Selam arkadaşlar,
Aracımda bulunan portlu kabinin çok yer kaplaması yüzünden portsuz kabin yapmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Ölçüler nasıl olmalıdır? 1000'lik JBL 30 cm
Tam değerler için üreticinin sitesine bakıp model nosu ile kullanım klavuzunu bulmak lazım, ama bence 30-40 litre arası birşey olabilir. MDF'den olur ve içine de elyaf doldurulursa da alınacak ses daha güzel oluyo
düzgün hesaplanıp da yapılırsa portludan daha güzel bir ses alınıyor bence portsuzdan
ben yaptım, daha doğrusu yaptım oldu

ters çevirdim woofer'ı, taktım, portu da bantladım

Nasıl mı oldu ? İğrenç
Olayı aynen anlatıyorum.. Bagajı düzenliyordum.. Lan dedim modifiyeli arabalarda bu woofer hep ters duruyor, dur bakalım ne olacak.. Çevirdim taktım , hiç bass yoktu nerdeyse.. Elimle portu kapatınca bass biraz arttı.. Bende bantladım.. Şimdi düzeltecek zamanım yok
şarjlı tornavida bulunur 
hey hey heeyy

Bizde öle teknolojik aletler yok

Her vidayı elimle açıp kapatıyorum.. Woofer sökerken bildiğin kas yaptım
Oğuzhan, bende 3 tane var (woofer değil, şarjlı tornavida

) Birini hiç kullanmıyorum pili beklediğinde boşalıyor çünkü, al gitsin.
Portu kapatmak için biraz uğraşmak lazım. Bantlarsan bantladığın yer membran gibi olur ve çok çirkin sesler çıkarır, portun içinin hava geçirmez birşeyler ile doldurulması lazım.
Teşekkür ederim arkadaşlar
Aga,
GTO1202D yi varsayarak baktım, portlu da 49.55lt
Kapalı da 28.32lt
tam model numraasını verirsen litreye göre ölçü hesaplayım.
litre hesabı hoparlöre ve özelliklerine göre yapılıyormuş. bende yaptırdıktan sonra öğrendim malesef.
mdf , portsuz kabin, heryerin oynaması güzelde sesin kalitesi bence çok daha önemli. istersen milyon watt olsun dünyayı sallasın doğru frekansda ve kulağı yormayan ses vermedikçe bir işe yaramaz.
ayrıca sesin kalitesi bagaj hacmi ile kutu hacmi oranlanarak bulunur. küçük bir ayrıntıdır ama işi bilen yerler hesabını yapar
yer kaplamaması için arka koltukların yaslanma açısına göre kabin almak yada yaptırmak gerekir. birde dışı kesinlikle yumuşak bir dolgu ile kaplanmalıdır.
aga; 30lt den hesapladım.