-
dizel araçlarla ilgili
Gönderen
Alp Kan
05 Ara, 2010 23:25
-
arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar.
arkadaşlar benim aklımda şu sıralar yoğun bir şekilde dizel araç düşüncesi var, fakat internetten baktığım araçlarda (12000-15000TL fiyat aralığında) birçok aracın (en azından benim baktıklarımın) 2004 ve üzeri model olmasına karşın kilometreleri 130.000in altında yok gibi, olursa da çok nadir..
benim sorum şu; sözkonusu dizel araçların (2.el) bu kadar kilometrede olması normal mi?
yani dizellerin 2.elleri hakkında çok bilgim yok; genel km aralığı bumudur? bir de bu kadar km yapmış araçlar daha uzun süre aynı verimle kullanılabilir mi? bir de alırsam birkaç yıl sonra rahat satabilirmiyim?
herkese şimdiden çok teşekkürler, iyi akşamlar..
-
-
2004 üstü 12-15 bin arası baktıgınız dizel araç markaları ne acaba çok merak ettim ..
-
#2 Yanıtla
Gönderen
Alp Kan
06 Ara, 2010 00:51
-
clio, peugeot 206 vs. var genelde ama sanırım şirket araçları, yani öyle olduklarını tahmin ediyorum..
yani temiz, şehir içinde kullanılır ve az yakıt tüketiminden dolayı acaba? dedim, sizlerin de görüşlerini almak istedim..
yani marka veya fiyata takılmayın, demek istediğim tamamı değil biliyorum ama o km civarlarında araçların bir çoğu, o kilometredeki araçlar için sorum..
-
-
hocam çok masraf edersiniz o araçlara.Ayrıca km göstergesinide çok kolay geri çekiyorlarmış 20 tl ye.Sİz gene benzinli tüplü alın.Kafanız daha rahat olur
-
-
Km. yanında o Km. ye geliş süreçleri, bu süreçte nasıl kullanıldıkları önemlidir. Şirket araçlarına kullanıcıların çok fazla önem göstermediği gerçeğini göz önüne almakta fayda var. Ama her araç da böyle olacak diye birşey yok. Diğer yandan 2. el dizel araç alırken dikkatli olmakta fayda var. Her zaman söylediğim gibi aracın yanında onun sahibinide iyi irdelemek lazım.
-
-
ben bizim şirket cliosunun 120000 deyken motorunu patlattım. pistonlar gömlekler renault ne koyduysa içine değişti

şimdi 190000 de bi problem yok. 120000 e kadarda pek problem çıkarmamıştı aslında.
-
-
Şirket aracı illaki pert diye birşey yok. Bizim şirketin 2006 Honda Civicleri 120.000km üzerinde ve full servis bakımlı. 200.000km olanlar bile cillop gibi. Otomatik şanzımanları bile sıkıntısız. Ama gidip Gimat'tan çıkma dizel 206 van falan alırsanız, özellikle birden fazla şöförle kullanılmış, patlar direk.
-
-
Her şirket farklı gözle bakıyor bu konuya.
Bizim firma da araçları kesinlikle zamanında bakım yaptırır, lastik değiştirtir....v.s
Sürücü hataları ve özensiz kullanım olur daha fazla şirket araçlarında.
-
-
şirket araçlarının zayıflığı birden fazla şöförün kullanması ve sürüş stilleri. yoksa bir abimde 2006 partner var full 2.0 HDI 400bin km olucak motorda tık yok. servis bakımlı tertemiz araç

dizel motorların zayıflığı motordan ziyade turbosu bence. millet araçlarını kollamıyor nasılsa satılcak diye bas babam bass gaza sonra alan masum vatandaşa patlasın. bizim komşumuzun 97 astarası vardı hep yatardı ayda bir çalışır ve 55bindeydi tertemizdi araç. fakat kışın çat soğuğunda buz gibi motora gaz kestirdiğini bilirim. ee hangi motor sizce temiz düşük km limi yüksek km limi
-
#9 Yanıtla
Gönderen
Alp Kan
06 Ara, 2010 13:41
-
aslında şirket aracı değil sırf ama yani baktığımda 2.el dizel araçların km'leri genelde benzinlilerden daha fazla; bu durum için diyorum biraz da, yani normal bir durum mu? dizel araçların 2. elleri hep nispeten daha mı fazla olur? misal 150.000km 2004 model de bir benzinli aracı alırken haliyle düşünürüm, ancak aynı kmde dizel araçlar normalmidir? onların motorları daha mı dayanıklı olur? alınır mı? alınırsa kolay satılır mı? (çok mu soru sordum ne?

)
-
-
İnsanlar "binmek" için dizel tercih ediyorlar, dolayısıyla ciddi bir sorun yaşamayan hiç kimse 30-40 bin km'deki aracını satmaz. Satarsa da sıfır km'sinden 6-7 bin TL eksik ister, ki bu durumda siz zaten 0 km alırsınız (Benim başıma geldi bu). Servis bakımı tam olan şirket araçları alınabilir pekala. Satarken elbette handikaptır. Parası olan hiç kimse yüksek km'li araç istemez. O yüzden ya çok iyi baktırır binersiniz, ya da az zarar etmeye çalışırsınız.
Hayırlı olsun şimdiden.
-
#11 Yanıtla
Gönderen
Alp Kan
07 Ara, 2010 10:47
-
tamamdır arkadaşlar, sizin söyledikleriniz ışığında ben biraz daha araştırayım bu durumu, çok çok teşekkürler hepinize.
-
-
bence önemli olan aracın bakımlı olmasıdır yani hor kullanılmamış bi araç gayette memnun eder sizi fakat şöyle bi durum var aracın periyoduk bakımları eksiksiz yapılmışmı baştan aşağı bi baktırmak gerekir veya orjinal servisine baktırtın ne oldu ne bitti diye
-
#13 Yanıtla
Gönderen
Alp Kan
07 Ara, 2010 16:09
-
çok teşekkürler.
arkadaşlar benim bir sorum daha olacak; km göstergesini bildiğim kadarıyla sanayide filan çok kolay bir şekilde geri çekebiliyorlar, 2.el bir araçta bunu anlamanın kolay bir yolu var mı? km sayacı geri alınmış ise bunu tespit edebilir miyiz??
-
-
Bunu anlamak çok zor. Aracın iç aksamının, pedalların vs. durumuna bakmak biraz yararlı olabilir.
-
-
birşeyin adı çıkacağına canı çıksın derler ya, bu durum da aynen öyle. 100 bini geçen her dizel araca iyi de olsa, kötü de olsa ömrü bitmiş gözüyle bakılıyor. bu yüzden km si yükselen her dizel aracı sahibi elden çıkarmaya çalışıyor. aracın temiz olduğunu görüyor, biliyorsunuz, alıp rahatlıkla kullanıyorsunuz ama satarken yine aynı dert. bi de işin çakallarının gidip km düşürmesi var, o da başka bi durum. yani sapla saman birbirine karışmış. dizel alınacaksa ya 1-2 yıllık, ya da sıfır almak lazım bence.
-
-
iyide e12lerde dijital olduğu için öyle habamamın kmle oynayamazlar diye biliyorum yoksa çok mu safım
-
-
bende dizel düşünüyorum ama karar vermiş değilim hala...
-
-
iyide e12lerde dijital olduğu için öyle habamamın kmle oynayamazlar diye biliyorum yoksa çok mu safım 
Hocam mekanik sayacı düzgün(iz bırakmadan) düşürmek ustalık ister ama dijital sayaç 50-100 dolarlık obd girişine bağlanan cihazlarla iz bırakmadan yapılabiliyor.
-
-
yani dediğim gibi kolay değil