0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben 100 km'yı geçtikten sonra diye bliyorum ama tam emin değilim. Bilenler biligilerini paylaşırsa sevinirim...
arkadaşlar benim bu konuda anlayamadığım bir nokta var; bu limit neden genellikle 90km/h alınır??yani misal 80 veya 115km/h olmaz? 90 km nin veya üzerindeki hızlara çıkınca ne değişir? tamam aerodinamic, lastik sürtünmesi vs. durumları filan ama yani daha alt hızlarda da bu durumlar var.. nedir bu olayın açıklaması?
İbrahim abi 90-100 km hızları geçtikten sonra hızınızı her 1 km arttırdığınızda yakıtınızda ortalama %1 gibi artar.
rölantide ve 3000 deviri geçtikten sonra her hızda
Benim kendi düşüncem 90 km nin altındaki hızlarda 90 km hıza göre aynı devirde ama daha düşük viteste gidyoruz ve varacağımız yere daha geç varıyoruz bu durumda örneğin 4 . viteste 60 km hızla 2000 devirde seyir edersek 1 saatte 60 km yol kat ederiz ama 5. viteste 2000 devirde 90 km hızla gidersek 1 saatte 90 km yol kat ederiz yani iki durumdada araç 1 saat çalışıyor ama birinde 30 km fazla yol kat ediyoruz yalnız bu kendi düşüncem belki yanlışta yorumlamış olabilirim.Vites ve devir oranlarını örnek olarak verdim yoksa 4. viteste 2000 devirde araç kaç km hızla gider bilmiyorum ama yarın denerim
ben uzun yolda denedim. aynı yolu 90 km hızla gittim 6.8 lt yaktı. 150 km aşağısına inmeden gittim 7.8 taktı. bu lafa ben inanmıyorum 1 kmde yüzde bir ne demek akıl var mantık var :Diyide abi
iyide abi 3000devirde rampa tırmanırken tam gaz vermek var, 4.viteste mesela. bide ayağının ucuyla basmak var 3000devirde
eşşeğin kulağına suyu kaçırdınız haaa
Zaten konu yanlış yerde, biri şöyle yüksek rakamlı hızlar yazsa da konuyu kilitlesem diye bekliyorum 99km/s ile gidince az yakıyo da 101km/s ile gidince çok mu yakıyor? Lütfen arkadaşlar, optimum hız hesaplamak için bir sürü etken ve bir sürü değişken var, öyle "ahanda bu hızda az yakar" denmez İbrahim beyin herhalde yakında alacağı araçta zaten yol bilgisayarı olacaktır, zamanla hangi yollarda hangi hızda ne kadar yaktığını yol bilgisayarına bakarak kendisi öğrenecektir zaten.