :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 07, 2010, 12:06:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 07, 2010, 12:12:13 »
aydın abi paylaştığın araba türkiyede satılıyor mu bilmiyorum ama satılırsa cerato coupe olarak satılacak veya satılıyor..ancak 40.000tlden daha pahalıya satılır, satılıyordur

Türkayım satışa başladılar fiyat listesi aşağı linkde.
benimde bir tanıdığım Kia Rio 1.5 Dizel aldı 110HP çok memnun, Yaris fiyatına

http://www.kia.com.tr/index.php?p=fiyatlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 07, 2010, 12:20:16 »
ustalığı olamayan sıkıntı çekermiş baya..

.ya da meslek kazanır ustalaşır..

aracın muhtelif yerlerini sök izole et ve yeniden hatasız olarak monte et .. tebrik ediyorum o arkadaşımızı :)

.izolasyon kolay bi iş değil nihayetinde Türkay ım :)
yok be abi gayet kolay, böyle üstünde süngerimsi bir şey olan bantlar var, izolasyon için, birbirine değen parçaların oraya ondan yapıştırdık, daha fazlaysa aralık elyaf olur, sünger olur bir sürü şey sıkıştırdık ne tıkırtı var ne sıkırtı var :D

aydın abi helal olsun valla gerçekten çok uygun fiyatı..bi 50.000 olur diyordum fiyatı
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Aralık 07, 2010, 12:27:55 »
aydın abi helal olsun valla gerçekten çok uygun fiyatı..bi 50.000 olur diyordum fiyatı
Bencede fiyatı sahip olunabilecek düzeyde, benzinli auris alamazsın ;)

auris mi? kia koup mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 07, 2010, 12:51:16 »
kesinlikle kia koup :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 07, 2010, 14:21:06 »
Oğuz servisi servis yapan içindeki insanlar :) kia,reno,honda,toyota,crysler,mercedes,vw..... marka iyide olsa, içindeki adam adam değilse markanın suçu ne ? (Fatmagülün suçu ne? olmasın durum ) :D
Tamam da metin abi sen neden konuya oradan baktın ki :) Bende senin dediğin şekilde söyledim zaten burada ki toyota'nın içindeki canlı varlıklardan bahsediyorum toyota'nın genelinden değil :) Ama kimse itiraz etmesin toyota'da bi burnu havada görünümü var ha bu durum iyi olabilir kötü olabilir ona bişe demem ama var. :) Şahsen ben ısınamadım kendimi rahat hissetmiyorum toyota plazalarda adamlar içeri bile sokmuyor. Dün benim hondaya serviste ustayla beraber tampon ve cd çalar taktık ya aracın içinde oturdum içinde var mı böyle bi hizmet gizli saklı iş yok herşey ortada öneriler bol bilgi bol can feda valla. Ve hepsinden önemlisi buna inanmicaksınız, 2 el araç satış danışmanından araç için aksesuar istediğim zaman burdan alma gel sana ebaydan bakıp en ucuzunu getirtelim diyor adamlar bu kadar iyi valla çok fena soğudum artık babam götürsün bizim toyotayı bakımlara :D
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 07, 2010, 14:29:01 »
Toyota plazadaki satış elemanı inan zoraki gülüyor , toyota kaskodaki bayan tam bir efsane sanki fıkradan fırlamış gibi....

Bir daha mı asla....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 07, 2010, 14:57:09 »
Bencede fiyatı sahip olunabilecek düzeyde, benzinli auris alamazsın ;)

auris mi? kia koup mu?

Kesinlikle Kia Aydın abi , bu sene avrupada Honda Civic Copue yi bile geçmiş satışta, avrupada şuan çok tutuluyor ve acayip dolu bir paketle satılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 07, 2010, 15:09:09 »
Tamam da metin abi sen neden konuya oradan baktın ki :) Bende senin dediğin şekilde söyledim zaten burada ki toyota'nın içindeki canlı varlıklardan bahsediyorum toyota'nın genelinden değil :) Ama kimse itiraz etmesin toyota'da bi burnu havada görünümü var ha bu durum iyi olabilir kötü olabilir ona bişe demem ama var. :) Şahsen ben ısınamadım kendimi rahat hissetmiyorum toyota plazalarda adamlar içeri bile sokmuyor. Dün benim hondaya serviste ustayla beraber tampon ve cd çalar taktık ya aracın içinde oturdum içinde var mı böyle bi hizmet gizli saklı iş yok herşey ortada öneriler bol bilgi bol can feda valla. Ve hepsinden önemlisi buna inanmicaksınız, 2 el araç satış danışmanından araç için aksesuar istediğim zaman burdan alma gel sana ebaydan bakıp en ucuzunu getirtelim diyor adamlar bu kadar iyi valla çok fena soğudum artık babam götürsün bizim toyotayı bakımlara :D

Oğuz, bencede öyle yap babalar Toyota gibi adamlar :P baba götürsün :) Sende baba olunca götürürsün kısmetse Toyotayı :)  Mesela Honda'nın Eskişehir servisi, Toyota servisinden çok çok sıkıcı bilen bilir.

edit : Eskişehir Hyundai ve Toyota servisi Sarar Otomotive bağlı, hizmet kalitesi aynı ayarda olduğunu söyleyebilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayatımın anlamı biricik kızım seni çok seviyorum
« Yanıtla #49 : Aralık 07, 2010, 15:12:51 »
arkadaşlar konuya şöyle bir katkıda bulunmak isterim 2 yıl önce 2000 model luna spc aracımla antalyaya giderken takla attım aracı yaptırdım 6 ay sonra bir arkadaşım aracı benden zorla satın aldı bu arkadaş aracı 1 yıl kullandı ve oda satıp dizel era aldı daha sonra kafasını dağlara taşlara vurdu neden diye sorduğumda abi bu araç her an savrulacak gibi gidiyor hiç güven vermiyor demişti ben onun yalancısıyım illede TOYOTAAAAAAAAAAAA  :alkis: :alkis: :alkis:
2008 elegant corolla gri kaplanım :) (gittiiiii gitti gitti)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 07, 2010, 15:27:15 »
Servislerin bir çoğu özel zaten tabikide arada farklılıklar bulunacak ? Ne çalışanlarını toyota belirliyor nede görevlilerini.. Herşeyin başı ticaret unutmayın derim. :)
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 07, 2010, 15:32:49 »
Hyundai, sahte parçalara savaş açtı!
12 Kasım 2010

Temel ilke olarak sürüş güvenliğini en ön planda tutmayı hedefleyen ve kullanıcılarının güvenliğini en önemli konu olarak belirleyen Hyundai, yetkili servis izlenimi yaratan özel servisleri, sahte parça üreticilerini ve dağıtımcılarını mercek altına aldı.

Yılın ikinci yarısından itibaren konu hakkında özel uzman kadro ile yapılan incelemeler sonucunda Hyundai, Türkiye çapındaki birçok ithalatçı firmaya karşı, sahte parça ürettikleri, ithal ettikleri ve/veya marka hakkına tecavüz ettikleri için hem suç hem de tazminat davaları açtı ve mallara el konulmasını sağladı. Bu konudaki çalışmalarını hızla sürdürmeye devam eden Hyundai, müşterisini sahte parça ve marka hakkına tecavüz konusunda uyarmak ve bilinçlendirmek için ülke çapında çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Taklit veya sahte parçaların bir çoğu bakım ve sürüş güvenliği ile ilgili parçalardan oluşuyor. Bu parçaların kalitesi orijinal parçaların kalitesinden daha düşük olup, araç üreticilerinin belirlediği özelliklere uygun olamadığı için kaza ve arıza risklerini fazlasıyla artırıyor.

Araçlarda, özellikle güvenlik ile ilgili parça ve aksamlar uzun mühendislik çalışmaları ve zorlu testlerin neticesinde onaylanıyor ancak maliyetlerin orijinal parçaya göre çok düşük olması ve bu işin ticaretini yapanlara haksız yüksek kar imkanı yaratması nedeniyle çoğu ithalatçı bu tür parçaları satmaya yöneliyor. Araştırmalara göre sahte parça üretimi ve dağıtımı çoğunlukla Doğu Avrupa, Türkiye ve Asya ülkelerinde yapılıyor.

Taklit ve sahte parça konusunda en sık karşılaşılan bir diğer husus ise marka logolarının taklit edilmesi olarak dikkat çekiyor. Aynı marka logosu sayesinde parça üreticileri, parçaları daha yüksek fiyatlara satabiliyorlar ancak düşük kaliteleri nedeniyle taklitleri anlamak oldukça kolaylaşıyor.

Güvenliği ve egzoz emisyonlarını etkileyen parçaların Avrupa Birliği denetim işaretlerini bulundurması, modifikasyon parçalarının AB ve TÜV onaylı olması, ayrıca üretici işaretleri ve logolarının hem ürün hem de ambalaj üzerinde bulunması gerekiyor. Aşırı fiyat farkı, satın alınan ürünün sahte olduğunun en önemli işareti olarak öne çıkıyor. Yan sanayiden alınan parçalar her ne kadar gerçekmiş gibi gözükse de yetkililer bu parçaların sahte olabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Hyundai, tüm müşterilerini Hyundai markası altında yetkili servis izlenimi yaratan özel servisler konusunda da uyarıyor ve özel servislerde sunulan servis hizmetinin, eğitimsiz personel ve herhangi bir standardı ve kalibrasyonu olmayan test cihazları ve sahte parça kullanımı olasılığı ile çok daha tehlikeli sonuçlar doğurabileceği konusunda Türkiye çapında müşterilerini bilinçlendirmek için çalışıyor.

Sahte parçaların kullanılmasının etkilediği bir diğer konu ise üretici firma garantisi. Araçlara takılan parçanın, Hyundai tarafından tedarik edilen orijinal yedek parçalardan olmadığı ya da problemin işlemi yapan servisin işçiliğinden kaynaklandığının tespit edilmesi halinde, yetkisiz servislerde yapılan bu işlemler, tüm otomotiv firmalarında olduğu gibi Hyundai’de de kesinlikle garanti kapsamında kabul edilmiyor. Tüm araçlarının ve orijinal parçalarının yüksek kalitesine güvenen Hyundai, bu sayede Türkiye’de satılan tüm modelleri için 5 yıl / 100 bin km üretici firma mekanik garantisi sunuyor.

Hyundai, tüm araç sahiplerini uzun yıllar güvenli, ekonomik ve garanti imkanlarından faydalanarak, eğitilmiş uzman personel, teknolojik ve hassas test cihazları ve araç için özel üretilmiş orijinal parçalar ile hizmet vermek için yetkili servislerine davet ediyor.
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 07, 2010, 15:35:45 »
Toyota plazadaki satış elemanı inan zoraki gülüyor , toyota kaskodaki bayan tam bir efsane sanki fıkradan fırlamış gibi....

Bir daha mı asla....
Ben zaten plazalarda bayanlarla iş yapmayı sevmem abicim ya bulacaksın kafana göre erkek bi eleman oh kafana göre ne takılıyorsa yap bayanlar anlamıyor abi anca fiyat söylüyorlar hiç sevmiyorum böyle pc başında oturan o bayanları hiç yardmları dokunmuyor :D

Oğuz, bencede öyle yap babalar Toyota gibi adamlar :P baba götürsün :) Sende baba olunca götürürsün kısmetse Toyotayı :)  Mesela Honda'nın Eskişehir servisi, Toyota servisinden çok çok sıkıcı bilen bilir.

edit : Eskişehir Hyundai ve Toyota servisi Sarar Otomotive bağlı, hizmet kalitesi aynı ayarda olduğunu söyleyebilirim :)
 Ehh bende ileride götürürüm abicim ya :) aslında şaka maka bi yana toyotanın yeri çok başka abicim. Süper bi araç ama babam bana şu lafı söyledğinde ''Len senin araba baya iyiymiş haa valla ben kendi 2011 aracımdan soğudum mükemmel yol tutuşu var, İSTERSEN SEN OKULA TOYOTA'YLA GİT HONDAYI ŞİMDİLİK BANA VER'' demesi yetti zaten ;) Ki bunu neden söylediğini biliyorum ben. Önceden site de o kadar söyledim hiç yardımcı olmadılar bizim 2011 corolla 110 km. hızı geçtikten sonra yalpalanmaya başlıyor çok kötü bi durum sırf bu yüzden babam da bende soğuduk az o yüzden babam da hondaya yöneldi çare bulamadık ama o sorun giderilirse varya beyaz prenses corollamız tadından yenmez ne yapacaz ne edecez bilmiyoruz...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Aralık 07, 2010, 15:49:08 »
Kesinlikle Kia Aydın abi , bu sene avrupada Honda Civic Copue yi bile geçmiş satışta, avrupada şuan çok tutuluyor ve acayip dolu bir paketle satılıyor.
Mesutum haklısın tutulmayı bırak adamlar modifiye bile yapmışlar ;)

Forumları bile var adamların baksana; http://www.forteforums.com/forums/kia-forte-month-contest/2809-kia-forte-month-september-koup-edition.html

R modelide gelecekmiş

Şu kaputun güzelliğine bak :P

Kırmızı olsun 3kuruş fazla olsun  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Aralık 07, 2010, 15:52:45 »
Hyundai, sahte parçalara savaş açtı!

sitediği kadar savaş açsın, yıllar önce Discoverychannel dada mercedesin ve almanların sahte otomobil parçalarına savaş açtığını gösteren bir belgesel izlemiştim, aradan yıllar geçti , sonuç ne peki ? hala sahte parçalar üretiliyor ;) birini kapatırsın diğeri açılır ;) hiçbirzaman bitmez bu ödngü, insanların daha ucuz parçaya ihtiyacı olduğu sürece ve üreticilerin bu parçaları pahalıya sattmaları devam ettiği sürece bu tarz sahte parçalar üretilir, dünyanın heryerinde var bu ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Aralık 07, 2010, 15:54:37 »
Mesutum haklısın tutulmayı bırak adamlar modifiye bile yapmışlar ;)

Forumları bile var adamlar baksana; http://www.forteforums.com/forums/kia-forte-month-contest/2809-kia-forte-month-september-koup-edition.html
www.sacarfan.co.za/wp-content/uploads/2010/11/kia-cerato-koup-type-r-concept-3.jpg[/img]

Şu kaputun güzelliğine bak :P

Kırmızı olsun 3kuruş fazla olsun  8-)

Valla ne diyeyim aydın abi , hem bunu ülkeye ithal edenlerin fiyatı yüksek tutması hemde devletimizin aç gözlülüğü yüzünden arabanın parası kadar vergi ödememiz , bize ancak böyle fotoğraflara baktırtıp ağzımızı sulandırır sadece :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 07, 2010, 15:56:27 »
sitediği kadar savaş açsın, yıllar önce Discoverychannel dada mercedesin ve almanların sahte otomobil parçalarına savaş açtığını gösteren bir belgesel izlemiştim, aradan yıllar geçti , sonuç ne peki ? hala sahte parçalar üretiliyor ;) birini kapatırsın diğeri açılır ;) hiçbirzaman bitmez bu ödngü, insanların daha ucuz parçaya ihtiyacı olduğu sürece ve üreticilerin bu parçaları pahalıya sattmaları devam ettiği sürece bu tarz sahte parçalar üretilir, dünyanın heryerinde var bu ;)

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Aralık 07, 2010, 16:01:08 »
Valla ne diyeyim aydın abi , hem bunu ülkeye ithal edenlerin fiyatı yüksek tutması hemde devletimizin aç gözlülüğü yüzünden arabanın parası kadar vergi ödememiz , bize ancak böyle fotoğraflara baktırtıp ağzımızı sulandırır sadece :)
O bir gerçekte, niye sulansın Mesutum adamlar benzinli auris fiyatına veriyorlar daha ne istiyorsun.

Forumdaki fotoğraflara baktınmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
« Yanıtla #58 : Aralık 07, 2010, 16:24:07 »
Birkaç akşam önce işyerinde 2010 era kullanan yakın bir arkadaşım benim 98 corollanın direksiyonuna geçti. Yaptığı yorum arada dağlar kadar fark olduğu. Arada model olarak bu kadar çok yıl olmasına rağmen bence toyotalar hundai den kat ve kat üstündür. Fiyat farkınıda şu şekilde mantıklı karşılıyorum. 200 bin civarında motor isteyen veya motor yapılan toyota görmedim ama hundai gördüm. Ben burdaki servisten memnunum ama okuduğum yorumlara bakarak ve işyerinde kullandığım ticari mercedesi götürdüğüm serviste yaşadıklarıma bakarak kendini kanıtlamış markaların aşırı özgüven nedeni ile satış sonrası hizmetlerde satış yapmaya daha aç olan markalar karşısında geride kaldığı yorumunu rahatlıkla yapabilirim.
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 07, 2010, 16:31:05 »
O bir gerçekte, niye sulansın Mesutum adamlar benzinli auris fiyatına veriyorlar daha ne istiyorsun.

Forumdaki fotoğraflara baktınmı?

Aydın abi koupR süper olmuş yahu! kaldır kia logosunu koy honda kimse honda bunumu yapabilmiş demez (tasarım açısından)