Gönderen Konu: Hyundai, Toyota’yı solluyor!  (Okunma sayısı 20053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Hyundai, Toyota’yı solluyor!
« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2010, 05:05:09 »
Bizim millet Hyundai'yi anlayana kadar en az bir on sene gecer herhalde.
Hep kulaktan dolma bilgilerle tabii.
Hyundai (Kia,LG,Samsung gibi Kore'li markalar gibi) cag atlayali cok oldu.
Olsun, zaman gelir bizim millet de farkina varir.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2010, 05:05:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 07, 2010, 08:11:51 »
Hyundaı - toyota kalıtesını tartısmaya gerek yok dıye dusunuyorum.
Hyundaının atagı urun gamını genısletmesı ıle olmustur.
Toyota senelerdır aynı modellerle turkıye pazarında.
Bu konuya daır sahsı ozetım;
"Ucuz mal kullanacak kadar zengın degılım"
Sırket aracı olarak getz ve accent kullanıyoruz.
Benım ıhtıyar efsanım 3 tane accente cebınden cıkarır..
Servıs dıyalogu konusunda yorum yapmak zor cunku tamamen gorecelı bır kavram. Benım sıcak bır ortam dedıgım servıse bır baskasının berbat demesını yadırgamam. Sonucta servısı verenler ınsanlar. Hangımızın bır gunu dıgerını tutuyorkı?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 07, 2010, 08:50:41 »
arkadaşlar kendimiz kullandığımız için toz kondurmuyoruz ama kimse toyota dan daha iyi otomobil yapamaz hiçbir servis ve satış sonrası destek toyota dan daha kaliteli olamaz diye birşey söz konusu değil. hyundai ve kia ciddi ciddi dünya çapında otomobil üreticisi oldular. evet toyota en kaliteli markalardan biri kendi sınıfında hiçbir markaya kolay kolay tercih edilmez edilirse de ekonomik nedenlerledir. yoksa emin olun era ya binende biliyor neyin ne olduğunu. yalnız toyota daki ve servislerindeki problem şu aşırı özgüven "biz toyotayız" YOK ÖYLE BİŞEY!

tablodaki rakamlara dikkatinizi çekerim sunroof + deri döşeme 7000TL. çoğu otomobilde standart olmaya başlayan navigasyon, xenon vb. artı özellikler auris te tercih edildiğinde fiyat 48000TL. kimse kusura bakmasında bi zahmet otomobilin içinde ne var ne yok müşteriye nasıl davranılır öğretsinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 07, 2010, 09:18:08 »
Çüşşş k*çı kırık bi Auris deri döşeme ve Navigasyon var diye 55,000 TL mi   :argh:  :blink:  :argh:  :olu:  şaşırmış bunlar ya  :wacko:  ne sanıyorlar acaba kendilerini iyice b..nu çıkardılar

o paraya gider Audi A3 1.4 TFSI S tronic alırım , yada Jetta 1.6lt TDI 105ps Triptonik DSG alırım,  veya BMW 116i-5 Kapı-Joy Edition Hatchback Otomatik  116PS Subaru impreza HB 1.5 Boxer motor buda olabilir , illaki Toyota alıcaz diye birşey yok. Biz Toyotaya değil TOYOTA Bize muhtaç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 07, 2010, 09:29:12 »
Çüşşş k*çı kırık bi Auris deri dçşeme ve Navigasyon var diye 55,000 TL mi   :argh:  :blink:  :argh:  :olu:  şaşırmış bunlar ya  :wacko:  ne sanıyorlar acaba kendilerini iyice b..nu çıkardılar

o paraya gider Audi A3 1.4 TFSI S tronic alırım , yada Jetta 1.6lt TDI 105ps Triptonik DSG alırım,  veya BMW 116i-5 Kapı-Joy Edition Hatchback Otomatik  116PS

ya sorma kardeşim geçen yine forumda konusu oldu toyota da indirim diye bi bakayım dedim biliyosun aurisi seviyorum. ama bmw den de çok değil :) vallahi param olsa i30 yada kia ceed alırım. yalnız aurisi kıyasladığımız otomobillere bak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #25 : Aralık 07, 2010, 09:38:48 »
çok uzağa gitmeyelim Hyndai ye bakalım.

.kısaltmalar... klm=klima ,abs=fren sistemi , çhy= çift hava yastığı (şoför, yolcu )( bu sonuncu tahmindi sadece :) kesin açılımı bilmiyorum )

By oguuz136

By oguuz136

bu kadar yeterli sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 07, 2010, 09:51:47 »
Oğuz abi, hemşehrim tabiki yeterli adamlar bir hava yastığına 600TL istemiş servise sorunuz corolla airbag i ne kadar? çok kaliteli çok kaliteli diyoruz da E12 nin kalitesi bence yeni corolla da yok (iç mekan olarak) sadece daha gösterişli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Aralık 07, 2010, 10:09:55 »
oktaycım bence orta sınıfın en iyi ve en kaliteli otomobil markaları Toyota ve Honda dır....

üst sınıf Mercedes-Bmv-Audi..

bizde orta sınıf olarak Toyota yı tercih ettik

geriye kalan bütün markalar alt sınıftır. :)

( bu arada unuttuğum varsa hatırlatırsanız sevinirim :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 07, 2010, 10:24:53 »
oktaycım bence orta sınıfın en iyi ve en kaliteli otomobil markaları Toyota ve Honda dır....

üst sınıf Mercedes-Bmv-Audi..

bizde orta sınıf olarak Toyota yı tercih ettik

geriye kalan bütün markalar alt sınıftır. :)

( bu arada unuttuğum varsa hatırlatırsanız sevinirim :) )

bak işte Oğuz abi sende aynı sabit düşüncedesin :) orta sınıfta toyota ve honda en iyisidir hiçbir firma bu iki markadan iyi araç üretemez. toyotada bunun farkında, farkında ki audi ile aynı fiyata auris satmaya çalışıyor. konu korelilerin gösterdiği gelişme. 5 sene sonra toyotadan daha iyi otomobil üretemeyeceğini hiç kimse söyleyemez. bende tamamen aynı fikirdeyim ama fikrim sabit değil yoksa corolla kullanıyor olmazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Aralık 07, 2010, 10:27:08 »
sabit fikir olarak belirtmedim ancak şu anki durumu bilidrdim...tabiki ilerlemeler olacak kendisini geliştirmeyenler elbetteki pazardaki paylarını ve itibarlarını kaybedecekler buna hiç şüphe yok.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 07, 2010, 10:27:58 »
bende 2000 corolla eniştemde 2004 accent var..... aradaki farkı ikimizde görüyoruz ama bu toyotayı eleştirmeye engel değil elbette...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 07, 2010, 10:31:40 »
bende 2000 corolla eniştemde 2004 accent var..... aradaki farkı ikimizde görüyoruz ama bu toyotayı eleştirmeye engel değil elbette...

tamam işte bende bundan bahsediyorum özetle. konuyu başlatan arkadaş bi sıkıntısından da bahsetmiş neredeyse bi azarlanmadığı kalmış. bu forumda bunlar üzücü!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #32 : Aralık 07, 2010, 10:52:09 »
anladığım kadarıyla bu işte bir kıyaslama yok. tüketici sadece ucuz olana yöneliyor hepsi bu yedek parçası bol ve ucuz ufak motorlu az yakıyor tamam işte  bu durumda çoğu insan 15bin lira fazla vereyimde toyota alayım demez doğrumuyum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 07, 2010, 10:54:45 »
anladığım kadarıyla bu işte bir kıyaslama yok. tüketici sadece ucuz olana yöneliyor hepsi bu yedek parçası bol ve ucuz ufak motorlu az yakıyor tamam işte  bu durumda çoğu insan 15bin lira fazla vereyimde toyota alayım demez doğrumuyum

Size katılıyorum....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #34 : Aralık 07, 2010, 11:29:26 »
1-Siz tabii hyundai'yi burdaki accentlerle değerlendiriyorsunuz. Accent B sınıfı araçtır. Yarisi nereye konumlandıracağız o zaman?
2-İçinizde sonata'ya binen oldu mu? Ya da amerikada satılan diğer araçlara?
3-Honda ve toyota orta sınıfta en iyi diyorsunuz. Hiç volkswagen, opel, ford kullandınız mı?

Velhasılı kelam sabit fikir iyi birşey değildir. Dün ford kullanıyordum, bugün toyota. Yarın beğenirsem hyundai de alırım. Hiçbirisi babamın oğlu değil.
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 07, 2010, 11:36:08 »
karşılaştırma yapılan ilgili firma için genelleme yapmak istemiyorum ama  geçenlerde i30 u inceleme fırsatım oldu, kendi sınıfındakilere fark atabilecek bir araç...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 07, 2010, 11:39:06 »
Ben corollamı satıp honda alınca mecbur honda plazaya gidiyorum ve onlarla tanıştıktan sonra anladım toyotayı. Bana toyotanın servis elemanları falan çok çok soğuk geliyor. Honda ise daha alalı 1 hafta oldu aile gibi olduk ya bir indirimler yapıyor sıcak bi ortam var hiç birşeyi esirgemiyorlar ne bilim abicim mükemmel elemanları var ya kural personel müşteri ilişkisi değil ailevi bişe olmuş orada. Bahsettiğim honda antakya narin otomotiv. Toyota bayisi de yine aynı antakya öztoprak otomotiv. Kimse kusura bakmasın toyotanın kalite hakkı yenmez ama arkadaşın da dediği gibi satış sonrası çok zayıf biz 2011 corollamızı osmaniyeden aldık orası daha iyi antakyada ki toyotadan. Ama ben sıcak bi ortam göremiyorum kendi mevkilerimden bahsediyorum tabi ki.
Oğuz servisi servis yapan içindeki insanlar :) kia,reno,honda,toyota,crysler,mercedes,vw..... marka iyide olsa, içindeki adam adam değilse markanın suçu ne ? (Fatmagülün suçu ne? olmasın durum ) :D

Neyse konumuza dönecek olursak Hyundai'yi bırakın sollasın. Toyota'nın müşterisi özel insanlardan oluşuyor, aradaki fark bundan olsa gerek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Aralık 07, 2010, 11:45:14 »
1. yaris çok mükemmel bir araba...ben kullanıcısı olarak çok memlunum eksikleriyle beraber...
2.amerika ya da avrupada üretilenlerle kıyaslayan olmadı zaten...Türkiyedeyiz unutmayalım..
3.şu an Ford Connect kullanıyorum işyerinde hepsinin artı ve eksileri var ama toyota dan iyi ve sağlam olmadığını net olarak tespit ettiğimi bildirmek isterim...

herkes yorum yapmakta ve istediği araca binmekte özgürdür...ayrıca bende toyota firmasıyla herhangi bir reklam anlaşması yapmadığımı veya hisselerine ortak olmadığımı beyan etmek isterim...zaten babamın oğlu olamaz :)

not:  daha önce kullanılmış bu usülü taklit ettiğim için üzgün olduğumu ve tüm tct den özürdilediğimi beyan etmek isterim , bu usulü kullandığım için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 07, 2010, 11:54:59 »
Arkadaşlar tamam toyotanın kalitesini herkes benimsedi ama neden hala klasik, neden diğer markalar gibi çizgilerini yenilemiyor, neden güzel modellerini Türkiyeden esirgiyor? IQ bile satılmıyor :(
Gençlere yönelik yada benim gibi kendini genç hissedenler için spor modelleri yok? ;)

maksimum 40.000TL civarı sıfır araç alacak olsam tercihimi Kia'dan yana kullanırım daha iyi ;)

Fiyatı: 39.000TL
Motor:
Tip 1.6 DOHC CVVT
Silindir Hacmi (cc) 1591
Çap x strok (mm) 77 X 85,44
Maksimum Güç (ps/dev/dak) 126 / 6300
Maksimum Tork (Nm/dev/dak) 156 / 4200
Vites: 6 ileri düz 6 ileri tiptronik

Videosunu bu linkden izleyebilirsiniz:
http://paultan.org/2009/09/02/video-kia-koup-promotional-footage/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 07, 2010, 11:57:57 »
valla çok yakın bir arkadaşımda i30 var.. 25 bin liraya mı ne almış, belki daha bile ucuzdur tam bilmiyorum..boş araç, siyah kapı kolları falan, 1.4 benzinli motor.. lpg de taktırmış, adam memnun.. parasına göre gayet yüksek bir kalitesi var. sağından solundan ses geliyor takır takır, servise git gel git gel çözemediler sorunu, çocuk kendisi söktü her yeri, bir güzel izole etti şu an ses falan da kesildi..

sonuç olarak auris ile i30 aynı para olsa i30 kesinlikle tercih edilmez bu konuda hemfikiriz, ancak fiyat avantajı ciddi büyük. hyundai gayet alınabilir bir araç!

aydın abi paylaştığın araba türkiyede satılıyor mu bilmiyorum ama satılırsa cerato coupe olarak satılacak veya satılıyor..ancak 40.000tlden daha pahalıya satılır, satılıyordur
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli