Gönderen Konu: Araç dökülüyor :)  (Okunma sayısı 2484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Araç dökülüyor :)
« : Aralık 06, 2010, 13:26:11 »
Araca etmediğim eziyet kalmadı zamanında(şimdi kullanmıyorum söz verdim ehliyetsiz kullanmicam:) )ve araç hertürlü yola girdi köy yolu dağ yolu kar kış demedi uzun yolada çıktı ve araca hiç bakım yaptırılmadı nerdeyse 3 yıldır yağ ve yağ filtresi değişti ama başkada hiçbirşey yapılmadı sanayiyede gitmedi dursun nolcak denilip şimdi aracın heryerinden ses geliyor sayıyorum
1)Göğüs gıcırtısı normaşde kronik ama bu hem göğüsten hemde ön camın hemen dibindeki üfleçlecin ordan insana kriz geçittirecek bir gıcırdama geliyor...
2)Araç 2000-3000d/dk civarlarında sabit hızla giderken torpidonun arkasından bir cızırdama geliyor...
3)Sağ arka tavan döşemesinden yüksek hızlarda veya mucur asfaltta czzzzz diye ses geliyor...
4)Sol arka kapı açma kolunun arkalarından biryerden cızırdama geliyor....
5)Araç yaylandığında ön koltuklar gıcırdıyor büyük ihtimalle emniyet kemer kilitlerinden geliyor...
6)Sol arka koltuk yanından yaslanıldığında gıcırdama ve küt diye ses geliyor
7)Sol arka koltuk oturma yeri tam tutmuyor gevşek kalıyor biri oturunca tak diyip geçiyor kalkınca geri çıkıyor...

Bunlara çözümü olan yazarsa sevinirim.....(Bu sesler beni deli ediyor  >:( >:( >:(

Aracı satmak farz oldu gibi....Bir dizele geçiş şart ve daha konforlu güvenli yolu kavrayan frenlemesi daha iyi toyota kadar olmasada problemsiz bir araç şart ::) ::) ::)

Toyota Club Türkiye

Araç dökülüyor :)
« : Aralık 06, 2010, 13:26:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Araç dökülüyor :)
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2010, 13:37:45 »
arda kardes senın kullanım tarzına toyotadan baska araç dayanamaz .Eger toyota bile isyan ettıyse gıcırdayarak sorun sende demektır. :D Aracına azıcık sevgı ve ılgı gösterıp zamanında gereken bakımları yapsaydın keske bunlar basına gelmezdı.ama sana tavsıyem yenı araç alacaksan yıne toyota al sana ancak toyota dayanır :D :D :D
redline 800SEX'N9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2010, 13:48:35 »
bunların hepsini söküp yağlayarak ufak bakılmalara düzeltebilirsin.

2. numarada bahsettiğin şey mesela Okrayın arabasındada vardı torpidodan sanıyorduk ama vites bölümü ile küllük bölümünün birbirine ek olan yan taraflarından geldiğini gördük , arasına çift taraflı yumuşak bantlardan koyduk ve ses kesildi.

1. göüsten gelen ses ise genelleikle torpidoyu sökünce teyibin arkasında kalan dışı plastik kaplşı bir kablo var, üzerine sünger kaplamışlar ama heryerine değil, o göğüse çarpıyor ve cızırdıyor onada sünger sarınca ses kesiliyor.

3. tavan döşemesini sökmek çok kolay ben söküp yıkadım mesela :D

4. 5. 6. 7. aynı yer aslında , arka koltuğu yerinden söküp bağlantılarını kontrol et gevşeyen vidalarını sıkıp yağla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2010, 13:50:53 »
valla arda kardeşim, ben aracımı eğimli yola park ederken bile kırk kez düşünüyorum yani o derece.. :D
biraz abartılı bir durum belki benimkisi ama araçlara cidden acıyorum, üzülüyorum, sanki canlıymış gibi davranıyorum; benim aracım değil sadece, başkalarının araçlarını da görsem yollarda sokaklarda, onlar da acayip şeyler yapsalar araçlarıyla üzülüyorum elimde olmadan, müdahale etmek geliyor içimden ama tutuyorum kendmi.. :D kız arkadaşım benden ayrılmak istedi kaç kez, "sen araba sapığısın" diyor bana.. :D
canımızı emanet ediyoruz, ve sadece 4 tane şişme lastikte, toplasan 4cm karelik lastikler üzerindeyiz, aman diyim, kötü davranmayın şu makinalara ya. :D
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2010, 13:59:33 »
heyyyy maşallah naptın lovv bak biraz arabaya hatta getir beraber bakalım :D

zze112 alsan böyle olmazdıı :D :rofl:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2010, 14:10:13 »
çok hassas olmayın:)
ben tekerin indiğini bile anlamıyorum:)
tıbben "sağır" neyim diyorlar bana galiba:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2010, 14:48:21 »
heyyyy maşallah naptın lovv bak biraz arabaya hatta getir beraber bakalım :D

zze112 alsan böyle olmazdıı :D :rofl:

Benim arabadada dişli asfaltta baya ses çıkıyor ama bu kadar fazla değil çok dikkat edilmediği sürece farkedilmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2010, 14:57:54 »
yinede motor sağlam sanırım bu da toyota farkı
Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır o satıhta bütün vatandır.    K.Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 58
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2010, 15:22:00 »
1. madde için aynısı bende oldu resmen arabada kuş var gibi ses çıkıyordu.
Sonunda buldum: kaputu açtım sileceklerin hemen altında boydanboya iki parça siyah plastikler varya onları yanlardan birer tane klipsli geçmeli düğme gibi birşey tutuyor onları söküp yerine siyah renkte birer somunlu vidayla sabitledim ohbe dedim resmen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2010, 15:32:37 »
çok hassas olmayın:)
ben tekerin indiğini bile anlamıyorum:)
tıbben "sağır" neyim diyorlar bana galiba:)

aman diyim hocam teker mühim mevzu... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2010, 22:26:57 »
1. madde için aynısı bende oldu resmen arabada kuş var gibi ses çıkıyordu.
Sonunda buldum: kaputu açtım sileceklerin hemen altında boydanboya iki parça siyah plastikler varya onları yanlardan birer tane klipsli geçmeli düğme gibi birşey tutuyor onları söküp yerine siyah renkte birer somunlu vidayla sabitledim ohbe dedim resmen...

acaba bizim seste oradanmı geliyor ritmik şekilde sağ taraf herhangi bir badala gelince kıt kıt ediyor olabilirmi tam olarak bi türlü bulamıyoruz sesin yerini oradan olabilirmi hemen bakıyorum
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #11 : Aralık 07, 2010, 22:56:41 »
Heyy Maşallah Araca Yapılmadık eziyet uygulanmadık işkence kalmışki her yerinden gıcırtı geliyor ne yaptınız o kadar yaa :D
Motor ne durumda ?
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #12 : Aralık 07, 2010, 23:03:16 »
hay maşallah bizdede dizeli vardı 100.000 km kullanıp sattık sadece ön göğüsden kasislerden geçerken çukura falan girince ses geliyordu.

yani güzel kardeşim sen arabaya nasıl bakarsan oda sana öyle yapar. bence arabanı onar ve ona daha değer vererek kullan seni üzmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2010, 17:40:37 »
Benim arabadada dişli asfaltta baya ses çıkıyor ama bu kadar fazla değil çok dikkat edilmediği sürece farkedilmiyor.

lastiklerden kaynaklanıyor sanırsam o bizdede öyle üstünde 2003 yılı üretimi lastik olunca hamurun özelliği kalmıyor :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2010, 18:34:55 »
bana kalırsa sen arabaya binme arkadaş, bineceksende normal bir arabaya binme, normal arabaya bineceksendea aracını tanı ona göre bin. Normal bir arabaya WRC gibi davranmak arabada değil sende sorun olduğunu gösteriyor bence. Ne güzelde yazmışsın şunu yaptık bunu yaptık diye. Buraya paylaşıp derman araman bence çok mantıklı değil ama yine arkadaşlarım çözüm bulmanda ellerinden geleni esirgemiyorlar.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2010, 18:38:56 »
valla arda kardeşim, ben aracımı eğimli yola park ederken bile kırk kez düşünüyorum yani o derece.. :D
biraz abartılı bir durum belki benimkisi ama araçlara cidden acıyorum, üzülüyorum, sanki canlıymış gibi davranıyorum; benim aracım değil sadece, başkalarının araçlarını da görsem yollarda sokaklarda, onlar da acayip şeyler yapsalar araçlarıyla üzülüyorum elimde olmadan, müdahale etmek geliyor içimden ama tutuyorum kendmi.. :D kız arkadaşım benden ayrılmak istedi kaç kez, "sen araba sapığısın" diyor bana.. :D

canımızı emanet ediyoruz, ve sadece 4 tane şişme lastikte, toplasan 4cm karelik lastikler üzerindeyiz, aman diyim, kötü davranmayın şu makinalara ya. :D
  aynen alp kardeşim bende senin gibiyim, sürekli bir iletişim ve empati halindeyim. her zaman dinlerim, farklı bi ses var ise sebebini ararım, park için her zaman en uygun yeri ararım v.s. v..s. bir çok insan bencillik, saplantı v.s. gibi yakıştırmalar yapsada olayın özü dediğin gibi bakarsan bağ bakmazsan dağ olur.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2010, 19:21:40 »
Arda yaşadığına dua etmelisin bence  :)