Gönderen Konu: 2011 Corollada Türkiyeyi mahrum ettikleri gösterge paneline bakarmısınız harika!  (Okunma sayısı 8986 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Bu göstergenin neresi güzel yav emin misiniz  :wacko:

Bence sizin orjinal göstergeler buna 1000 basar, hastayım sizin göstergelere.. :)

+1

Analogda depoda ne kadar yakıt var bakınca anlıyorsun, digital gösterge ise küt diye düşüyor ve servsin dediğine göre sakın bu göstergeye güvenipte benzin almamazlık yapmayın mutlaka iki dişten aşağıya düşürmeyiniz diyor..... :islik: :islik:

Mustafa bey, yakıt azaldı uyarısı depoda 7lt yakıt kaldığında çıkar. Sizin gittiğiniz servisde ki arkadaş biraz bilgisiz sanırım.

Göstergeniz analog da olsa dijital de olsa 7lt yakıtınız kaldığı an yakıt az uyarısı verir. Göstergenizin dijital yada analog olması hiçbirşey değiştirmez.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Bizim panelin daha iyi olduğunu,
Corolla'nın Toyota'nın amiral gemisi olduğunu ve olabilecek en üst düzeyde önem verildiğini,
Buna rağmen oluşabilecek aksiliklerin (dikiz aynası titremesi, deponun sallanması vb.) mühendislik hatası sınırları içinde açıklanabileceğini düşünüyorum.

Toyota'nın Japonya'da ürettiği-kullanıma sunduğu çok farklı modeller ve bu modellerin çok farklı donanımları var. Kulaktan duyma değil, orada yaşamış, kullanmış biri olarak söylüyorum. Manuel araç bulmanıza imkan yoktur, ama bizde her zaman daha çok tutar. Benzer biçimde Orta Avrupa ülkelerinde de manuel gösterge panelleri dijitallere göre daha güvenli geliyor. Konunun uzmanı bir arkadaşımın anlattığına göre alt yapısı dijital olan çamaşır makinaları Türkiye'de dijital gösterge ile satılırken Avrupa'ya ihraç edilenlere manuel göstergeler takılıyormuş. Bu tamamen toplumların tercih paradigmalarıyla ilgili bir durum olsa gerek.

Bizim Corolla ve hatta Auris'lerin kalite ya da konfor açısından bilerek düşük seviyede tutulduğuna inanmıyorum. Yine de açık kapı bırakmak lazım tabi ;) Belki ülkelerin yasal standartlarına göre maliyet azaltılabilir. Toyota Türkiye'de bir oylama yapsa emniyet kemeri alarmının konulmamasını isteyenler % 90'larda çıkardı. Ya da istese -daha doğrusu çoğunluğun eğilimi Türk sürücüler gibi olsa- kemer tokası ile kandırılmayacak bir sistem gelişltirir, emniyet kemerinin sürücüyü sarmasını sağlayacak bir model geliştirirdi. Ortada öyle birşey de ypk gerçi ama, olsa bile genel eğilimlere göre küçük detayların var olmasını normal karşılamak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
Bakınız bu toyota corollada 2011 ve türkiyedekinden çok farklı...

:D Bunun Corolla olduğuna emin misniz anlaşılan hiç camry görmemişsiniz vede binmemişsiniz  !!! bu TOYOTA camry
birde deponun sona kadar gelenceye kadar kimse bırakmıyor zaten çeyrek depo varken alıyor ben öyle yapıyorum  yolda başımaza ne geleceğini bilemeyiz  kaza olur yol tıkanır   yolda kalırsınız kış şartlarından dolayı vs vs. inşallah anlatabilmişimdir.
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Bnece şu an trdeki mevcut göstergeler daha tatlı.Ha o dibe dayanma özelliği olsa daha bir güzel olurdu tabi.Videodaki yeni tip göstergeler gibi değil. Astra ve İnsignialardada var o çalıştırmadan önce devir ve km sayacının dibe gelmesi.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Bencede 2011 corollanın göstergeleri süper olmuş ışık şiddetini falan ayarlayabiliyorsunuz yol bilgisayarı falan eski aracıma göre daha iyi yalnız düğmesi ekrandaki panelde o kötü olmuş ve yeni corollada debriyaja basmadan motor çalışmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
evet taşkın yorumun nedir sendeki daha güzel yorumlar onu gösteriyor
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
:D Bunun Corolla olduğuna emin misniz anlaşılan hiç camry görmemişsiniz vede binmemişsiniz  !!! bu TOYOTA camry
birde deponun sona kadar gelenceye kadar kimse bırakmıyor zaten çeyrek depo varken alıyor ben öyle yapıyorum  yolda başımaza ne geleceğini bilemeyiz  kaza olur yol tıkanır   yolda kalırsınız kış şartlarından dolayı vs vs. inşallah anlatabilmişimdir.
Ramazan Mustafa abi videonun linkinde corolla yazdığı için başka ülkelerde corollanın böyle olduğunu düşünerek paylaşmış örneğin honda accord benim bildiğim acura nın bir modeli çünkü başka ülkelerde acura diye satılıyor veya tam tersi accordu honda üretiyor başka ülkelerde acura diye satılıyor.

Kaldı ki camry ülkemizde çok yaygın dil Musatafa abi görmemiş olabilir. Ben bile yeni kasasını yolda en fazla 2-3 kere görmüşümdür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
örneğin honda accord benim bildiğim acura nın bir modeli çünkü başka ülkelerde acura diye satılıyor veya tam tersi accordu honda üretiyor başka ülkelerde acura diye satılıyor.

Mahmut'cuğum Honda ve Acura bir markalar. Bazı ülkelerde Honda değil Acura olarak geçiyor.

Mesela Yaris de bazı ülkelerde Toyota Vitz olarak geçiyor.

Hatta Honda Jazz da Fit olarak geçiyor. Ama Acura Fit mi Honda Fit mi bilmiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
birde deponun sona kadar gelenceye kadar kimse bırakmıyor zaten çeyrek depo varken alıyor ben öyle yapıyorum  yolda başımaza ne geleceğini bilemeyiz  kaza olur yol tıkanır   yolda kalırsınız kış şartlarından dolayı vs vs. inşallah anlatabilmişimdir.

ramazan bey farkındamısınız bilmiyorum burası toyota forumu :D yani herkes bu konuda bilgili bu araç corolla hadi onu bırakın konuyu açan arkadaş da aynı araç var ve bende toyotanın TR deki tüm modellerini kullandım urban cruiser hariç :)

yani bu araç toyota corolla
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut'cuğum Honda ve Acura bir markalar. Bazı ülkelerde Honda değil Acura olarak geçiyor.

Mesela Yaris de bazı ülkelerde Toyota Vitz olarak geçiyor.

Hatta Honda Jazz da Fit olarak geçiyor. Ama Acura Fit mi Honda Fit mi bilmiyorum :)
Bilyorum Kaya abi Acuranın marka olduğunu ama Accordun Acurada model olarak ne geçtiğini bilmediğim için Acura yazdım . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
ramazan bey farkındamısınız bilmiyorum burası toyota forumu :D yani herkes bu konuda bilgili bu araç corolla hadi onu bırakın konuyu açan arkadaş da aynı araç var ve bende toyotanın TR deki tüm modellerini kullandım urban cruiser hariç :)

Sercan , Ramazan ilk mesajdaki video için demiyor Mustafa abinin paylaştığı bir video var yorumu ona. :)

Burada hatlar gittikçe karışıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
Sercan , Ramazan ilk mesajdaki video için demiyor Mustafa abinin paylaştığı bir video var yorumu ona. :)

Burada hatlar gittikçe karışıyor :D

oo pardon o zaman baktım ama bişe bulamadım bu arada camrynin çeyek depo kala benzin alma konusunda katılıyorum
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
oo pardon o zaman baktım ama bişe bulamadım bu arada camrynin çeyek depo kala benzin alma konusunda katılıyorum

13. mesaja bakarsan orada Mustafa abinin paylaştığı video var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
mevcut dijital göstergeler daha güzel bence.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
çok basit ve iğrenç bi gösterge... tr deki mevcut göstergeler çok hoş bence...çok dikkat çekiyor...ben ilk gördüğümde çok şaşırmıştım...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
Bu göstergenin neresi güzel yav emin misiniz  :wacko:

Bence sizin orjinal göstergeler buna 1000 basar, hastayım sizin göstergelere.. :)

aynen katılıyorum bana bu gösterge pek çekici gelmedi. bizdeki göstergeler bundan 346745343 kat kadar daha güzel. ama güzellik kavramı görecelidir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ramazan Mustafa abi videonun linkinde corolla yazdığı için başka ülkelerde corollanın böyle olduğunu düşünerek paylaşmış örneğin honda accord benim bildiğim acura nın bir modeli çünkü başka ülkelerde acura diye satılıyor veya tam tersi accordu honda üretiyor başka ülkelerde acura diye satılıyor.

Kaldı ki camry ülkemizde çok yaygın dil Musatafa abi görmemiş olabilir. Ben bile yeni kasasını yolda en fazla 2-3 kere görmüşümdür.
Honda Ve Acura Aynı Firmanın farklı isimlerde bir markasadır.
aynı Toyota ve lexus gibi lexus toyotanın aynı kasasını ve  benzeri kasalarını   toyota dan daha lüks olarak üretim yapıyor.
Honda ve Acura da aynı bunun gibi birşeydir.
yani Accord başka ülkede Acura değildir. veya Acura başka ülkelerde Accord değildir  Biraz Karmaşık gibi duruyor ama inşallah anlata bilmişimdir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Kusura Bakmayın ama  nasıl aynı araç oluyor nasıl coroolla oluyor koskoca Camry i nasıl olurda corolla diye  inandırmaya (yutturmaya) çalışırsınız hallaaa anlamış değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
Kusura Bakmayın ama  nasıl aynı araç oluyor nasıl coroolla oluyor koskoca Camry i nasıl olurda corolla diye  inandırmaya (yutturmaya) çalışırsınız hallaaa anlamış değilim.

kimseye birşey yutturmaya çalışmıyoruz ramazan ben sen ilk videodan bashediyorsun zannettim hatta sonra farkına vardım pardon dedim laflarına dikkat et kimse kimseye bişe yutturmaya çalışmıyor şimdi anlamışsındır umarım
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Tamam bir önceki mesajınızın ilk video için olduğunu şimdi mahmutun sizi uyarmasından sonra fark ettim :D